Priljubljeni slovenski igralec se je javil iz bolnišnice, kjer se je znašel zaradi delne pareze obraznega živca. V času, ki ga preživlja na ORL kliniki, je dobil dober vpogled v delo zdravstvenih delavcev in jih označil za svoje bogove.

»Zdravniki, medicinske sestre/bratje, tehniki, reševalci, kuharji, čistilci, razkuževalci, prostovoljci ... V glavnem vsi, ki na kakršen koli način delate v zdravstvu in negi, prosim, sprejmite moj ponižni in iskreni poklon,« je svoj zapis na Facebooku začel igralec Rado Mulej, ki se ga vsi dobro spominjamo iz televizijske serije Naša mala klinika, kjer je igral reševalca Mileta. 

Zdaj se je v bolnišnici znašel zares. Svoje sledilce je pomiril, da ne gre, ne za covid niti za kap. Na ORL kliniki se je priljubljeni igralec znašel zaradi delne pareze obraznega živca, ki se kaže s povešenostjo polovice obraza, zato marsikdo ob pogledu na pacienta pomisli na možgansko kap.

Mulej je pojasnil, da je do tega prišlo zaradi njegovega prenapornega delovnega tempa.

V svojem zapisu se je poklonil zdravstvenim delavcem

Rado se je v svojem zapisu zahvalil vsem zdravstvenim delavcem za njihovo nesebično, požrtvovalno delo, kjer se vsak dan izpostavljajo okužbi, za katero še ni zdravila in to zgolj za to, da pomagajo sočloveku:

»Pregoreli, utrujeni, pa vendar z iskrenim nasmeškom na obrazu le za to, da bo lažje nam. Polni so optimizma, prijetne tolažbe, srčnosti. Ko je pacientu najtežje, si vzamejo čas in ga z mislimi odpeljejo stran od bolečine. To so angeli,« je zapisal v ganljivi izpovedi.

Čudi se njihovi moči in se sprašuje, »kaj jih poganja? Nič drugega kot le skrb in želja po pomoči sočloveku. Od preobremenjenosti uničujejo svoja življenja, da rešujejo naša.«

»Potrojite jim plače«

Mulej državo poziva, naj vsakemu od zdravstvenih delavcev omogoči vse, kar se omogočiti da.

»Potrojite jim plače, naj bodo za vedno oproščeni plačila vsakršnega zavarovanja, naj bodo oproščeni plačil davkov, oproščeni plačil vrtcev in šol za svoje otroke, naj imajo status nadčloveka, kar tudi so.«

Napovedal je, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da jim to izbori. Kot je še dejal, imamo, ko smo zdravi, neskončno želja, ko pa zbolimo, je želja le ena in ti ljudje so tisti, ki se po vseh močeh trudijo uresničiti to željo vsakemu bolniku.

»Če to ni božansko početje, potem res ne vem, kaj je. Kar se mene tiče, so to moji bogovi.«

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnooo (nepreverjen)

FUJ BLEAHHH, KAKSNA SAMOPROMOCIJA:(

SOBOTAINFO, TAU STE NJEMI PLACALI S KEKSI?

Karl Marx (nepreverjen)

boli me kurec za njega

1919 (nepreverjen)

Kdo je to Rado Mulej?
Wikipedia ......njet.

tuncika

Izgleda, da je vam komentatorjem bolj všeč "potrčko"", bedaki. Mulej se je bar zahvalil in izrazil svoj poklon. To mi delaj Mulej...…………….

Akademik (nepreverjen)

Kateri faks je končal? A ni on frizer po poklicu?

ges tüdi... (nepreverjen)

... delan pa man sakši den stika s tečnimi strankami od kerih je lejko sakši drugi okuženi in posledično lejko okuži mejne. Ges tudi ščen ka se mi potroji plača in se me oprosti plačila davkov in ka do moja deca zastonj v vrteci pa ka do mela zastonj prehrano v šoli.
Pa te san mislo ka je samo Potrč butec, pa vidin ka je Slovenija puna takšnih bebcov, sakši pač na svoj način.

Karl Marx (nepreverjen)

sem nekje bral
da medicinske sestre pušijo
ponoči
in podnevi

tanja flaškon (nepreverjen)

kaj pušijo

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

jj (nepreverjen)

puši kurac idiot

Starejše novice