Na peti seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota so razpravljali tudi o ureditvi krožišča pri Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Na peti seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota v tem mandatu je Danielo Mörec, mestno svetnico iz vrst Socialnih demokratov, zanimalo, čigava je odgovornost urejanja krožišča pri Splošni bolnišnici Murska Sobota.

»To krožišče je zgrajeno že nekje tri do štiri leta, poraščeno je s travo in nič se ne ureja. V bolnišnici je okoli 1200 zaposlenih, ki se dnevno vozijo mimo tega krožišča,« je dejala Mörec.

Poudarila je tudi, da se mimo tega krožišča dnevno vozi ogromno ljudi s strani Beltincev, (ne)urejenost tega krožišča pa jo zelo moti.

»Če je država odgovorna za to krožišče, je verjetno naša odgovornost, da pritisnemo na državo, da to sramoto po toliko letih uredijo. Spomnim se, da je to vprašanje enkrat postavil že gospod Durič, vendar se stvar ni nikamor premaknila,« je še dodala.

Urejenost krožišča pri Splošni bolnišnici Murska Sobota moti tudi župana

Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota, je svetnici odgovoril, da krožišče pri Splošni bolnišnici Murska Sobota moti tudi njega.

»Za krožišče je odgovorna Direkcija za infrastrukturo, vzdržuje pa ga Pomgrad cestno podjetje. Večkrat smo jih že prosili za ureditev krožišča, vendar so odgovorili, da drugačne zasaditve ne planirajo,« je povedal Anželj.

»Direkcijo bomo vnovič pozvali, da naj nam podajo možnost, da krožišče uredimo mi,« je še dodal.

Dodatna hortikulturna ureditev ni planirana

Iz Direkcije za infrastrukturo so za Sobotainfo pojasnili, da je rekonstrukcija križišča na regionalni cesti Murska Sobota - Lipovci pri Splošni bolnišnici Murska Sobota potekala na osnovi projektne dokumentacije, v kateri je bil sredinski otok predviden kot travnata površina, kar je običajna ureditev za vsa krožna križišča na državnih cestah izven naselij.

»Dodatne hortikulturne ureditve zelene notranje površine na Direkciji Republike Slovenija za infrastrukturo ne planiramo,« so pojasnili.

Bi lahko ureditev krožišča prevzela soboška občina?

»V kolikor bi Mestna občina Murska Sobota želela zeleno površino drugače urediti, mora sama dati pobudo in si pridobiti soglasje na Izpostavi Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo v Lipovcih.

Komentarji (10)

.. (ni preverjeno)

Blesavci načrtujejo krožišča z travo pa z
roužami p z kipami itd. Tlakovanec ali pa šouder pa je stvar rešene.

grbanj (ni preverjeno)

Mörecovo pa ne moti izkoriščanje delavk v moževi firmi .

Turopolje (ni preverjeno)

Verjetno jo bolj moti cesta do podjetja.

In reply to by grbanj (ni preverjeno)

turk

Ceste pa razpadajo...Očitno to nikogar ne moti.

ro.holob (ni preverjeno)

ja v kakšni brezovici res najbrž

In reply to by turk

ferko69 (ni preverjeno)

ojoj tragedija u PM!

neveneven (ni preverjeno)

če babo in župana, moti trava, naj se cuj spravita in jo pokosita ... ali je za občino to tak težko pokositi.

Lili12 (ni preverjeno)

Zakaj bi v vseh križiščih morali nekaj biti. Trava je čisto ok, če jo kosijo

HGGGG (ni preverjeno)

ČE JO.....

In reply to by Lili12 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Neverjetno, župana moti trava v krožišči. Ne motijo ga pa luknje na cestah in pločnikih v Murski Soboti.

Starejše novice