Vir: Facebook profil Neurje.si, foto: Urban Kordes
Po državi padavine še kar trajajo, grmenje in dež že več kot 24 ur nista zapustila Ljubljane.

Po vsej Sloveniji obstaja velika nevarnost plazov, nadaljuje se tudi naraščanje rek. Poplavljata že reki Gradaščica in Poljanska Sora, poplavilo je tudi Škofjo Loko.

Čez bregove se je spustila reka Sora, voda je zajela Gorenjo vas, Ljubljanica pa se v blatni barvi približuje bregovom.

Preko dneva bo poplavljala tudi Kolpa in posamezni pritoki Ljubljanice. Razlivanja manjših vodotokov in hudournikov so mogoča v Idrijsko-Cerkljanskem hribovju ter na večjem območju osrednje in deloma južne Slovenije.

Jutri reke še naraščale

Meteorologi Agencije za okolje so sporočili, da je v zadnjih 24 urah na nekaterih postajah po Sloveniji padla izjemna količina padavin.

Največ dežja je padlo na Šebreljskem Vrhu, kar 258 milimetrov. Več kot 200 milimetrov je padlo še v Idriji, Lučinah, Vrhniki, Osilnici in Žireh.

Na Agenciji za okolje dodajajo, da bodo tudi jutri naraščale reke po večjem delu države, razlivanja so možna predvsem ob Kolpi, Ljubljanici in Krki, ter manjših rekah predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji.

V soboto popoldan bo večina rek začela upadati. 

Zaradi poplav zaprte ceste

Prometno informacijski center za državne ceste opozarja tudi na zapore cest zaradi poplav:

- V Ljubljani je zaprta Zaloška cesta zaradi poplavljenega cestišča pri železniškem podvozu.
- Na cesti Logatec - Žiri je popolna zapora na Petkovcu, poplavljeno cestišče.
- Na cesti Petrina - Mirtoviči je zaprt odsek Gašparci - Grivac ter na cesti Kot - Grgelj - Fara odsek Prelesje - Grgelj, poplavljeno cestišče.
- Cesta Osilnica - Bosljiva Loka - Gašparci je zaprta, cesta Fara - Grgelj - Laze pa je zaprta pri Predgradu, poplavljeno cestišče.

Komentarji (1)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Narava odgovarja na človeške neumnosti.

Starejše novice