Slika je simbolična
Vraževerne navade še vedno spremljajo novoletna praznovanja, nekatere vam obljubljajo zdravje druge svarijo pred nesrečo.

Poznamo vrsto tradicionalnih običajev, ki se jih držimo v Sloveniji, kot na primer prepričanje, da je za novo leto treba jesti meso prašiča.

»Še vedno velja, da moraš ob novem letu kuhati meso, izbrane jedi štirinožnih živali, torej govedino, svinjino, zato ker te živali rinejo naprej. Perutnine pa ne smeš, ker grenejo nazaj in tako lahko tudi gospodarstvo ali zdravje gre nazaj«, nam je že pred leti zaupal poznavalec ljudskih šeg in običajev Milan Zrinski.

PREBERITE ŠE:

Med drugimi tradicionalnimi šegami poznamo tudi pregovor: 

»Kaj boš delal na novega leta dan, boš delal vse leto.«

Včasih so tudi na primer zunaj zajeli vodo, v kateri so se nato vsi v hiši umili, kar bi jih naj obvarovalo pred boleznimi in jim omogočili, da bodo zjutraj hitro vstajali.

Med tradicionalnimi običaji pa se pojavljajo tudi novosti 

Na primer nekateri verjamejo v moč barv, ki lahko ugodno vplivajo na vaše novo leto. 

V povezavi s tem obstaja prepričanje, da vam bo ustrezna barva spodnjih hlačk v novem letu prinesla točno to, kar si želite.

Katera barva bo torej prava za vas?

Čeprav se vam morda to zdi malenkost neumno, pa se v nekaterih državah tega običaja dokaj resno lotijo. Na primer v Braziliji, Boliviji in Venezueli verjamejo, da rdeče hlače v novo leto prinašajo srečo.

Vseeno si lahko z majhnimi malenkostmi pričarate malenkost igrivega vzdušja v svoje življenje. Torej, pravilna barva vam lahko prinese ljubezen, denar ali prijateljstvo. Tudi astrologi se strinjajo, da različne barve vsebujejo različne vrste energije. Različna energija pa vam lahko pripomore pri manifestaciji vaših ciljev.

Rdeča

Če ste pripravljeni na ljubezen in romantiko, so rdeče hlačke skoraj obvezne. Morda ste pripravljeni na novo razmerje ali pa ste enostavno naveličani samskosti. Rdeča barva vam bo popestrila tudi obstoječe razmerje, tako da le pogumno.

Bela

Razmislite o belih hlačkah, če potrebujete mir in počitek. Če vam stres povzroča služba, družina ali pa kaj tretjega, so bele hlačke vaša pot v mirno obdobje vašega življenja. 

Te vam bodo omogočile, da v novem letu zadihate in zaupate v prihodnost, ki ne bo vedno tako napeta.

Rumena

Rumena je simbol zlata in bogastva. Nadenite si rumene hlačke in se v prihajajočem letu razveselite denarčkov, bodisi zaradi sanjske službe ali povišice na obstoječem delovnem mestu.

Črna

Mnogim najljubša barva, vendar nekoliko temačna in predvsem spominja na smrt. Vendar to ni edina simbolna povezava s to barvo oziroma odtenkom, če smo natančni. 

Črna je barva moči. Hlačke v tej barvi vam bodo tako prinesle priložnost za vzpostavljanje nadzora nad vašim življenjem. Počutili se boste organizirano in osredotočeno, prav tako pa boste v javnosti delovali kot resna in spoštovanja vredna oseba.

Zelena

Ste razpoloženi za avanturo? Ali pa vsaj za menjavo okolja. Seveda, zelena simbolizira naravo, hkrati pa tudi življenje oziroma rojstvo. Ta barva bo v vaše življenje ponesla nov vir energije. 

Vendar se pripravite, ta je lahko tako buren, da vas lahko tudi skrene z želene poti. Bodite pripravljeni in pričakujte občutek svobode.

Roza

Ljubezen, ljubezen, o ta ljubezen. Če hrepenite po ljubezni, je roza barva za vas. Ta odtenek ni tako ognjevit kot njena izvirna rdeča različica, je bolj sladka in deluje bolj harmonično. 

Če si nadenete to barvo, vam bo odprta pot v vzpostavljanje novih stikov. Pozitivno vpliva predvsem na prijateljstva, zato ne pozabite svojih prijateljev ali prijateljic povabiti na kakšno pijačo.

Modra

Želite že pred novim letom skočiti v ohranjanje novoletnih zaobljub? Potem je modra barva za vas. Z modrimi hlačkami boste v novo leto vstopili z večjo možnostjo vzdrževanja zdravih navad, kot sta boljša prehrana in telesna aktivnost. 

Modra predstavlja splošno priložnost za zdravje, pomagala vam bo prioritizirati vaše zdravje in poslušati vaše telo v prihajajočem letu.

Morda pa boste na novoletno noč oblekli pisane hlače in v vaše življenje povabili pozitivno energijo za vse veje vašega življenja. Odločitev je vaša.

Komentarji (17)

Kristusovamen (ni preverjeno)

Nema veze barva, itak de vse poscano in posrano.

rozastimuc (ni preverjeno)

Se strinjam. Nikoli se nisem znal odločit glede barve, zato mam jas spredaj žuto, zadaj čokoladno.

In reply to by Kristusovamen (ni preverjeno)

še kiklco prod… (ni preverjeno)

Jaz vedno hodim okoli brez hlačk. Nikdar ne veš kje te sreča čaka.

Kristusovamen (ni preverjeno)

Bolest nije sreča!

In reply to by še kiklco prod… (ni preverjeno)

Majaa31 (ni preverjeno)

Najraje nosim tangice in bele hlače..
Sem pa blagajničarka.
Izzivno a ne🤪🤪, vse za dobrobit svojega šefa s katerim imam sklenjen poseben dogovor🦶

Uradno.. (ni preverjeno)

Ma bar zdaj pusti službo na miru in se Idi v miru pa se p....

In reply to by Majaa31 (ni preverjeno)

ledomania (ni preverjeno)

za kurac

.... (ni preverjeno)

Danes bom brez hlack in v minici, ker se bom nazrla bifteka in bom srala ko vidra

Georgi (ni preverjeno)

Postane pa postane pa mejsec dnij na sebi,ka te srečni..
Ka vas boli ka bom ges noso, magari bom nagi po varaši hodo.
Malo provicirate narod..

Georgi (ni preverjeno)

Posrane in poscane

In reply to by Georgi (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

Največ sreče prinaša rita brez hlač.

Milena T. (ni preverjeno)

Pumparce mo mejla oblečene ka nede pički mrzlo

Doktor55 (ni preverjeno)

IQ sobne temperature dragi komentatorji

Maša31 (ni preverjeno)

Mate prav g. Doktor.
Edino jaz sem malo bolj pametna, vse drugo je pa prismojeno.
Vse dobro vam želim.

In reply to by Doktor55 (ni preverjeno)

Maša31 (ni preverjeno)

3,4 črno bejle tangice bm imela pa samo za Möjro bom navijala..

.......34 (ni preverjeno)

direktorica in predsednica strokovnega sveta Mednarodnega inštituta za kanabinoide. Zagovarja konopljo. Vau. Nic cudnega in logicno. Vsak cig... svojega konja hvali.

fička (ni preverjeno)

debeli fuknjenec je mel posrane gate za novo leto, kaj to pomeni ? Razen tega da si ni sposoben riti obrisat .

Starejše novice