Foto: Tea Vučkovič
Tea Vučkovič se aktivno ukvarja z didžejstvom in tehno glasbo že skoraj petnajst let. Epidemija je za mnoge ustvarjalce povzročila veliko težav in ovir, sedaj pa se stanje z boljšo epidemiološko sliko ponovno normalizira.

Tea Vučkovič svojo strast do tehno glasbe širi kot promotorka že skoraj 15 let in letos obeležuje deseto leto od svojega prvega koncerta.

Praznuje tudi šesto leto od svoje prve izdaje pri založbi Leap4rog Music.

Sedaj se bo po dolgem prisilnem premoru končno vrnila na številne odre.

»Tako dolgo smo bili v krču, da zdaj, ko se zadeve odpirajo, lahko spet ponovno zadihamo. Neizmerno se veselim nastopa na štirih festivalih to poletje – dva v Sloveniji in dva na Hrvaškem in tako kot vsi, upam, da razmere ostanejo zelene,« je veselo izpostavila Tea Vučkovič.

Foto: Tea Vučkovič

Ustvarjanje že od malih nog

Tehno je začela poslušati pri 13-ih letih in je z njim vseskozi odraščala ter tako pridobila naziv 'ambasadorka tehna'.

Prilagoditev je zanjo bila, kljub vsem oviram, uspešna, saj je dogodke preselila na splet in dobila veliko povpraševanja za DJ lekcije.

»V začetku epidemije sem praktično čez noč ostala brez vseh projektov. Preklicani nastopi in festivali. Prav tako sem morala odpovedati vse dogodke, katere sama organiziram pod blagovno znamko TV Events, odpovedali smo vsa DJ izobraževanja v živo in jih preselili na splet,« je pojasnila Vučkovič.

V Mariboru so se dodatne težave za elektronsko glasbo pojavile z zaprtjem določenih klubov. Zaradi tega je alternativna scena v mariborskih klubih manj odmevna, kot je bila v preteklosti.

»Maribor ima zelo velik potencial, saj ogromno Mariborčanov in okolice posluša tovrstno glasbo. Postali smo prava mala -velika skupnost. Klubov je vsako leto manj, namesto več, in menim, da Maribor nujno potrebuje en klub ali prostor namenjen izključno tehno glasbi. Vse moči usmerjamo tudi v realizacijo tega, tako da če je kdo, ki bi se rad pridružil viziji, se mi naj javi,« poziva.

Prenašanje znanja na mlade

Veliko se ukvarjajo tudi z učenjem najmlajših, in sicer od šestega do petnajstega leta, kjer imajo DJ krožke, nato DJ šolo za otroke od desetega do petnajstega leta in DJ lekcije za vse, ki so starejši od petnajst let.

Kmalu bo vzpostavila tudi svojo spletno stran, na kateri bo možno pridobiti več informacij.

Foto: Tea Vučkovič

»Ukvarjamo se s tem, da vrtenje glasbe prikažemo kot umetnost, ker to je, in spremenimo mnenja ter razbijemo nekatere tabuje. Kot hitro prilagodljiva in iznajdljiva, sem od ust do ust dobila veliko povpraševanj za DJ lekcije in sem skozi prilagojeno izvajanje razmeram razvila nov 'spletni model'. Če pa je že kdo, ki ga zanima in to pravkar bere, pa me lahko kontaktira na socialnih omrežjih,« še dodaja.

Prihodnost elektronske glasbene scene po poletju je zaradi covid-19 in različnih valov še pod velikim vprašanjem, vendar upamo na čim boljše pogoje ter glasbene sprostitve v bližnji prihodnosti.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

nikakve, dodane vrednosti
vse do kurza

mopett (nepreverjen)

v lendavi na stolpu bila pa sploh članka ni. ziher nikoga ni bilo. sicer pa za tako glasbo preneseti rabiš kak extazi, torej bom raje doma gledal risanke.

czd (nepreverjen)

Umetnost ,da ne naložiš preveč...

Starejše novice