Foto: Bobo
Prejšnji teden se je vzpostavil Sindikat dostavljavcev, danes pa so se dostavljavci hrane zbrali v Ljubljani in ponovno opozorili na svoje zahteve.

Prejšnji teden se je javnosti predstavil na novo vzpostavljeni Sindikat dostavljavcev, ki deluje pod okriljem Sindikata Mladi plus.

Kot so dejali na novinarski konferenci 19. aprila, pričakujejo, da bosta Wolt in Glovo pristopila k socialnemu dialogu in kolektivnim pogajanjem ter sklenitvi kolektivne pogodbe.

Ker od vodstev Wolta in Glova za zdaj niso prejeli odgovora ali povabila k začetku pogajanj, so danes, v sredo, 26. aprila, skupaj s podporniki zahtevo k pristopu h kolektivnim pogajanjem odnesli vodstvom Wolta in Glova.

Ob 10. uri so se zbrali v Miklošičevem parku ter se s kolesi, skuterji, skiroji in avtomobili najprej odpravili proti sedežu Wolta na Parmovo ulico 53, po tem pa še na sedež Glova na Cesto Ljubljanske brigade 21.

»Vodstvi obeh platform sta o tem obveščeni in verjamemo, da bodo aktivno in konstruktivno sodelovali pri pripravi kolektivne pogodbe ter se v torek k temu zavezali s podpisom dogovora o začetku kolektivnih pogajanj,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Starejše novice