Pomurski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, 10 kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, dve poškodbi vozil na parkirišču, dva primera povoženja divjadi in zaseg vozila. 

V eni prometni nesreči je nastala zgolj gmotna škoda, ena nesreča se je končala z lahkimi poškodbami udeleženca, ena pa s hudimi. 

Težje poškodbe

V Križevcih pri Ljutomeru je voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja STOP znaka izsilil prednost tovornemu vozilu in se v trčenju hudo poškodoval. V Murski Soboti pa je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj. V slednjem se je sopotnica lažje poškodovala.

Na področju kriminalitete so pomurski policisti obravnavali dve tatvini, dve goljufiji, nevarno vožnjo, vlom, poškodovanje tuje stvari, grožnjo in dve kaznivi dejanji nasilja v družini. 

Kljub posredovanju nadaljeval s kršitvami

Enemu nasilnežu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju. Eden izmed kršiteljev se ob intervenciji policistov ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

V Gornji Radgoni so policisti pri kontroli prometa ugotovili, da voznik traktorja ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Policisti bodo v okviru nacionalne akcije »Mikromobilnost«, katera poteka do 19. maja, še naprej pozorni na varnost šibkejših udeležencev v cestnem prometu, predvsem na uporabo zaščitnih čelad in mobilnih telefonov med vožnjo, uporabo pravilnih površin, strani in smeri vožnje, preverjali pa bodo tudi psihofizično stanje voznikov, tehnično brezhibnost vozil in druge kršitve.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota in pomurske avtoceste.

Komentarji (2)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

>> V Gornji Radgoni so policisti pri kontroli prometa ugotovili, da voznik traktorja ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo. <<

Nečloveški zakoni v republiki Bananastan ❗❗❗

Nekoč v Jugoslaviji miličniki takih norosti niso počeli.

Bil je red in znali so koga se lotijo in koga pustijo na miru.

Tudi zakoni so bili človeški ❗

majmun (ni preverjeno)

policija je ze od nekdaj strah in trepet nevrotika, nova doba pa mlecni in nevrotika ,

Starejše novice