Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 19. novembra, opravili 8127 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 3232 novih okužb, gre za 39,8-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 85.190 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 8274 PCR testiranjih potrdili 3517 novih okužb. Šlo je za 42,5-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 44.754 aktivnih primerov okužb.

V Pomurju 145 novih okužb

Največ okužb med pomurskimi občinami so v zadnjem dnevu zabeležili v občini Lendava, in sicer kar 25. Lendavi sledi Gornja Radgona s 16 okužbami in Murska Sobota s 14 okužbami.

Enajst novih okužb so zabeležili v Beltincih, deset v Moravskih Toplicah, devet v Puconcih, po sedem pa v občinah Ljutomer, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Dobrovnik. 

Pet novih okužb imajo v občini Rogašovci, štiri v občini Turnišče, po tri pa v občinah Apače, Križevci, Tišina in Gornji Petrovci.

Po dve okužbi imajo občine Odranci, Črenšovci, Razkrižje in Grad, po en nov primer pa občine Veržej, Šalovci in Velika Polana. 

Brez okužb so občine Cankova, Kuzma, Kobilje in Hodoš.

V preteklem dnevu so največ novih okužb v Pomurju zabeležili v občini Lendava, in sicer 25. Sledi ji občina Murska Sobota z 21.

Najboljše v občini Hodoš, najslabše v Murski Soboti

Od vseh pomurskih občin trenutno najbolje kaže občini Hodoš, kjer nimajo aktivnih primerov. Zadnjo okužbo so zabeležili 4. novembra.  

Najslabšo epidemiološko sliko ima Murska Sobota. Tam je trenutno kar 310 aktivnih okužb.

Po številu aktivnih okužb sledi občina Lendava, kjer jih je trenutno 256, in Ljutomer z 236 aktivnimi okužbami.

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 66.480 oziroma 57,9 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 62.137 posameznikov oziroma 54,2 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 11.034 oseb.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lepec (nepreverjen)

Na Hodošu je okužen Geza Mezga, ki pa se uspešno skriva. Potegnil se je janši posranemu v dupe.

Hojgxdvx (nepreverjen)

https://youtu.be/Hw_pol1HXUM
MA KAKVE OKUŽBE NATEG IN PREVARA!

7zz7878 (nepreverjen)
Blablablablabl… (nepreverjen)

Ka je z vami??? Okužbe so in bodo dokler se ne prekuzimo, ne razmi narobe precepimo. Itak so tudi 3x cepljeni v bolnicaj se pravi ka cepivo nej gli tou ka pravijo.

Procentualsek (nepreverjen)

Glavno ka je 99,6% naroda zdravoga, drugo je nej pomembno.

Blablablablabl… (nepreverjen)

Tako je!!!!!!

Miki mali (nepreverjen)

V zdravstvenim zavodima Slovenije je zaposleno čez 30.000 ljudi (9.000 zdravnikov, 15.000 medicinskih sester, tehnikov ) on niso sposobni oskrbeti 300--400 covid bolnikov.????? Vse druge ne nujne obravnave so odpovedane??? Čakalne dobe letijo v nebo???? Glavna skrb so plače in dodatki na plače.😭😭😭😭

Starejše novice