Slika je simbolična.
Slatinski proračun bogatejši za 75.000 evrov od Loto dobitka.

Letošnji proračun občine Rogaška Slatina je bogatejši za 75.000 evrov zaradi prejema davka na dobitek od iger na srečo oziroma Lota, so za Slovensko tiskovno agencijo danes potrdili na slatinski občini.

Dobitnik polmilijonskega dobitka, ki je listič vplačal v Rogatcu za žrebanje 11. junija, je občan Rogaške Slatine.

Na občini so tudi navedli, da davek na dobitke od iger na srečo predstavlja lastni prihodek občine, kar pomeni, da se porablja za namene, opredeljene v občinskem proračunu.

Njegovo višino je pri načrtovanju proračuna težko natančno opredeliti.

Glede na realizacijo v preteklih letih, ga letos načrtujejo v višini 20.000 evrov, dejanska višina oziroma realizacija pa se bo izkazala v zaključnem računu za leto 2023. V omenjenem primeru bodo predvideni prihodki višji od načrtovanih in bodo ostali v integralnem proračunu.

»V primeru, da bodo tudi vsi ostali načrtovani prihodki dosegli oziroma presegli načrtovano višino, se bodo višje realizirani prihodki porabili v skladu s potrjenimi projekti oziroma nalogami določenimi v občinskem proračunu,« so še dejali na slatinski občini.

Občinski svet pa je na aprilski seji odločil o namenski porabi 1,67 milijona evrov, ki jih je občina pridobila leta 2022 iz naslova davka od iger na srečo oziroma Eurojackpota.

Slatinski svetniki so sklenili, da največji del pridobljenega zneska, in sicer 1,4 milijona evrov, namenijo gradnji letnega kopališča.

Komentarji (3)

Komentarist (ni preverjeno)

Neumnost, da gre davek od dobitka občini v kateri po možnosti niti ne živiš. Potem pa ta ista občina vrže denar v neumnosti kak je alkoholičarska fontana v žalcu za 350.000 EUR.

film (ni preverjeno)

Ko bo jaz zadel na Loto
Živel bi kakor car
Samo to so sanje pa nič nebo

Christian Hannahs (ni preverjeno)

Ta država vas krade moji dragi Slovenci!

Starejše novice