Soboški zdravstveni dom z novo podobo.

Adaptacija Zdravstvenega doma Murska Sobota je v zaključni fazi, čaka jih še ena velika investicija, vredna več kot milijon in pol.

V sklopu del so uredili zunanji sloj fasade in zamenjali strešno kritino na objektu.

Čaka jih še nadzidava splošnih ambulant

Med pomembnejše investicije v letu 2022 spada tudi nadzidava soboškega Zdravstvenega doma.

Poročali smo, da zaradi stalnega povečanja obsega dela Zdravstveni dom Murska Sobota načrtuje nadzidavo dela objekta ob Grajski ulici.

Vedno večja prostorska stiska

Zdravstveni dom Murska Sobota se namreč že več let spoprijema s prostorsko stisko, saj so v zadnjih desetih letih svojo dejavnost zelo razširili. 

Pred desetimi leti je bilo v soboškem zdravstvenem domu okrog 250 zaposlenih, zdaj jih je že okrog 400. Dejavnosti je iz leta v leto več, prostora pa jim primanjkuje. 

»Z nadzidavo bo zdravstveni dom pridobil deset splošnih ambulant, prostor za zdravnika in sestro, pet referenčnih ambulant, skupne prostore, kot je čajna kuhinja z garderobo, sanitarije za obiskovalce in zaposlene, arhiv in čakalnice,« razlaga Edith Žižek Sapač, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota. 

Objekt bo povečan za 719,9 kvadratnih metrov površine. Dodatnega kadra kljub širitvi ne bodo zaposlovali, ampak bodo le preuredili razporeditev ostalih prostorov.

Vrednost investicije več kot milijon in pol

V sklopu nadzidave bo izvedeno tudi nadvišanje jaška za dvigalo za dostop gibalno oviranim osebam. Izvedba investicije je predvidena v letih 2022 in 2023. Celotna investicijska vrednost je 1.582.212 evrov.

Za izvedbo je predvideno sofinanciranje iz javnega razpisa ministrstva za zdravje, preostala sredstva pa bo zagotovil soboški zdravstveni dom. 

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ena pač (nepreverjen)

pohvale vredno za takšne in tolikšne investicije, ki so jih že naredili ali jih še bodo...se vidi, sposobno vodstvo

. (nepreverjen)

novi klicni center?

KroškaTikev (nepreverjen)

Lipou so zrihtali...

Jenomene (nepreverjen)

Lepo so uredili to zgradbo. Tistega, ki je montiral napis, pa poklicati nazaj in naj naredi tako kot je treba. Nekatere črke so povsem mimo.

Jenomene (nepreverjen)

Lepo so uredili to zgradbo. Tistega, ki je montiral napis, pa poklicati nazaj in naj naredi tako kot je treba. Nekatere črke so povsem mimo.

Forjan (nepreverjen)

Ka jim hasni lepa fasada, če pa je od znotraj vse gnilo od slabega odnosa vodstva do zaposlenih. Od zunaj uj, od znotraj fuj. Tudi oprema znotraj katastrofa. Edino upravo so si na novo opremili. Ogledalo vodstva.

komuinista (nepreverjen)

narocanje z emailom sms zakaj komplicirajo

bonge (nepreverjen)

Notre pa oprema z 2 svetovne bojne. Zdravniške preglede za slűjžbo pa dela samo eden 70 lejtne partizan štere se še izda nej slovenske nafčo. Jebo vas sistem da vas jebo.

Red Alert (nepreverjen)

Samo da začnejo urgenco delati in bo vse dobro

Vej pa, DF (nepreverjen)

Ge še naj za notranjo ureditev pejneze vzemejo, če fse požerete prokletni sobočki
socialaši.

Starejše novice