Vladni govorec je razkril, kako bo vlada sproščala ukrepe na področju gibanja med občinami.

Vlada je včeraj podaljšala vse obstoječe ukrepe za sedem oziroma 14 dni, vključno z prepovedjo prehajanja med občinami, razen za izjeme navedene v odloku. Navedena prepoved je že v spomladanskem času povzročala precej preglavic pri prebivalcih Slovenije, predvsem pri tistih, kjer je površina njihove občina razmeroma majhna, v Odrancih so denimo omejeni na dobrih sedem kvadratnih kilometrov.

Spomnimo, prepoved prehajanja med občinami je bila prvič v veljavi med 30. marcem in 30. aprilom, vlada pa je ukrep ponovno uveljavila 27. oktobra.

Najprej bo sproščeno gibanje v regijah

Kot je pojasnil vladni govorec na današnji tiskovni konferenci, bo ukrep v veljavi do preklica, želi pa vlada ob sproščanju ukrepov upoštevati tudi epidemiološko situacijo v posameznih statističnih regijah. Ob tem izpostavlja, da v večini regij incidenca še zmeraj narašča, se pa v dveh situacija izboljšuje.

"Najbolj hitro se incidenca spušča v moji Gorenjski, morda bo ravno Gorenjska prva, če bo tako dobro napredovala v prihodnje" je dejal Kacin in dodal, da si vlada želi upoštevati ta kriterij in sprostiti gibanje znotraj samih statističnih regij, kar naj bi bila spodbuda vsem, da bo tudi v njihovi regiji gibanje med občinami postalo nekaj vsakdanjega. 

V Pomurju še vedno najslabša situacija

Pomurska regija je sicer še zmeraj na vrhu po stopnji okuženosti na 100.000 prebivalcev zadnjih 14 dni, a ji je Koroška tik za petami. Kacinova Gorenjska je sicer šesta med slovenskimi regijami, najboljšo incidenco pa ima Obalno-kraška regija, kažejo podatki Covid-19 Sledilnika.

Za prehajanje med občinami morate sicer imeti ustrezno dokazilo, da spadate med izjeme in izpolnjeni obrazec, ki ga v primeru nadzora pokažete pristojnemu organu.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost89 (nepreverjen)

Torej lejko boš šau med regijami, nej pa med občinami. Hm, logično.

gostf (nepreverjen)

med obcinami v tisti rdeci regiji. ja, logicno.

In reply to by Gost89 (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

Neumnost na neumnost, rešitve pa nikše. Gda si nesposben ti tudi vsi svetovalci toga sveta nedo zadosta ka neka napraviš čednoga. Glavno ka se kadruje, laže, kradne, meče milijone za orožje..... za vorus pa smo itak navadni ljudje krivi ka prej ne bougamo. Zato pa nas trbej malo krejgati pa omejevati ka mo vidli ka si mi nemremo dovoliti ka bi samo tak odli okoli, če nan tovariš komisar Janša toga ne dovoli.

MS66 (nepreverjen)

Ka pa motas neka brez veze. Spremeni si vzdevek v mekota,pa ne pametuj brez veze.

In reply to by blekota (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Naši vladniki so še posebno zagreti za širjenje kaosa in strašenje prebivalstva. Medtem ko WHO piše o CASES, kar je v lepi slovenščini PRIMER, naši uporabljajo besedo OKUŽEN in celo POTRJENO OKUŽEN. Mogoče pa naši ne znajo angleško? OKUŽEN se po angleško pravi INFECTED. POTRJENO OKUŽEN pa CONFIRMED INFECTED. Tudi če imaš prazno glavo si dober za državno službo. Važno je da si NAŠ.

010 (nepreverjen)

nasa nevladniki, pojejo vse evro iz proracuna, do sedaj 980 milijonov.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Tia Maria (nepreverjen)

Hvala

Ra Kora (nepreverjen)

Starejše novice