V torek se izteka 60-dnevni rok, ki ga je župan Aleksander Jevšek postavil Pomurskim lekarnam za zamenjavo svojega vodstva. Zajc očitno ne bo odstopil, soboška občina pa bo ustanavljala nove lekarne.

Aleksander Jevšek je na izredni seji Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota pred slabima dvema mesecema napovedal začetek postopkov za ustanovitev novega javnega zavoda, če v Pomurskih lekarnah v roku 60 dni ne bodo zamenjali svojega vodstva.

60-dnevni rok se izteka 25. junija, kot kaže pa se direktor Pomurskih lekarn Ivan Zajc ne bo uklonil Jevškovemu ultimatu. Direktorja Zajca nam ni uspelo priklicati, a bolj kot ne je jasno, da ne bo odstopil s čela Pomurskih lekarn.

Soboška občina: Pomurske lekarne ne spoštujejo predpisov

Soboška občina Pomurskim lekarnam očita, da pod vodstvom Zajca ne spoštujejo predpisov o javnem naročanju in da so v obdobju od leta 2003 od 2019 desetim največjim dobaviteljem blaga in izvajalcem storitev plačale dobrih 365 milijonov evrov.

»Pomurske lekarne že vrsto let ne spoštujejo predpisov o javnem naročanju, zdravila pa nabavljajo z neposrednimi pogodbami z določenimi dobavitelji. Nespoštovanje predpisov omogoča monopolni položaj določenih dobaviteljev zdravil, posledično pa dražja zdravila tako na recept kot brez recepta in slabšo kakovost storitev. Kar pa vedno prekomerno plačata Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in občani,« poudarjajo na soboški občini.

Po Jevškovem ultimatu je sicer Zajcu v bran stopil predsednik Lekarniške zbornice Miran Golub, ki je poteze murskosoboške občine označil kot linč direktorja.

Občina bo ustanovila nove lekarne

»Upoštevajoč, da Ivan Zajc ni odstopil in da ni bil zamenjan, bo župan z iztekom 60-dnevnega roka naročil mestni upravi, da prične postopke za izstop MOMS iz ustanoviteljstva Pomurskih lekarn, za razdelitev premoženja Pomurskih lekarn in ustanovitev novega javnega zavoda, ki bo na območju mestne občine namesto Pomurskih lekarn opravljal lekarniško dejavnost,« načrte po 25. juniju razkrivajo na občini.

»Verjamemo, da Zajc ne bo zavlačeval«

»Verjamemo, da bodo postopki stekli hitro in da Ivan Zajc, ki ga štejemo osebno odgovornega za nastalo situacijo, z različnimi pravnimi manevri postopka razdružitve ne bo zavlačeval. Ne glede na vse morebitne poskuse zavlačevanja bo oskrba z zdravili v mestni občine tekla nemoteno,« pojasnjujejo.

Soboška občina bo o nameri obvestila občine ustanoviteljice in vlado ter še naprej sodelovala z organi vezano na razkrivanje nepravilnosti v Pomurskih lekarnah pod vodstvom sedanjega direktorja.

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Grsts (nepreverjen)

Jevšek poven ti ka si vsi sobočanci mislijo o tebi: goni se u k*rac štajerc zabiti.

Sobocanec_q (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kelko ge znan je z Koroske pa se doktorat ma koncani...telko o ton sto je zabiti

In reply to by Grsts (nepreverjen)

krastavi febo (nepreverjen)

Sobocanec_q
Vidi se ti po pisanju ,da si mu z obrazom čista pri rijti . Te doktorat si ges na rit obejsen

In reply to by Sobocanec_q (nepreverjen)

ne-vernik (nepreverjen)

in niti mature ni opravil (mislim na Jevška), ker . . . . ?
Zajc se je že pokoril, praške proti bolečinam uvaža iz Ljubljane !

