Vir: Posnetek zaslona
Pevka Tajda Nemec je predstavila svojo prvo pesem z naslovom Skupaj smo svet.

Prekmurka Tajda Nemec, ki se z glasbo ukvarja že vse od malih nog, se je po petju v različnih skupinah odločila, da se preizkusi tudi v samostojnem petju.

V mlajših letih je nastopala v pevskih zborih in dijaških skupinah, kasneje pa je sodelovala v različnih glasbenih skupinah. Od leta 2019 naprej v skupini Prestiž, kjer poje glavni vokal, pokrivajo pa narodnozabavno in zabavno glasbo, Slovensko in tujo.

Tajda Nemec je po poklicu sicer vzgojiteljica, a po srcu glasbenica: »Glasba, ki jo opravljam ob tej službi pa je nekaj, kar delam še za svojo dušo zraven

Zaposlena je v Vrtcu Murska Sobota, o tem, da bi se v nadaljevanju posvetila zgolj pevski karieri, pa še ne razmišlja: »Za zdaj o tem niti ne razmišljam. Odvisno je, kako se bo vse skupaj nadaljevalo. V vrtcu med otroki uživam, saj se tudi tam vsakodnevno srečujemo z glasbo.«

Debitantski singel govori predvsem o pomembnosti medsebojnih odnosov

K izdaji samostojne pesmi jo je spodbudil glasbeni prijatelj Sandi Horvat Sunny, ki je pesem uglasbil, le-to pa je s svojimi vložki na klavirju in hammondih še obogatil Sandijev brat, Denis Horvat.

»Pesem pripoveduje o tem, kako pomembni smo ljudje eden drugemu, čepravi si to premalo krat povemo, saj se nam zdi to samoumevno.

Govori tudi o tem, kako pomembni so medsebojni odnosi, katere moramo res negovati in poskrbeti, da ne strohnijo. Vsak dan, tudi v težkih trenutkih.«

Prva samostojna pesem za Tajdo predstavlja predvsem tisto 'piko na i' pri njenemu glasbenemu razvoju.

S pesmijo želi ljudem dati toplino in pozitivo

Zaradi sporočilnosti pesmi je k snemanju videospota povabila prijateljice iz otroštva ter sestro, saj ji le te ob strani stojijo že celo življenje. Z njimi je hotela uprizoriti sporočilnost zgodbe: »Ljudje morajo kljub vsem tegobam vedno držati skupaj, se med seboj povezovati in strmeti k svetli prihodnosti.«

Ob tem se zahvaljuje tudi svojemu snemalcu videospota Jaku Knipliču iz Prizmatorya in pa tudi družini Đurinek za izkoristev snemalnih kadrov iz njihovega lokala 'Na küjkle'.

»Glavno sporočilo pesmi je, da vsak izmed nas sestavlja mozaik sreče v svetu, za kar moramo delovati skupno in pozitivno. Nenazadnje živeti je lepo, ampak ustvariti si je treba tako,« je v pogovoru za Sobotainfo razložila Tajda.

S pesmijo želi ljudem dati predvsem toplino in pozitivo, navdih za ustvarjanje pa črpa predvsem sama iz sebe.

Sodeluje tudi z Dallas Records, kar ji predstavlja nov mejnik v življenju

Tajda je ob izdaji svoje pesmi začela sodelovati tudi z Dallas Records, ki je ena prvih neodvisnih založb na področju Slovenije in je s svojim sestrskim podjetjem Mars Music prisotna na celotnem območju bivše Jugoslavije.

»Sporočiti želim, da ne glede na to, če se naše medsebojne poti v katerem  obdobju življenja razidejo, je pomembno predvsem to, da se v življenju spomnimo en na drugega, si stisnemo roko, se objamemo in ohranimo ta medsebojni stik,« je še sporočila Tajda.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kurva1klasse (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kurva ena raztegnjena razjebana.

Yyuiu (nepreverjen)

Je kar fajn izvedet vec o osebi ki jo reklamirate, zato je tukaj google, ki pravi da je Kandidirala na listi SMC za obcinskih volitvah, 2018 diplomirala z naslovom ....... naj vsak sam najde,....... je vzgojiteljica v vrtcu v MS.

Ich (nepreverjen)

Lušna gospa....🥰😘❤💖

grobar (nepreverjen)

kurva1klase,maš pravo imej za sebej,mamjun zabiti.Ka ti je nej dala?

Queen (nepreverjen)

Dobra pefka😂😂😂

Queen (nepreverjen)

Fafala si mi ti Fala ti🤣🤣

Starejše novice