Dostavljalci v dveurno opozorilno stavko.

Sindikat dostavljalcev se je zaradi nepriznavanja sindikata s strani podjetij Wolt in Glovo v Sloveniji ter nepripravljenosti za pogajanja o kolektivni pogodbi odločil za dveurno opozorilno stavko dostavljalk in dostavljalcev. Ta se je začela ob 11. uri, so sporočili iz sindikata.

Sindikat dostavljalcev, ki deluje pod okriljem sindikata Mladi plus, je 26. aprila na sedeža Wolta in Glova v Ljubljani predal zahtevo za pristop k pogajanju za sklenitev kolektivne pogodbe, ki bi urejala položaj dostavljalcev.

Družbi sta zahtevo zavrnili, saj da za pogajanja in za organiziranje dostavljalcev ne obstaja pravna podlaga.

V sindikatu so poudarili, da to ne drži, saj »je organiziranje delavk in delavcev osnovna človekova pravica, ki je v Sloveniji zavarovana z ustavo«, ena od osnovnih nalog sindikatov pa je sklepanje kolektivnih pogodb.

»Sindikat Mladi plus je tako legitimen, reprezentativen in pravno priznan zastopnik interesa svojih članov in članic, kar so tudi dostavljavke in dostavljavci,« so izpostavili.

Odgovora Wolta in Glova v sindikatu razumejo kot jasen napad na sindikalno organiziranje in proti temu se bodo, kot poudarjajo, borili z vsemi razpoložljivimi sredstvi.

Za danes so se tako odločili za opozorilno stavko med 11. in 13. uro, vzroke zanjo pa prav zdaj pojasnjujejo na novinarski konferenci v Ljubljani.

Komentarji (5)

Moje mnenje (ni preverjeno)

Komu dostavljata hrano Wolt in Glovo? Komotnost, kaj pa druga. Nekateri smo zdelani in stari, pa
si skuhamo sami. Mnogi, predvsem mladi in mlajši pa si sploh ne skuhajo, niti, da bi si šli sami po
hrano. Čez ležernost ga ni!

Hgffr (ni preverjeno)

Ma naj jih vse odpustijo, ne rabimo sta..ja od globo in wolt, sami so prišli do njih, še ne dolgo nazaj se eden hvalil koliko je z Woltom zasluži v 2 letih, en iz Bangladeša celo na ta račun odprl svoj lokal s hitro hrano, očitno vse laži ali pa je ta stavka nateg, ker je teh dostavlja cev kot listja in trave, zaslužek potem pa ga ni.

Hunter Ordell (ni preverjeno)

Fantastična priložnost za delo od doma za vsakogar…Delajte tri do osem ur na dan in začnite prejemati plačilo v razponu od 13.000 do 19.000 dolarjev na mesec…Tedenska plačila…In najboljša stvar je…Tako enostavno je…sledite podrobnosti na tej spletni strani.......http://www.cash.salary49.com/

Mmmmkl (ni preverjeno)

Kolikor jih je, se lahko zaposijo drugje, če jim to podjetje ne paše ... Toliko jih je, da lahko ustanovijo svojo dostavljavsko službo in imajo zagotovljene vse, ki so na protestih in jim plačajo tako, kot to zahtevajo ... Mislim, sanjska poslovna priložnost .. razen, če se zavedajo, da se to ne more iziti, kar se podjetji tudi zavedata in je opcija samo da ali ostane kot je in dobivajo denar in če jim ni všeč, gredo drugam (enostavno, vsak ima izbiro, niso sužnji) ali pa podjetje na območju Slovenije preneha poslovati in gredo drugam oz. ostajo brez prihodkov ker se jim to ne da.

juda iškarijot (ni preverjeno)

Pet minut ne bi to delal kar delajo tej mladi ka si nekaj zaslužijo .Na njihovem mesto bi vse skupaj ta vrgel in odišel .Ko jebe te bogate požeruhe

Starejše novice