Dela, ki so se ob koncu meseca maja pričela na Grajski ulici pred zdravstvenim domom, kjer je potekala rekonstrukcija kolesarske steze s pločnikom in parkirišči, so bila pred dnevi zaključena.

Kako je urejeno parkiranje pred zdravstvenim domom? 

Namen rekonstrukcije pločnika, kjer sta sedaj ločena pasova za pešce in kolesarje, je pred zdravstvenim domom umiriti promet, uporabnikom, še posebej ranljivim skupinam pa omogočiti varno izstopanje iz avtomobilov. 

Rekonstrukcija parkirišča je bila izvedena z novo dovozno cesto za parkirna mesta, ki so sedaj pod kotom 45 stopinj, dostop na parkirišče pa je možen z nove dovozne ceste. 

Dovozna cesta, ki se začne na vzhodu pred dispanzerjem za otroke je enosmerna in se zaključuje na zahodu pred priključkom na Kopališko ulico.   

Vrednost investicije dobrih 256 tisoč evrov

Kot smo že poročali, je namen ureditve obeh kolesarskih stez s pločniki prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti v Murski Soboti ter povečanje prometne varnosti za najšibkejše udeležence v prometu, posledično pa tudi vplivati na izboljšanje kakovosti zraka, so takrat sporočili iz Mestne občine Murska Sobota.

Vrednost investicije znaša dobrih 256.400 evrov, v višini do 95.653 evrov jo sofinancira Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

CEPITE SE........pomagajte nam starcem....ker trošite tudi naše penzije....

Neko (nepreverjen)

Odlično ste to uredili.

Cezar (nepreverjen)

super odlično, namesto 5 park placov sta zdaj 2, za sobočanca nega mesta, obrnotu nemreš ... zaposleni parkejrajo pri kopališči pa spartakusi ... projektanta nagnati ....

In reply to by Neko (nepreverjen)

Starejše novice