Slika je simbolična.
V okolici slovenskih šol bo začasno povečana navzočnost policije.

Predstavniki ministrstva za vzgojo in izobraževanje so se v luči tragičnih dogodkov v Srbiji s policisti danes dogovorili, da bo v okolici slovenskih šol začasno povečana navzočnost policije.

Policisti so pripravljeni na sodelovanje z vodstvi šol, da bi se skupaj dogovarjali o možnostih zgodnjega odkrivanja tveganja za morebitne pojave nasilja.

Z ministrstva so sporočili, da je odgovornost vseh, ki so vpeti v izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa, da spoštujejo predpisane protokole obravnave nasilja v šolah, ob tem pa pristope glede na dogajanje ves čas izboljšujejo.

»Moralna dolžnost vseh tistih, ki vzgajajo in izobražujejo otroke, tako doma kot v šoli, pa je, da poskrbijo za varno, urejeno, zdravo in spodbudno okolje, v katerem bodo imeli otroci in mladostniki kar največ možnosti za zdrav in vsestranski osebni razvoj,« so zapisali v sporočilu za javnost.

»Naša dolžnost je, da v slovenskih v šolah postanemo še pozornejši na vse oblike pojavov, ki bi pri učencih ali dijakih utegnili nakazovati težave, ki bi jih sčasoma lahko občutili kot nepremostljive in bi jih morebiti lahko pahnili tudi v usodna dejanja,« menijo na ministrstvu.

Dodali so, da zato sodelujejo z vsemi pristojnimi institucijami, ki delujejo na polju zgodnjega odkrivanja in preprečevanja nasilja, tako v šolskem prostoru kot zunaj njega.

Ministrstvo je danes ravnateljem osnovnih in srednjih šol poslalo okrožnico s prošnjo, da se »poslušamo, sprejemamo in konstruktivno pristopamo k reševanju vprašanj in stisk vseh, vključenih v šolski prostor«.

V sporočilu za javnosti so zapisali še, da je njihov skupni cilj vsem učencem, dijakom, staršem in zaposlenim v vzgojno-izobraževalnih zavodih zagotavljati občutek varnosti, ki je osnovni pogoj za normalno delujoče šolsko okolje.

Ob tem so svojcem žrtev tragičnih dogodkov v Srbiji izrekli sožalje.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Kozel (ni preverjeno)

Se je začalo. Tak je, dajte deco samo forserajte z odličnimi ocenami, te pa ne vejo cveka zabiti, pa nej skujati. Glavno ka majo petke. Starši pa ponosni. Če pa trojko dobijo, te se pa kolejo. Šolski sistem je nenormalen, sami pritiski. Učiteli ka nemo pravo, ka vse zahtevajo, za psihično stanje dece se ne brigajo. Vse pod preprogo pometejo, od ravnatelof ka ne gucim, brezveze ka so! Glavno ka si nagrade med sebof talajo. Odličnjaki v osnovni solaj, pridejo v srednjo, pa znorejo z drogo, alkojon. Starši pametni pa si zatiskajo oči. Najbole starši ka so šolani, tak si pravijo. Kmečke logike pa nemajo. To bi lejko knjige pisali. Ge pa te, moje dejte je vzorno, vse tipi topi. Jok brate odpade!

per (ni preverjeno)

No ime maš pravo in komentar je tudi takšni

In reply to by Kozel (ni preverjeno)

per (ni preverjeno)

RTV naj prenaša še par ruparjevih shodov in izdelek bo isti kot v Srbiji

Opppu (ni preverjeno)

Ne vem zakaj moraš gledati vse to sranje od natega prisklednikov.

In reply to by per (ni preverjeno)

Ujkan (ni preverjeno)

Dajte ne serte s taksnimi bolanimi forami. Glupa deca so odraz glupih starisov pa konec. Gda dejte taksne oslarije dela je potrebno najprlej kazniti starise. Gda do zacnoli starsi odgovarjati za zgreseno permisivno vzgojo svojih razvajenckov de se vse spremenilo.

Yuuu (ni preverjeno)

Kontrola in nadzor se samo povečuje. Zdravijo posledice, namesto vzroka.

Starejše novice