Slika je simbolična.
Po vremensko mirni sredini tedna, bo vreme od četrtka naprej postalo zelo razgibano, napovedujejo vremenoslovci. Že jutri lahko pričakujemo močnejše sunke vetra.

Kot napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje, se bo že v četrtek nad Slovenijo okrepil jugozahodni veter. 

Najmočnejši bo na Štajerskem in v Prekmurju, kjer bodo najmočnejši sunki po nižinah lahko dosegali hitrost med 50 in 70 kilometrov na uro, v hribovitem svetu pa tudi okoli 90 kilometrov na uro.

V zahodni Sloveniji bo začelo deževati. Popoldanska temperatura bo večinoma od osem do 14 stopinj Celzija. 

Vir: ARSO

V petek bodo Slovenijo zajele padavine, v visokogorju bo snežilo

Napovedi kažejo, da se bo v petek dež na zahodu okrepil in postopno zajel vso Slovenijo. Padavine bodo najmočnejše na severozahodu države. 

Meja sneženja bo povečini nad okoli 1500 metrov nad morjem, v zaprtih alpskih dolinah pa tudi precej niže.

V visokogorju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo snežilo nad nadmorsko višino 1800 metrov, kjer bo temperatura zraka ves čas ostala pod ničlo. Zapadlo bo od pol do en metra snega, kar bo močno povečalo nevarnost snežnih plazov na tem območju.

Zaradi okrepljenega juga bo visoka tudi gladina morja. Morje bo v petek zvečer prestopilo obalno črto v višini med 20 in 30 centimetrov. 

Vir: ARSO

V soboto se bo vreme umirilo

Vremenska situacija se bo umirila v noči na soboto, ko bodo padavine oslabele in marsikje tudi ponehale. Tudi veter se bo polegel, napovedujejo vremenoslovci. 

V soboto in v nedeljo bo nato deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, tu in tam bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Popoldanska temperatura bo večinoma še vedno nad deset stopinj Celzija. 

Komentarji (1)

čarni vrag (ni preverjeno)

O Bog in svetniki. Celo veter bo pihal in mogoče celo dež.

Starejše novice