*Fotografija je simbolična
Marca bi moral potekati eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji, a ga zaradi vladnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa ni bilo. Sedaj so organizatorji le odprli rezervacije za težko pričakovani Teden restavracij.

Letos bo namesto pomladne marčevske, potekala poznopomladna oziroma poletna izdaja Tedna restavracij, ki jo bodo gostinci po vsej Sloveniji izvedli med 18. in 27. junijem

»Med vsakim Tednom restavracij je pol leta premora, toda med lanskim jesenskim in letošnjim pomladnim je bilo še več kot pol leta epidemije. Zaradi tega je bilo čakanje dosti težje, pričakovanje pa večje. Ko smo objavili, da pomladni Teden restavracij bo, se je navdušenje razširilo s svetlobno hitrostjo,« pravi Uroš Mecinger, selektor Tedna restavracij.

V tokratni izdaji bo sodelovalo nekaj več kot 90 restavracij. Restavracije pa so danes že začele sprejemati rezervacije za najbolj priljubljeni kulinarični teden v letu.

V Pomurju štiri restavracije 

99 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln že sprejema rezervacije za Teden restavracij, ki bo od 18. do 27. junija.

Na drugi strani na Teden restavracij vabi tudi Pomurje, in sicer Gostilna Zorko in Gostilna Mecinger, kjer stane kulinarični meni 19 evrov, Restavracija Kodila, kjer stane kulinarični meni 21 evrov, ter Gostilna Rajh, kjer boste za meni odšteli 25 evrov.

Kulinarično se boste lahko razvajali tudi v Mariboru, kjer se Tednu restavracij pridružuje šest mariborskih restavracij, in sicer Fudo, Gostilna pri Lešniku ter Steakhouse Rožmarin, kjer boste za meni odšteli 19 evrov, City Terasa in Restavracija Sedem, kjer boste za kulinarično razvajanje odšteli 21 evrov ter Restavracija Mak, kjer vas bo šef David Vračko razvajal za 25 evrov.

Na Štajerskem lahko obiščete tudi Ptuj, kjer boste za 19 evrov ob Dravi uživali v Gostilni Ribič.

Vse menije si lahko ogledate na spletni strani Tedna restavracij, kjer lahko opravite tudi rezervacije v izbranih restavracijah.

Teden restavracij vabi dvakrat letno

Slovenski Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno oziroma spomladi in jeseni goste deset dni razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice