Slika je simbolična.
Če ste se v zadnjem času odpravili v kino, ste verjetno presenečeno opazili, da so ogromne steklene posode za kokice v kinematografih prazne.

Slovenski zdravstveni sistem je zaradi naraščajočega števila okužb s koronavirusom tik pred kolapsom. Zaradi tega je vlada z 8. novembrom uvedla številne ukrepe, ki do določene mere preprečujejo širjenje covida-19, a hkrati omejujejo javno življenje. 

Ste vedeli, da zato v kinematografih ne smejo streči hrane in pijače, ki si jo obiskovalci ob ogledu filma običajno odnesejo v kinodvorano? 

Za mnoge je zobanje kokic v kinu nepogrešljivo

Na dejstvo, da »ni kokic«, številni opozarjajo na družbenih omrežjih. Tako je eden od uporabnikov na Facebook strani družbe Cineplexx recimo komentiral, da ga v kino ne bo, to pa obrazložil takole: »Ne, saj trenutno nimate kokic!«

O podobni situaciji poročajo tudi obiskovalci največjega ljubljanskega kina Kolosej.

V vladnih določilih, ki so v veljavo stopila 8. novembra, kinematografi niso posebej omenjeni, velja pa, da je v gostinskih lokalih mogoča le strežba le za mizo, in sicer med 5. in 22. uro. Ob tem morajo gostje seveda izpolnjevati pogoj PCT.

Na spletnih straneh in družbenih omrežjih kinematografov informacij o tem, da hrane in pijače do nadaljnjega ne ponujajo, ni mogoče zaslediti, verjetno zaradi tega, ker bodo zaradi tega ukrepa ob dobršen del dohodka, z izpostavljanjem te informacije pa bi lahko od ogleda filma v kinu marsikoga odvrnili.

 

Komentarji (8)

. (ni preverjeno)

Hvalabogu.

Truuu (ni preverjeno)

Kaksne blesarije si se lejo zmislijo? Ka kokice tudi prenasajo virus? 😂😂😂

solata (ni preverjeno)

Kokice ne, ampak odprt gobec, ki to žre.

In reply to by Truuu (ni preverjeno)

necepec (ni preverjeno)

- te pa bi uebermenschi iz skupine C kokice vseeno lejko dobijli!!

In reply to by solata (ni preverjeno)

Fgjjfxbb (ni preverjeno)

IZ NATEGA V NATEG!

IO9H (ni preverjeno)

CIPS BOKSI

Loll (ni preverjeno)

Kino brez kokic? Fala lepa leko doj zaprejo

necepec (ni preverjeno)

če boš se cepil, pa kokice dobiš!

In reply to by Loll (ni preverjeno)

Starejše novice