Conde Nast Traveller je pomembna revija na področju novic glede potovanj, nasvetov in idej. Le nekaj dni nazaj je Slovenijo uvrstila na seznam desetih najbolj trajnostnih destinacij.

Conde Nest Traveller je revija iz področja potovanj, te dni pa so opazili lepote Slovenije. Našo malo državo so uvrstili na seznam desetih najbolj trajnostnih destinacij za leto 2021. 

Avtorica članka Juliet Kinsman je v članku omenila deset destinacij, ki se trudijo pustiti v svetu pozitiven pečat. Slovenija je na seznamu teh destinacij, ker nudi prijeten oddih v naravnem okolju. 

»Popolno ohranjena pokrajina in znamenitosti«

Avtorica izpostavi predvsem dobro ohranjeno pokrajino in znamenitosti. Kot vabljivo mesto izpostavi Ljubljano, ki je že dolgo priljubljena destinacija med eko popotniki. Gorovje in vasice kot iz pravljice so za nas vsakdan, avtorica pa ju izpostavi kot ene najbolj ohranjenih zanimivosti. 

Izpostavi, da je več kot desetina podeželja zaščitenega, kar pripomore k trajnostnemu turizmu. 

Na tem seznamu so še Costa Rica, Finska, Grčija, Škotska, Palau, Malavi, Portugalska, Havaji in Butan. 

Slovenija postaja vse bolj prepoznavna

V zadnjem tednu sta Slovenijo umestili med top potovalne destinacije še dve reviji. Financial Times je Slovenijo umestil med najbolj zaželene destinacije za počasna potovanja, izpostavili pa so Logarsko dolino s hotelom Plesnik, sporoča Slovenska turistična organizacija.  

Tudi priznani britanski medij The Guardian je Slovenijo postavil na seznam destinacij, ki jih priporoča za obisk v letošnjem letu.

Slovenska turistična organizacija sporoča, da novinar Noah Charney živi in dela v Kamniku, napisal pa je tudi knjigo Sloveniologija, kjer je izpostavil Ljubljano in dogodek Odprta kuhna. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

ko pa ne bo korone nas pa nihče nede omeno.

Starejše novice