Vir: Tea Vučkovič
Več kot 500 otrok in odraslih se je že udeležilo DJ izobraževanj, ki jih prireja ambasadorka techna Tea Vučkovič. V kratkem bo začela z DJ lekcijami za odrasle, izobraževanje pa želi ponuditi tudi tistim, ki si ga težko privoščijo.

Tea Vučkovič se z didžejstvom in tehno glasbo profesionalno ukvarja že več kot deset let. Zadnja štiri leta pa svoje znanje aktivno predaja naprej.

Pod njenim mentorstvom potekajo zgoščene enodnevne delavnice, skupinski večtedenski DJ tečaji pa tudi individualna celoletna izobraževanja. 

Izobraževanj pod njeno taktirko se je do zdaj udeležilo že več kot 500 otrok in odraslih.

Kot pravi, je strastna učiteljica in mentorica, ki svoje delo jemlje kot svoje poslanstvo, zato svoje izkušnje in znanje predaja naprej z neskončno energijo.

Postala prva specialistka za DJ izobraževanja v Mariboru

Ni potrebovala dolgo, da je odkrila veselje do predajanja znanja. »Na začetku sem to opravljala kar od doma, a ko se je to razvedelo, se je povpraševanje povečalo in v meni je začela rasti ljubezen do poučevanja,« je povedala. 

Najprej je kot organizatorka in mentorica poučevala v Kreativnem Inštitutu Maribor, ki sta ga ustanovila skupaj z Markom Lükom in uspešno postavila temelje. Tukaj sta tri leta testirala, analizirala in razvijala učne načrte in različne oblike poučevanj. 

Tea Vučkovič zdaj deluje pod Akademijo Alphawave, ki jo je podprlo tudi ministrstvo za kulturo. V sklopu akademije svoje znanje predaja otrokom na DJ šoli Alphawave.

»To je program namenjen otrokom in mladostnikom od 9 do 18 let in ni žanrsko omejen,« pojasnjuje ampasadorka techna.

Rušijo tabuje in ustvarjajo zavedne poslušalce

Otroci na DJ šoli spoznajo glasbeno teorijo, se podrobno spoznajo z delom DJ-ja in prejmejo nasvete za pripravo glasbenega miksa ter izvedbo nepozabnega nastopa.

»Seznanimo jih tudi z vsemi segmenti kreativnega vrtenja glasbe, ter jih skozi različne dejavnosti peljemo po področjih, ki so z glasbo povezana v najširšem smislu,« pojasnjuje Vučkovič. 

»Zanimanja je ogromno in zelo sem vesela, da nam toliko staršev že zaupa. Skupaj rušimo tabuje in ustvarjamo zavedne poslušalce,« še dodaja.

V novembru start DJ lekcij, namenjenih odraslim

V kratkem bodo stekle tudi DJ lekcije, ki so namenjene odraslim od 18 do 99 let, ki bi se radi z elektronsko glasbo začeli ukvarjati profesionalno in bi radi osvojili domač teren.

Vučkovič pojasnjuje, da v ostalih programih niso žanrsko omejeni, v DJ lekcijah pa se poučuje izključno techno. Dodaja, da udeležencem predaja svoje bogate izkušnje: »V programu DJ lekcije ne predajam samo tehničnega znanja ampak tudi vse izkušnje, ki sem jih prejela v svojih desetih letih delovanja na slovenski elektronski glasbeni sceni.«

V sklopu programa ali posamezno je na voljo tudi svetovanje in vodenje, namenjeno tistim, ki so že tehnično izpopolnjeni, pa se jim še ni uspelo prebiti na sceno ali pa potrebujejo pomoč pri prvem koraku. 

Več informacij najdete na spletni strani

DJ izobraževanje želi ponuditi tudi tistim, ki si jih težko privoščijo

Trenutno dela na tem, da začnejo tudi z brezplačnimi delavnicami. Te pravi, bodo namenjene »mladim in mladim po srcu, ki spadajo v socialno ogrožene skupine in jim je s tem onemogočen dostop do naših vsebin in opreme«.

»Sem namreč mnenja, da bi morali imeti vsi glasbeni navdušenci priložnost do DJ izobraževanja, ne glede na številke na TRR-ju,« še dodaja. 

Komentarji (2)

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Lepo in super.
Fajn bi bilo, če bi kdo mlajšim generacijam tudi pokazal, kako in s čim se je nekoč predvajalo glasbo.
Vinilke in kasete !!!
Pa kak star ojačevalec pa zvočniki in so imeli po vaških in gasilskih domovih "disco".
Če pa je kdo še imel kakšen "mišpult" in "lajtšov", po navadi domače izdelave, pa smo že mislili, da smo v Studio 54 v New Yorku !

basar1960 (ni preverjeno)

Torej izven teme. Organizirala bom sinov rojstni dan in zanj želim narediti nekaj izvirnega. Na https://www.lilkaparty.pl sem našel zanimive balone in ne vem, če lahko od tam naročim. Takih balonov nisem videl nikjer drugje, vendar me skrbi, če bo prišel pravočasno. Rojstni dan čez 4 dni.

Starejše novice