Bojevnice za pralnimi stroji, ki si zaslužijo naš hvala!
Kdo so ljudje, katerih dobra dela so ostala neopažena? Spoznajte heroje korone!

Domovi za starejše v času epidemije bijejo hud boj s koronavirusom, k zaustavljanju širjenja tega zahrbtnega sovražnika pa pripomore čisto vsak zaposlen.

Med zaslužnimi so tudi perice, ki vsak dan požrtvovalno skrbijo za čista oblačila. Olga Zver, vodja oddelka za pranje v Domu starejših Lendava, ki delo v pralnici opravlja že 26 let, se skupaj z neutrudnimi sodelavkami v času epidemije iz dneva v dan sooča s pranjem gromozanskega kupa perila tudi covid pozitivnih stanovalcev doma. 

Z natančnimi pravili k obvladovanju virusa

V času koronavirusa se je v Domu starejših Lendava povečal obseg dela na vseh frontah. Tudi na področju pranja perila, kjer delajo štiri zaposlene.

Da bi se čim bolj obvarovali virusa na oblačilih, so delo reorganizirali na poseben način.

»Določili smo nečisto pot za dostavo umazanega oziroma covid perila do pralnice in čisto pot za vrnitev perila v sivo in prav tako v rdečo cono. Po vsaki dostavi smo skrbno razkuževali vozičke, poskrbeli za zaposlene z zaščito opremo, ki smo jo imeli na voljo,« nam zaupa vodja oddelka za pranje v lendavskem domu. 

Za Olgo Zver in za ostale sodelavke se je v tem času povečal tudi obseg ur. Na delo so požrtvovalno, brez vprašanj in slabe volje, prihajale tudi ob nedeljah in praznikih. 

Zadovoljni obrazi ob vračanju čistega perila so poplačilo za ves trud

Delo v pralnici doma starejših ni enostavno, nam zaupa:  »A če ga opravljaš z veseljem in te to delo osrečuje, bo hitro vse težko in slabo zamenjalo veselje do opravljanja tega dela.«

»Vidiš zadovoljne obraze ob vračanju čistega perila varovancem, ki jih skrbno pazijo, saj je to njihovo bogastvo, ki ga prinesejo s seboj od doma,« doda. 

Tudi perice so heroji korone

Kot pravi vodja oddelka za pranje v lendavskem domu starejših, so zanjo heroji korone vsi tisti, ki dnevno izpostavljajo sebe in se tako borijo proti koronavirusu. 

»Heroji korone smo vsi tisti, ki smo izpostavljali sebe in svoje družine, se žrtvovali in tako prispevali k izboljšanju epidemiološke slike in zdravju naših stanovalcev,« pa še pristavi.

Kdo so ljudje, katerih dela so ostala neopažena?

Da pogumna in srčna dejanja, tista, ki stopajo iz povprečja, dobijo obraz, smo se odločili, da v uredništvih Ljubljanainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Sobotainfo najdemo heroje korone.

Za svoje delo v času epidemije koronavirusa ne bodo dobili medalje. Nihče jim ne bo postavil spomenika. Lahko pa jih najdemo, Sloveniji razkrijemo njihove zgodbe in se jim zahvalimo.

Hvala, heroji korone!

 

Sodeluj

Svoje heroje korone lahko še vedno predlagate sami. Kdo je heroj korone v vaši ulici, vasi, mestu? Poznate koga, ki rad pomaga, žrtvuje svoj čas, se čemu odreče v dobro drugega, tvega življenje, morda podari nasmeh ... 

Vse informacije tukaj.

Starejše novice