Slika je simbolična.
Priljubljena platforma za dostavo izdelkov in hrane Glovo praznuje prvo obletnico. Pri tem pa razkrivajo zanimive navade Slovencev. Kaj torej največkrat naročamo na dom in kateri so tisti najbolj nenavadni izdelki, ki so jih morali dostaviti?

Glovo, platforma za dostavo različnih vrst izdelkov in jedi po želji kupcev, je praznovala prvo obletnico prihoda v Slovenijo.

V enem letu je 350 Glovo dostavljavcev v 23 slovenskih mestih dostavilo več kot milijon naročil, na svojih kolesih, skuterjih, skirojih in avtomobilih pa so po Sloveniji prevozili skupno 2.144.256 kilometrov, kar je enako, kot če bi naredili 357.000 krogov okoli Blejskega jezera.

Kurirje z rumenimi nahrbtniki je v Sloveniji mogoče najti na ulicah Ljubljane, Maribora, Celja, Kranja, Kopra, Novega mesta, Ptuja, Murske Sobote in Domžal.

Največ naročamo pice, burgerje in pad thai

Priljubljena naročila med slovenskimi uporabniki platforme so pica, burgerji s krompirčkom in pad thai.

Iz trgovin in supermarketov pa Slovenci najpogosteje naročamo vodo, mleko in kruh. V zadnjem letu so slovenski uporabniki aplikacije pokazali številne zanimive navade, v povprečju pa se naročata en do dva obroka na teden.

Dnevni slovenski rekorder je uporabnik, ki je naenkrat naročil kar 41 pic v skupni vrednosti 300 evrov, s 341 naročili pa prednjači drug uporabnik, ki je v povprečju v prvem letu oddal skoraj eno naročilo na dan.

16 paketov kondomov, umetni nohti in 100 kilogramov ledu

Izmed bolj nenavadnih posameznih naročil v obdobju enega leta delovanja platforme Glovo, kupljenih v razdelku »Karkoli«, se med drugim uvrščajo kanister barve za pleskanje, 16 paketov kondomov, paket umetnih nohtov in kar 100 kilogramov ledu v enem naročilu.

V aplikaciji lahko uporabniki naročajo v restavracijah, kot so McDonald’s, Hood Burger, Subway in Picarole ter v trgovinah kot so Tuš, Žito in Hiša Daril. Po podatkih Glova je prav McDonald’s med Slovenci najbolj priljubljena restavracija.

Dostava ni več omejena zgolj na hrano, kurirji uporabnikom na dom dostavijo tudi led, osnovna živila, knjige in darila.

Komentarji (1)

Tibop (ni preverjeno)

V MS je te Glovo cela smešnica. Tričetrt časa so nedosegljivi. Očitno resno težko dobijo dostavljalce. Wolt je dosti boljši, samo imajo dosti manj lokalov s ponudbo.

Starejše novice