Nekdanji predsednik republike Borut Pahor se po uspešni operaciji prostate počuti odlično.

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor je v sredo dopoldne v Splošni bolnišnici Celje prestal operacijo prostate, ki je bila uspešna in po kateri se počuti odlično. Po operaciji se je na Facebooku zahvalil predstojniku urološkega oddelka Splošne bolnišnice Celje Sandiju Poteki in medicinskim sestram.

Pahor je imel zdravstvene težave s prostato več let.

»Sestra Metka in ostale sestre so poleg vsega super prijazne. Mislim, da vse to premalo cenimo. Počutim se lepo in v varnih rokah,« je zapisal nekdanji predsednik republike. Ob tem je objavil fotografijo, na kateri drži dvignjen palec.

Pahor je sicer o tem, da ga čaka operacija prostate, prejšnji teden spregovoril za Radio Slovenija v oddaji Prvaki tedna. Na vprašanje, ali se bo udeležil svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici, je namreč odgovoril, da bo v času prvenstva na operaciji v Celju.

Iz Pahorjeve pisarne so takrat za POP TV pojasnili, da njegove težave s prostato trajajo že nekaj let.

Zdravstvene težave s prostato je imel tudi nekdanji predsednik Danilo Türk, ki je bil marca 2011 v Innsbrucku operiran zaradi malignega bolezenskega tkiva na prostati.

Bolezni prostate se najpogosteje pojavljajo po 50. letu starosti, neredko pa lahko že prej. Najpogostejše bolezni prostate so vnetje prostate ali prostatitis, benigno povečanje prostate in rak prostate. Prvi znaki, ki opozarjajo na bolezni prostate, so povezani z motnjami pri uriniranju, ampak moški ob prvih znakih običajno ne gredo k zdravniku.

Zato je mnogo raka prostate odkritih v napredovalni fazi, ko zdravljenje ni več tako uspešno.

Komentarji (2)

Brr (ni preverjeno)

Koga briga

. (ni preverjeno)

Še dobro, da ga niso zamenjali, pa bi mogo čakati 9 mescov, dokler ne razgradijo zdravstva.

Starejše novice