Nov ambiciozni projekt slovenskemu prostoru želi predstaviti sveže ideje, uporabne vsebine in zanimive tematike. Njihova misija je zagotavljanje zanimive, uporabne in strokovne vsebine na področju filma.

Kinodvorane so trenutno zaprte, vendar to ni ovira za mlajšo ekipo, ki je vzpostavila čisto nov spletni portal o filmih. Na portalu Filmologija lahko trenutno najdemo novosti, lestvice in recenzije.

V bližnji prihodnosti pa bodo pripravljali tudi vsebino o filmih v kinu in strokovne kolumne.

»Filmologija je nov ambiciozni spletni portal, ki slovenskemu prostoru predstavlja nove - sveže ideje, uporabne vsebine in zanimive tematike na področju filma, zabave in preživljanja prostega časa. Nastal je v želji po izražanju svojega hobija in znanja,« nam je zaupal odgovorni urednik Žiga Špile.

Zabavna in strokovna vsebina

Aktualne tematike pokrivajo na zabaven in strokoven način. Trenutno se pripravljajo na podelitev oskarjev, ki bo letos 26. aprila. Na njihovem spletnem portalu pa je že možno prebrati recenzijo za vse nominirance za najboljši film.

Portal je zaživel pred dvema dnevoma in začetni odzivi so sijajni.

»Prvi odzivi so fantastični. Šele zdaj smo lahko zares videli, kakšen je pravi potencial. V samo treh dneh smo dobili več kot 350 sledilcev na družbenem omrežju in iz tega lahko tako nedvomno sklepamo, da je Slovenija zainteresirana za aktualno in tudi kritično vsebino iz sveta filma in televizije. Zato upamo, da se situacija s covid-19 čimprej čim bolj normalizira in lahko filmska industrija zopet malce bolj zadiha,« je pojasnil Špile.

Ekipo sestavljajo štirje člani: odgovorna urednika Žiga Špile in Nejc Feguš. Poleg njiju sta v zasedbi filmski in televizijski kritik Nikola Feguš ter vizualna oblikovalka za družbena omrežja Hana Pohajda.

Nove okrepitve in sodelovanje

Filmologija ima na spletni strani objavljeno, da v ekipo vedno sprejema nove člane. Prav tako so odprti za sodelovanja, kjer so zapisali, da si bodo maksimalno prizadevali zadovoljiti zahteve in pričakovanja odjemalcev in uporabnikov.

Starejše novice