Slika je simbolična.
Prepoved prodaje kokic je odnesla del užitka ob gledanju filmov na velikem platnu, zato veliko obiskovalcev ostaja doma. V prihodnjem letu pričakujemo mnogo zelo obetavnih filmov, ki bodo vabili v kinodvorane. V članku jih izpostavljamo samo nekaj.

Za mnoge je zobanje kokic v kinu nepogrešljivo. In ker ni pokovke, je tudi obiskovalcev kinodvoran bistveno manj. »Prepoved pa je vplivala tudi na število obiskovalcev, ki menijo, da je pokovka sestavni del kino izkušnje,« je pred časom za Mariborinfo povedal direktor Mariboxa Stipe Jerić. 

V letu 2021 je za največ obiska poskrbel dolgo pričakovani James Bond: Ni časa za smrt, film o slavnem agentu 007, ki ga je tokrat zadnjič upodobil Daniel Craig.

Priljubljen je bil tudi že deveti del akcijske franšize Hitri in drzni. Ob koncu leta je premiero doživel tudi Spider Man: Ni poti domov, ki je v kinodvorane privabil množico ljubiteljev ikoničnega superjunaka. 

V letu 2022 lahko pričakujemo mnogo obetavnih filmov, ki jih gledalci že nestrpno pričakujejo. Pripravili smo seznam filmov, ki bodo v prihodnjih mesecih na sporedu v naših kinematografih.

Blondinka s Harvarda 3 (Legally Blonde 3)

Elle Woods se vrača. Reese Witherspoon se je znova prelevila v ikonično, v roza oblečeno odvetnico. Igralka in režiserka Mindy Kaling je v sodelovanju z Danom Goorom napisala scenarij za tretji del te priljubljene komedije.

V prihodnjem letu bomo tako lahko gledali nadaljevanje legendarnega filma iz leta 2001. Film je dosegel izjemen finančni uspeh in Witherspoonovo izstrelil med hollywoodske zvezde. 

Thor: Ljubezen in grom (Thor: Love and Thunder)

Za ljubitelje filmov o superjunakih bo naslednje leto kar pestro. Na velikem platnu bo med drugim zaživelo četrto nadaljevanje sage o Thoru, ki je nastal po predlogi božanstva iz nordijske mitologije. 

Čeprav še ni na voljo veliko podrobnosti o zapletu, vemo, da se bo Natalie Portman vrnila kot Jane Foster in bo prevzela vlogo Thora, ki ga igra Chris Hemsworth

»Klasični bog groma ne more več vihteti mogočnega mjolnirja, in vstala bo popolnoma nova junakinja, vredna imena Thor,« je Marvel zapisal v napovedniku filma.

Avatar 2 (Avatar 2)

Na velika platna se 13 let po premieri vrača znanstvenofantastična uspešnica. A to še ni vse. Sloviti režiser James Cameron je razkril svoje načrte glede kar štirih nadaljevanj filma Avatar, ki je gledalce v kinematografih navduševal leta 2009. 

Poudaril je, da filmska ekipa niti po izidu drugega dela Avatarja ne bo počivala, saj bodo takoj pričeli s postprodukcijo tretjega dela.

Batman (The Batman)

Maščevanje je tukaj. Batman z Robertom Pattinsonom, Zoë Kravitz, Colinom Farrellom v glavnih vlogah spremlja Brucea Wayna v njegovem drugem letu boja proti kriminalu kot Batman. V tem filmu zasleduje Riddlerja, serijskega morilca, ki je ciljal na elito Gotham Cityja. 

Kmalu je Batman prisiljen skleniti nova zavezništva, da bi svojemu ljubemu mestu prinesel pravičnost.

Črni panter: Wakanda za vedno (Black Panther: Wakanda Forever)

Marvelov film Črni panter iz leta 2018, v katerem je v vlogi pravljičnega afriškega kralja T'Challe zaigral Chadwick Boseman, je bil velika uspešnica. 

Leta 2020 je Boseman umrl za rakom na črevesju in pri Marvelu so napovedali, da bo nadaljevanje brez njegovega znamenitega lika. Dodali so, da želijo prikazati svet izmišljene Wakande v počastitev njegove zapuščine.

Jurski svet 3 (Jurassic World: Dominion)

Dinozavri se vračajo na velika platna. Težko pričakovani film se bo na velikih platnih predstavil kar leto dni po prvotno najavljeni premieri. Režiser filma Colin Trevorrow, je na Twitterju sporočil, da bo na filmsko stvaritev vredno počakati.

Film, postavljen štiri leta po dogodkih Jurskega sveta: Padlo kraljestvo, se začne, ko gensko spremenjene dinozavre prodajajo na dražbah po vsem svetu. V filmu se bosta znova pojavila Chris Pratt in Bryce Dallas Howard, pridružili se jima bodo originalni zvezdniki Jurskega parka Laura Dern, Sam Neill in Jeff Goldblum.

Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)

V kinodvoranah bo v prihodnjem letu zaživel tretji del serije 'Magične živali', ki spremlja dogodivščine Newta Scamandra. Po uspehu prvega in drugega dela se že nekaj časa napoveduje tretji del. 

Oboževalci dogodivščin izpod peresa J. K. Rowling bodo v prihodnjem letu vendarle prišli na svoj račun. Serija preddelov, ki so postavljeni v čas več desetletij pred dogodivščinami Harryja Potterja, je bila sicer zamišljena kot sosledje petih filmov.

Komentarji (3)

en (ni preverjeno)

Uncharted, Moonfall, Morbius, Top Gun Maverick, Scream 5, Doctor Strange 2, pa še in še dobrih filmov ki so zelo pričakovani letos... "Blondinka s Harvarda 3 glih ne sodi na ta seznam"

xdxd (ni preverjeno)

antipaticen Tom Holland kot Drake skoda besed Nathana bi moral igrati Mark Wahlberg in pa upam da ne bo totalno sranje od filma pricakuje se da bo top isto kot igre ker zadnji Tomb Raider ni bil glih presezek ceprav je trilogija iger vrhunska

In reply to by en (ni preverjeno)

Ne holivud (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=udjwDPdXssg

In reply to by en (ni preverjeno)

Starejše novice