In reply to by Sobocanec_q (nepreverjen)

čoko -lešnik (nepreverjen)

JAZ ŠE NISEM VIDEL PAMETNEGA župančeka IN ZELENEGA PSA
Sem pa prebral nekje , da je ADMINISTRATOR PEDER
a vseste da mi je ta budala vedno govoril, da je kuhar

In reply to by Grsts (nepreverjen)

VSE POD SEBE (nepreverjen)

Kak za vraga nemate že enkrat mir z temi Pomurskimi lekarnami ne vem kakšna hudobija, zlo in neizmerna želja vas preganja in zli duhovi, skopati vse pod sebe vas tovariši Jevšek Đurov in kompanija. Ljudstvo je več kot 90% zadovoljno z Pomurskimi lekarnami ampak to za vas nič ne pomeni vse v stilu "disertacija in potem likvidacija" če drugače ne gre, rdeča soboška oblast, a vas to ne spominja na pretekle čase ko so se tudi vaši rdeči predhodniki držali tega načela vas zgodovina ni nič naučila. Upam samo da bo ljudstvo gor vstalo in enkrat za vselej naredilo konec taki zlonamerni politiki, sredi Evrope.

Joško Dolgouško (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prvo kak odgovarjate bar malo poglednite okoli sebe. Jevšek je Korošec pa drugič zadeva je nej disertacija ampak diskreditacija hahhahahaa.

In reply to by VSE POD SEBE (nepreverjen)

OK - PUF (nepreverjen)

To je te zdaj tvoj argument nemaš nikaj bolj pametnega napisati, te vtihni.

In reply to by Joško Dolgouško (nepreverjen)

Joško Dolgouško (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa ka ljudje uporabljajo tujke če ne vejo ka pomenijo. Pa Jevšek je rojeni v Slovenj Gradcu ka je zaenouk Koroška.

In reply to by OK - PUF (nepreverjen)

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

»Pomurske lekarne že vrsto let ne spoštujejo predpisov o javnem naročanju, zdravila pa nabavljajo z neposrednimi pogodbami z določenimi dobavitelji. Nespoštovanje predpisov omogoča monopolni položaj določenih dobaviteljev zdravil, posledično pa dražja zdravila tako na recept kot brez recepta in slabšo kakovost storitev. Kar pa vedno prekomerno plačata Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in občani,« poudarjajo na soboški občini.
……………………………………………………………………………………..
TO VSAKIČ DOŽIVLJAM KO GREM PO ZDRAVILA NA RECEPT. FARMACIJA JE FACK.
Čestitke županu in vem da mu bo uspelo.

mićko (nepreverjen)

ne *eri, tou je problem vseh lekarn, nej samo pomurskih......brez argumentov, osvojiti je treba še zadnjo trdnjavo, te mamo vse v svojih rokah kak 1945.....kdo je zdaj brez službe/funcije, komu treba plačati dolgove, se bo hitri zvedelo.
Nikdar več nebom volil Jevška, nikdar več SD!

In reply to by tuncika

Lekarna (nepreverjen)

tuncika........... Budalo sodišče je dokazalo ,da v lekarnah ni nepravilnosti .Ampak takši konji kot ste nimate pojma in pišete nekaj tja v en dan .Zakaj pa hodite po zdravila v pomurske lekarne ,če ni dobro ? Jevšek in kompanija so naleteli na človeka ,ki se ne ,da zlomini in tako je prav seronja

In reply to by tuncika

Rambos (nepreverjen)

1. Expano je požro preveč pejnez
2. Občina nema več pejnez
3. Občina nüca pejneze
4. Jevšek se dela svetnika pa odrešenika, namen pa je samo izčrpavanje lekarn

ZAVEC (nepreverjen)

Ka ga pa serete komunisti soboška občina je samo ena od 17 so ustanoviteljic in nič več od toga.

VRANA (nepreverjen)

Pokvarjenost politike v vsej svoj grdobiji... Sicer itak ne poznam poštenega politika, ampak to pa prekaša marsikaj...

Lp890 (nepreverjen)

Mi smo tudi pred čason dali šerifi 60 dnevni rok ka zniža položnice za komunalo ali pa odstopi, če ne mo ustanovili novo občino. Čas se izteka šerife.

kuntakinte (nepreverjen)

Ivan drži se. Prosimo te ne odstoupi ker očitki Jevšeka so neutemeljeni. Njemi pa Židani se ide samo zatou, ka moreta svoja obečanja za pozicije ološ kadra izpelati. Pa naj napravi Jevšek svoje lekarne po vzori Jankoviča in si zobe spotere.
Pijtan se pa tüdi, ge so ostali župani, ka nikaj ne povejo. Lekar samo Leljak tou bedarijo Jevšeka podpera. Tou pa je super kombinacija; bivši policaj, pa ... Leljak. Kda takši partneri vküp stoupijo grata pravi cunami.

