Trenutno so okuženi trije otroci in 26 zaposlenih v vrtcih, v osnovnih šolah 62 otrok in 78 zaposlenih in v srednjih šolah 68 dijakov ter 15 zaposlenih.

V karanteni je 48 vrtčevskih otrok, 499 učenk in učencev ter 132 dijakinj in dijakov, 29 zaposlenih v vrtcih, 139 v osnovnem in 18 v srednjem šolstvu, so sporočili z ministrstva za izobraževanje.

Podatke je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pridobilo iz interne aplikacije beleženja, v katero ravnateljice in ravnatelji vrtcev, osnovnih in srednjih šol vpisujejo podatke o potrjenih primerih okužbe z novim koronavirusom. 

Tudi v vzgoji in izobraževanju postajajo razmere zahtevnejše

Po prvem tednu v oktobru šolskega leta 2020/2021 podatki iz interne aplikacije beleženja kažejo, da tudi v vzgoji in izobraževanju razmere postajajo zahtevnejše.

V karanteni je 11 oddelkov predšolskih otrok s skupaj 200 otroki, 55 oddelkov osnovnih šol s skupno 1.100 učenkami in učenci ter 41 oddelkov srednjih šol s skupaj 1.040 dijakinjami in dijaki.

Skupaj je okuženih 0,06 odstotka vseh otrok, učencev, dijakov in zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v karanteni pa jih je 0,81 odstotka.

Kot so sporočili z ministrstva za izobraževanje ti podatki kažejo, da je porast okuženih zaznati predvsem med dijakinjami in dijaki v srednjih šolah ter med zaposlenimi v osnovnem šolstvu.

Še naprej vse udeležene v vzgoji in izobraževanju prosijo, da upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Komentarji (1)

Kageste (ni preverjeno)

Nišče nešče kupuvali tan ge si cote nemre probati. So še edini v SLO, keri ne dovoliko ka bi se cote probale v slačilnicaj v bauti ampak moreš kupiti pa nesti domov. Lejko menjaš samo ne dobiš pejnez nazaj, tou pa se marišto ne strinja.

Starejše novice