*Fotografija je simbolična
Včeraj je po družbenih omrežjih zaokrožila slika izdelanega in obešenega plakata, ki predstavlja žalostno zgodbo psa iz Nove vasi v Mariboru.

Zadnji dan na družbenih omrežjih odmeva slika in zgodba psa Tedija, ki jo je neznanec s pomočjo plakatov sprva razširil med prebivalci Nove vasi in Maribora, nato pa je njegova iniciativa prešla tudi na internet. Gre za psa Tedija, ki kot pravi, domuje v Novi vasi.

Skozi spisano besedilo vidimo, da lastniki psa z živim in čutečim bitjem ravnajo nehumano, nikoli ga naj ne bi peljali na sprehod, neprestano je privezan na verigi, zraven tega pa ga zaklenejo v klet ob prihodu inšpekcije.

Med drugim bi naj ukrepalo tudi Društvo za zaščito živali, vendar se do danes ni spremenilo prav nič. Lastniki še naprej širijo laži, in sicer o vsakodnevnih sprehodih ter o tem, da bi naj bil pes družba invalidnemu otroku.

Tako neznanec s plakatom poziva vse, ki bi lahko pomagali, da se na Tedijo zgodbo odzovejo in ga rešijo vsakodnevnega trpljenja.

Odgovor lastnikov

Kljub temu pa lastniki psa Tedija zanikajo vse obtožbe. Govorili smo s Karmen, lastnico psa, ki je za Mariborinfo povedala, da jih je ravno včeraj obiskal Aleksander Kamenik iz Živalske policije, ki prav tako ni našel nobenih nepravilnosti.

»Gre za napačne informacije, ki se širijo. Za velike laži. Res imamo psa Tedija, res je na verigi, čeprav na šest in pol metra dolgi verigi. S psom se hodi na sprehod vsaj dvakrat na dan, prvič zjutraj, zadnjič zvečer. Tedi ima hiško s predprostorom in vsem,« pravi Karmen.

»Inšpektorjev smo že imeli pri nas ogromno, saj se to že okoli dve leti. Nimamo miru. Vsi ugotavljajo, da je s psom vse v redu, da je Tedi lep in negovan. Očitno gre za neko sovraštvo, ampak ne vemo, od kod prihaja, saj smo kot sosedi precej mirni. Tudi zato, ker imamo otroka s posebnimi potrebami. Narod je zelo podel,« še dodaja lastnica.

Čeprav je pes priklenjen na verigo, pa Aleksander Kamenik poudarja, da je to v Sloveniji še vseeno legalno. 

Prilagamo video, ki ga je Aleksander Kamenik posnel in delil na družbenem omrežju Facebook.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Indigo1 (nepreverjen)

Zdaj de že vsak blesavi saused saodo ka je prav in ka nej!! Ka pa oblačenje psa in friziranje ni mučenje živali?

gost12 (nepreverjen)

ite malo gledat kelko pesov je na verigaj po vasaj...

PUSSI (nepreverjen)

Zakaj pa ga imate potem na verigi, če kot vidim imate ograjeno dvorišče?! Pasje oči za razliko od človeških ne kažejo in temu psu se že na posnetku vidi, da ima žalosten pogled. PREVEČ SAM.!

Bindi (nepreverjen)

Kakšen Kamenik, kakšna Živalska policija, lep prosim. Tou je navaden človek, tou je takak če se varda proglasi za vojsko. Ka pa te hoarder zna o živalih. Verjamem Dzzz Maribor, znan, ka dobro delajo, znan tudi, ka je mariborska vet. inšpekcija se slabša kak drugi območnih uradi.

Starejše novice