Ali tako visoki dobitki pomenijo tudi več vplačil v igrah na srečo v Sloveniji?

V Sloveniji smo bili priča rekordnemu dobitku v igri Eurojackpot, kjer je srečnež osvojil polovico 120 milijon evrov vrednega jackpota. To je sprožilo vprašanje, ali takšni dobitki vplivajo na povečanje vplačil v igre na srečo.

Na Loteriji Slovenije so za N1 pojasnili, da visoki dobitki običajno ne vodijo do višjih vplačil, saj se z dobitnim listkom zmanjša vrednost sklada. Vplačila so v večji meri odvisna od višine glavnih dobitkov. V primeru Eurojackpota je po izžrebanju 120 milijon evrov vrednega jackpota vrednost sklada padla na 10 milijonov evrov, kar je povzročilo padec vplačil. Vendar pa se sklad sčasoma povečuje, kar posledično vodi do rasti vplačil.

48 milijonov prometa

Kljub temu pa je Eurojackpot v zadnjih letih postal najpopularnejša igra Loterije Slovenije. V letu 2023 so z njo ustvarili 48 milijonov evrov prometa, kar je 7 odstotkov več kot leto prej. Zanimanje za igro še naprej narašča, saj je prodaja v prvem četrtletju letos za 11 odstotkov višja kot v istem obdobju lani.

Na Loteriji Slovenije menijo, da je k temu povečanju pripomogel tudi rekordni dobiček v Eurojackpotu, ki je okrepil zaupanje v igro. Zato pričakujejo, da se bo trend rasti vplačil v Eurojackpot in ostale igre na srečo nadaljeval tudi v prihodnosti.

Komentarji (2)

.. (ni preverjeno)

nihče ne dobi đekpot, samo plačuje se not.

smrkci (ni preverjeno)

Srečo vsem,ki igrajo igre na srečo,dobitnikom pa iz srca privoščim dobitke.

Starejše novice