Ste prejeli sporočilo, v katerem vas neznanec izsiljuje z intimnimi posnetki, ki jih bo objavil na spletu, če mu ne nakažete 1.200 evrov?

SI CERT oziroma Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost opozarja, da po spletu znova krožijo izsiljevalska elektronska sporočila, v katerih spletni nepridipravi žrtvam grozijo z objavo intimnih posnetkov in fotografij na spletu. Na tovrstne grožnje ne odgovarjate in jih čimprej zbrišite!

Kot so zapisali na Facebook profilu Varni na internetu, gre za spletno prevaro, ki ji rečemo fake sextortion. Napadalci na večje število naključno izbranih naslovov pošljejo isto sporočilo v upanju, da bo kdo izmed naslovnikov nasedel.

Vir: Varni na internetu

Najpogosteje napišejo, da so na naš računalnik namestili zlonamerno programsko opremo in nas posneli med gledanjem strani za odrasle. 

»Grožnja seveda zveni zelo resnična, še posebno, če smo sami med obiskovalci pornografskih strani. Nihče si namreč ne želi, da bi naši posnetki gledanja teh vsebin prišli v javnost,« so zapisali.

Gre za prazne grožnje

Napadalci naših intimnih posnetkov seveda nimajo in le grozijo. Upajo, da se bo kdo, ki je prejel sporočilo, prestrašil in denar res nakazal.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice