Število okužb med vrtčevskimi otroki, šolarji in zaposlenimi v vzgoji in izobraževanju v zadnjem tednu rahlo upada glede na sredino septembra, kažejo podatki ministrstva za izobraževanje.

Na ministrstvu zato napovedujejo, da bo pouk še naprej potekal po zelenem B modelu. Največ, 176 okuženih, so beležili 17. septembra, na prvi dan oktobra pa jih je bilo 136.

Po prvem mesecu pouka podatki kažejo, da je na današnji dan z novim koronavirusom okuženih 0,03 odstotka vseh otrok, učencev, dijakov in zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v karanteni pa jih je 0,36 odstotka, so navedli na ministrstvu. Podatke črpajo iz aplikacije za beleženja podatkov o potrjenih primerih okužbe z novim koronavirusom v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so jo vzpostavili v minulem mesecu.

Glede na razmeroma ugodne epidemiološke podatke se bodo tako vsi učenci in dijaki še naprej izobraževali v šolah oziroma v zavodih, torej po modelu B.

Ta teden aktivno okuženih 40 osnovnošolcev

Podatki za september, ki jih je objavilo ministrstvo, kažejo, da so v minulem mesecu največ okužb v enem dnevu med otroki in zaposlenimi skupaj zabeležili 16. in 28. septembra, in sicer po 20 novih okužb. Število novo potrjenih okužb med učenci osnovnih šol upada od 25. septembra, ko so jih potrdili sedem.

Na prvi oktobrski dan so na novo potrdili eno okužbo pri osnovnošolcu. V srednjih šolah pa so največ novih okužb na en dan doslej potrdili v ponedeljek, in sicer šest. Sporadične pa so bile okužbe otrok v predšolski vzgoji. Nazadnje so eno okužbo potrdili v sredo.

Med zaposlenimi v vzgoji in izobraževanju so največ okužb na en dan, in sicer deset, potrdili 7. septembra, šlo je za okužbe med zaposlenimi v osnovnih šolah. Zadnji dan septembra so potrdili dve okužbi med zaposlenimi v osnovnih šolah in tri med zaposlenimi v srednjih šolah. Na prvi oktobrski dan pa novih okužb niso zabeležili.

V četrtek je bilo po podatkih ministrstva za izobraževanje aktivno okuženih 24 srednješolcev, 40 osnovnošolcev in štirje vrtčevski otroci. Med zaposlenimi v vzgoji in izobraževanju je bilo na prvi oktobrski dan aktivno okuženih 16 srednješolskih učiteljev, 39 osnovnošolskih učiteljev ter 12 zaposlenih v predšolski vzgoji.

17. septembra kar 60 oddelkov v karanteni

Podatki o številu oddelkov, ki jim je bila odrejena karantena, kažejo, da je bilo septembra v karanteni največ oddelkov osnovnih šol. Največ, kar 60 jih je bilo v karanteni 17. septembra, dan prej in dan kasneje pa 58. V srednjih šolah je bilo največ oddelkov v karanteni 18. septembra, in sicer 47, od tedaj pa število srednješolskih oddelkov v karanteni upada. Na prvi oktobrski dan je bilo v osnovnih šolah v karanteni 20 oddelkov, v srednjih šolah pa 16 oddelkov.

Število oddelkov v karanteni sicer pada vse od 17. septembra, še kažejo podatki ministrstva.

Največ karanten za razrede so odredili 21. septembra, in sicer 16 razredom osnovnih šol. Na prvi oktobrski dan je bila karantena odrejena enemu osnovnošolskemu razredu. V srednjih šolah pa so največ karanten v enem dnevu odredili 11. septembra, in sicer 11 razredom.

Od sredine septembra upada tudi število šol in zavodov, v katerih pouk poteka na daljavo, kažejo podatki, ki jih je objavilo ministrstvo. Največ, in sicer 32, jih je bilo 19. septembra. V četrtek, na prvi oktobrski dan, je pouk na daljavo potekal v 15 osnovnih šolah in 12 srednjih šolah.

V Sloveniji je bilo po podatkih ministrstva 1. septembra 190.990 otrok vključenih v osnovno šolo in 73.900 dijakov. V državi deluje 455 matičnih osnovnih šol in 316 podružničnih šol, poleg teh pa tudi 114 srednjih šol, so še navedli na ministrstvu.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nega šale več (nepreverjen)

Potrebno je razmete, ka pejnezov nega več. Tou je nej marec. Zdaj sta načiši dvej stvari: nega pejnez za lockdown pa je jasno, ka virusa nemreš staviti, lejko ga samo malo bremzaš. Nindre ga nemrejo staviti.
Jasno je tudi, ka nan zdravstvo trepeče kak tisti vrabec ka zna, ka ide cuj mraz. Jasno je, ka do koronaši in ostali čez dva, trij mesece ležali po hodnikaj bolnic. Pa ka NIJZ nede mel na zalogi več nikšnih "ukrepov". Ovi iz marca pa več ne pridejo v poštev. Ka so že zdaj rejdno zabremzali gospodarstvo pri naslednjon lockdowni pa do brezposelne množice oblastnike na ramenaj nosile iz njihovih palač. In oni tou znajo.

Vipko
Truplo

V redu... množice bodo nesle desno vlado ven, kakor se pravi. Nato pride na vrsto leva vlada, kajti kaj prida drugače v teh kaotičnih časih ne bodo delali. Kdo bo naslednji? Severna, južna ali črnska vlada? Se tebi, pa mnogim ostalim ne zdi, da bi morali biti vseeno enotnejši, več sodelovati, si več zaupati? Se ti ne zdi, da je velika večina držav po svetu zaustavila promet, gospodarstvo, turizem, kulturo... in da smo samo sledili. Če ne bi "iskalec puške v koruzi" odstopil, bi se sedaj enako hudoval na levo vlado... ali pa te žene samo notorično sovraštvo do sedanje vlade?

In reply to by Nega šale več (nepreverjen)

Nega šale več (nepreverjen)

Truplek ne jemli se gor za nikoga. Guč je o oblastnikaj, Znaš ti kelko espejov so pognali cugrund? Pa kelko jih je melo pa ma neodplačane kredite? Pa naslednej leto idi malo koli po Gorenjskon kda nede več vavčerov pa boš vido. Čakanje na delo de se končalo, kriza de vdarila. Te pa nega več boga ni kristuša.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Pri takem pisanju, kakor si ga ti napisal, bi se jemal gor tudi za levo vlado. Ne vem, kaj ti še naj napišem, pa tudi tebi podobnim, da so po celem svetu tako delali. Dobro, verjetno ne v Belorusiji, tudi Švedska je bila drugačna... celo ZDA so baje pognale v cugrund okrog sedem tisoč milijard dolarjev. Se ti sanja, kakšna vsota je to?
Čas pa je pokazal, da svetovna ekonomija pač dolgoročno tega ne vzdrži. Tu ti nisem kontriral, čemu bi le, ko imaš prav. Ja, težko je bilo marsikomu... ni bilo več zaslužkov za odplačilo kreditov in še marsikaj. Kolikor vem, so banke tudi dale nekaj olajšav v smislu odlogov plačila? Mi smo se borili, probali reševati probleme na svoj način, Avstrijci sigurno kaj drugače in tako naprej... Ker se sigurno lahko spet zgodi, da bo razglašena epidemija se samo sprašujem... kaj bo? Upajmo, da se vseeno malo zresnimo in bomo v večini upoštevali ukrepe. Niso prijetni... sam bi bil tudi rajši, da jih ne bi bilo.
Ampak, kot sem omenil: generalno vlada ni kaj prida kriva. Lahko bi bilo kaj drugače, tega ne trdim, veliko pa ne. Sicer pa se verjetno s podobnimi kresanji mnenj ukvarjajo po celem svetu.
Pa lep dan, čez slabo uro in pol... bo tekma Mure. Navijajmo in se nadejajmo... dobrega rezultata!

In reply to by Nega šale več (nepreverjen)

Starejše novice