Slika je simbolična.
Kljub temu da so v začetku decembra vremenoslovci napovedali ostro zimo in temperature do minus deset stopinj, se to, kot kaže, ne bo uresničilo. Sneg in nizke temperature namreč niso na vidiku, kvečjemu se kmalu obeta pomlad.

Še nedolgo nazaj so nas vremenoslovci 'strašili' z močno zimo, obilico snega ter nizkimi temperaturami. Kot zgleda, pa se nam že v začetku leta obetajo izredne otoplitve. Prave zime torej tudi to sezono skorajda ne bomo dočakali. 

Čaka nas zanimiv začetek leta

Na spletnem portalu Neurje.si so včeraj napovedali, da nas čaka »zanimiv pričetek leta 2023«.

Kot so zapisali, lahko v začetku novega leta pričakujemo precejšnjo otoplitev. Marsikje bodo tako temperature med deset in 15 stopinj Celzija, kar je za januar precej nenavadno.

Ponekod za novo leto tudi do 17 stopinj Celzija?

Na topel začetek leta je nato na Twitterju opozoril tudi vremenoslovec Blaž Šter, ki je zapisal, da bo prvi dan v novem letu še toplejši, kot je bil letošnji božič. A to še ni vse, meni, da bi lahko bilo ponekod za novo leto tudi do 17 stopinj Celzija.

»Kaže, da bo novega leta dan še toplejši od božiča. Silvestrska noč bo večinoma oblačna, nekaj rahlega dežja bo verjetno na zahodu. V krajih z jugozahodnikom bo temperatura ob polnoči nad deset stopinj celzija. Tudi za novo leto bo zelo toplo, na vzhodu lahko blizu 17 stopinj Celzija,« je napovedal Šter.

Kaj napovedujejo na agenciji za okolje?

Vremenoslovci pri Agenciji Republike Slovenije za okolje so medtem pri tovrstnih napovedih še nekoliko bolj previdni.

Za novo leto so sicer tudi oni napovedali višje temperature, a se te čez dan gibljejo nekje med deset in 13 stopinj Celzija in ne 17 stopinj, kot je napovedal Šter.

Navedli so, da bo jutri prevladovalo oblačno vreme. Na severovzhodu bo večinoma suho, drugod pa bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od ena do osem, na Primorskem do deset stopinj, najvišje dnevne pa od sedem do 13 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo se nam nato obeta večinoma suho vreme. V severovzhodnih krajih bo delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Še bo pihal jugozahodni veter, postalo bo topleje.

Vir: ARSO

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
putincic (nepreverjen)

Globalno segrevanje at its finest!

Pravičnik 3 (nepreverjen)

Pri nas naj ostane tak kak je zaj, pri amerosih pa naj ostane ledena doba in ko ih jeb.

Realnoo (nepreverjen)

vremenarjem verjeti
moraš biti bedak
Lažejo kot ženske

ziza55 (nepreverjen)

strašili ste vi zablojeni mediji

čarni vrag (nepreverjen)

Mogoče bi bilo dobro da se za vedno poslovijo vaši bedasti naslovi.

Vipko
buldog

Računi za blage "zime", ki to več niso, bodo izstavljeni poleti.
Plačali jih bomo v obliki suš in neurij. Plačali jih bomo v obliki visokih položnic elektrike, ki jo porabljajo klimatske naprave.
Račune za naše veseljačenje pa bodo plačali naši zanamci. Človeški rod in življenje na Zemlji drvi v katastrofo. Kaj je temu "krivo", ne bom razpravljal. Dejstvo pa je, da s prstom nismo mignili, niti poskušali nismo, da bi katastrofalno onesnaženje planeta zaustavili. Ne govorim le o ozračju. Res smo gnila vrsta. In ob uničenju raja mi je človeštva še najmanj žal.

Starejše novice