Bratje Jure, Martin, Luka in Rok Jezeršek in v sredini predsednik OKS – ZŠZ Franjo Bobinac. Foto: Matic Kremžar.
S svojo ekipo bo kuhal na olimpijskih igrah v Parizu, kjer bodo skrbeli za uradni catering v Slovenski hiši.

Znanega kuharskega mojstra Luko Jezerška širna Slovenija pozna kot žiranta priljubljenega šova MasterChef Slovenije, ki je tudi ponosni član družinskega kulinaričnega podjetja. 

Bratje Jezeršek in ostali člani družine bodo kmalu pisali novo zgodbo o uspehu. Luka bo s svojo ekipo namreč kuhal na Olimpijskih igrah v Parizu, kjer bodo skrbeli za uradni catering v Slovenski hiši. Med 26. julijem in 11. avgustom 2024 bodo tako odgovorni za predstavitev slovenske kulinarike in kakovostno izvedbo gostinskih storitev v Slovenski hiši. 

Bratje Luka, Martin, Jure in Rok Jezeršek bodo v sodelovanju z najboljšo slovensko kuharsko mojstrico in prejemnico treh Michelinovih zvezdic Ano Roš v Slovenski hiši pripravili prav posebno postreženo kosilo za izbrane goste.  

»Slovenska hiša je prostor, v katerem se srečajo okusnost slovenske kuhinje, tradicija in gostoljubnost. Naš cilj je prispevati k edinstveni kulinarični izkušnji vseh gostov, ki bodo bogato kulturno dediščino Slovenije raziskovali prek njenih okusov. Gostom bomo postregli pravo slovensko 'Južino', ki bo vsebovala suhomesnate dobrote, izbrane sire iz vseslovenskih gričev ter okusne tople jedi, med katerimi ne bodo manjkali idrijski žlikrofi, štruklji, ajdova ričota, piranski brancin, kranjska klobasa, jedi iz ponve, zmagovalne pogače in dobrote iz sladke špajze,« je pester olimpijski kulinarični meni predstavil chef in dodal: »Nismo pozabili niti na prejemnike medalj, saj bomo ob njihovih izjemnih uspehih goste Slovenske hiše postregli z znamenito francosko sladico za slavnostne priložnosti croquembouche.«  

»Gostom bomo postregli pravo slovensko 'Južino', hkrati pa nas veseli, da bomo lahko slovensko kulinariko predstavili tudi tujim gostom,« je ponosno povedal Luka Jezeršek (foto: Matic Kremžar).

Starejše novice