Slika je simbolična.
Po uveljavitvi zakona o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja bo morala zavarovalnica Vzajemna med člane razdeliti svoje premoženje.

Poslanci Gibanja Svoboda so nedavno v državni zbor vložili novelo zakona o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Dopolnilno zavarovanje bi se tako preneslo v obvezno zdravstveno zavarovanje v obliki plačil obveznega zdravstvenega prispevka.

S tem želijo preprečiti neupravičen dvig zavarovalniških premij.

Z ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se obeta razdelitev premoženja, ki ga bo imela Vzajemna dan pred uveljavitvijo zakona.

Premoženje naj bi se porazdelilo med člane družbe za vzajemno zavarovanje, poroča Žurnal24

Do deleža Vzajeme bi tako bilo upravičenih kar 830.000 članov. 

Vzajemna pa temu ostro nasprotuje: »Predlog zakona povsem neustavno določa obveznost razdelitve premoženja zgolj za družbo za vzajemno zavarovanje, torej za Vzajemno, pri tem pa v celoti prezre primere, ko dopolnilno zdravstveno zavarovanje trži delniška družba

Predlog zakona predvideva, da bi se ukinitev izvedla s 1. septembrom, po poročanju Žurnal24 bi Vzajemna takrat lahko ostala brez 95 odstotkov članstva, s prenehanjem zavarovanj bi se prenehalo tudi članstvo. 

Če boste prekinili zavarovanje, ne boste dobili nič  

Člani, ki bodo pred začetkom veljave zakona prekinili s plačevanjem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, od Vzajemne ne bodo deležni vračila sredstev.

Komentarji (3)

A (ni preverjeno)

Če boste prekinili zavarovanje vam ne pripada nič ? Nej ka bi zdal plačevali še naprej dopolnilno in država bi tűdi jemala ?

.. (ni preverjeno)

Pa ne pijšite o ukinitvi ka se nika ne ukine. Či bi se ukinulo se ne bi plačevalo o ton pa nega guča.

. (ni preverjeno)

Razdelili si bojo denar kot do zdaj.
V bodoče jim bo pa golob delil.
Keri bo naš bo dobil ostali se lahko slikajo.

Starejše novice