RIS Dvorec Rakičan že desetič organizira tradicionalno prireditev Ples – noč čarovnic. Dogodek bo od petka, 27. oktobra, do ponedeljka, 30. oktobra 2023.

Ob 10. obletnici dogodka Ples – noč čarovnic bo organizator RIS Dvorec Rakičan postregel s pestrim srednjeveškim programom za vse generacije, zabavnimi čarovniškimi predstavami, spektakularnim ognjenim šovom in večerno glasbeno poslastico na dveh odrih.

Program

Petek, 27. oktober, začetek ob 19. uri:

  • Prižig grmade, ognjeni show.
  • Nastopajoči: Mi2, Šank Rock, Neda Ukraden, In Vivo.

Sobota, 28. oktober, začetek ob 15. uri:

  • Srednjeveški program, prižig grmade, čarovniške predstave, lokostrelstvo, ognjeni show in veliko več.
  • Nastopajoči: Severina, Maraaya, Polkaholiki, Weekend Band, Rock Partyzani.   

Nedelja, 29. oktober, začetek ob 15. uri:

  • Srednjeveški program, prižig grmade, čarovniške predstave, lokostrelstvo, ognjeni show in veliko več.
  • Nastopajoči: Alle Farben, DJs from Mars, Luka Basi, Modrijani.

Ponedeljek: 30. oktober, ob 19. uri:

  • Prižig grmade, ognjeni show.
  • Nastopajoči: Joker Out, LET3, Voyage, Dinna.

Vstopnice v predprodaji do četrtka, 26. oktobra

Za petek, 27. oktobra, in nedeljo, 29. oktobra je na voljo še nekaj vstopnic po predprodajni ceni 13,90 evra. Ko bodo vstopnice po tej ceni razprodane, bodo na voljo po novi predprodajni ceni 15,90 evra.

Za soboto, 28. oktobra, in ponedeljek, 30. oktobra, so vstopnice po predprodajni ceni 13,90 evra razprodane. Za ta dva dni je na voljo le še nekaj vstopnic po predprodajni ceni 13,90 evra samo v Kavarni in gostilni Dvorec Rakičan.

Na spletu in v TIC Murska Sobota so za soboto, 28. oktobra in ponedeljek, 30. oktobra na voljo vstopnice po novi predprodajni ceni, in sicer 15,90 evra.

Nakup vstopnic po predprodajni ceni bo možen do četrtka, 26. oktobra. Od petka, 27. oktobra, bodo za nakup vstopnic veljale cene v redni prodaji. Tudi na dan prireditve bo možen nakup vstopnic v redni prodaji za vse štiri dni dogodka.

Festivalska plačilna kartica

Tudi letos bo na prireditvi Ples – noč čarovnic nakup hrane in pijače možen izključno s posebno plačilno festivalsko kartico Dvorec Rakičan.

Vsak obiskovalec si bo lahko na prireditvi napolnil festivalsko kartico s poljubnim zneskom in bo neporabljen znesek dobil povrnjen do konca trajanja prireditve.

Obiskovalci bodo lahko uporabili tudi lanskoletno festivalsko kartico. Festivalska plačilna kartica Dvorec Rakičan ostane obiskovalcem v trajni lasti.

Organiziran brezplačen avtobusni prevoz iz Murske Sobote do dvorca Rakičan

Vse tri dni bo organiziran brezplačen avtobusni prevoz iz glavne avtobusne postaje v Murski Soboti do dvorca Rakičan. Avtobus bo vozil vsake pol ure. Točen razpored bo objavljen na spletni strani organizatorja.

Vhod in izhod

Obiskovalci bodo na prireditveni prostor lahko vstopili in izstopili iz vzhodne strani dvorca – dostop z glavne ceste, kjer bo potekala tudi prodaja kart in z južne strani dvorca – ob Kavarni dvorca Rakičan.

Ponovni vstop na prizorišče v soboto in nedeljo: vstopnica za otroke in odrasle omogoča med 15. in 21. uro ponovni vstop na prizorišče, kar pomeni, da v tem času lahko obiskovalci ob predložitvi vstopnice prizorišče zapustijo in se ponovno vrnejo na prizorišče do 21. ure.

Pri tem je pri izhodu obvezno treba opozoriti, da se vrnete, ker boste prejeli posebno zapestnico. Od 21. ure naprej ponoven vstop z isto vstopnico ni možen. V petek in ponedeljek ponovni vstop na prizorišče z isto vstopnico ni možen.

Priporoča se pravočasen prihod na prizorišče, saj se, tako kot vsa leta poprej, pričakuje veliko število obiskovalcev iz vse Slovenije in tudi iz tujine.

Starejše novice