Cx3 (nepreverjen)

Peneze jih mantrajo.

muraII (nepreverjen)

začnolo se je pa z tejn da so pomurske lekarne, kere so javno prikazale nekši miljonski dobijček nej štele dati pejnezov jevšeki, keri je v tiston časi začno delati drvarnico kera je koštala na začetki 2 milja evrov na konci pa kelko 8? In to je cejli problem, neje javno naročanje nej nika tretjega, jevšek šče evre od pomurskih lekarn

afta he (nepreverjen)

Če zavod za zdravstveno zavarovanje plača zdravila potem je njihova cena v lekarnah prava. Če so komu plačljiva zdravila predraga v M. Soboti, naj ide po njih na Madžarsko, Hrvaško, ali Avstrijo. Če imajo določeni dobavitelji na trgu z zdravili monopolni položaj so za to nej krive Pomurske Lekarne in Zajc ampak nekdo drug. Tako, da argumenti za zamenjavo so zelo za lase privlečeni. Direktorja za nove lekarne bo občina že našla kaj pa ostali kader, ga je na pretek?

Mun (nepreverjen)

Med soboškimi rdečkarji se čuje ka de sedeš lekarn v drvarnici, pa predlok je bil da bi tudi meše pa škofijo preselili v drvarnico, a slednje še zaenkrat ni izvedljivo,ker eni bi križ drugi zvezdo.

sijo1972 (nepreverjen)

Enostavno bi morale lekarne biti kot ostale trgovine, da bi jih lejko vsak odpro, če bi mel ustrezno izošale lidi za tau delo in te bi konkurenca napravila svoje in nej ka ti mora občina podeliti koncesijo in te maš monopol v občini. Malo si poglednite ka se je zgodilo, da so zavarovalnice, banke, črpalke,...dobile konkurenco - cene so se konkretno znižale. Pa či navedem, ka san za registracijo 101-nke leta 1991 moral dati eno svojo plačo, gnes za preci boukši avto ne dan niti polovice plače in tou je naredila konkurenca, kera bi bijla nujno potrebna tudi v lekarniški dejavnosti.

čarni vrag (nepreverjen)

Tebe malo spomin zapušča. Pa kje si leta 1991 dal za registracijo cejlo plačo. To je absurdno.

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Nič me spomin ne zapušča, ker določene stvari san si preveč dobro zapomno, pa če maš možnost preveri, seveda takrat je bil monopolist Triglav.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Medicinsko far… (nepreverjen)

Med zdravnike in farmacijo bi bilo potrebno dati poseben proti-korupcijski in proti-mafijski nadzor.

komunajzar (nepreverjen)

Jevšek in Đurov niso rdeči komunisti ampak diktatori vseeno kere barve !

čarni vrag (nepreverjen)

Ali to občinsko vodstvo za odpiranje nekšnih novih lekarn rabi kakšno privolitev občanov? Ali pa hop v občinsko kaso, pa vzememo kelko nucamo?

Oj-oj (nepreverjen)

Mislen ka na občine pejnezi prehitro svaljavlejo. Ob rekordnon proračune na konci leta več za plače nete meli

Lejvi brejg (nepreverjen)

Govori se, da naj bi bilo obiskovalcev Expanoja , tistih, kateri so plačali vstopnino, nekaj malega čez sto. Denarja zmanjkuje.

Rambos (nepreverjen)

100 na den?! tau je rejsan katastrofa, gučali so o 200 najmenje...

In reply to by Lejvi brejg (nepreverjen)

Lejvi brejg (nepreverjen)

Vse skupaj. Sto na den jih nejde v gostilno v Expanoju.

In reply to by Rambos (nepreverjen)

(nepreverjen)

Glede na to kakšna nekvalitetna zdravila in težave v zdravstvu, bo še najboljše da gremo v avstrijo k zdravniku ali na madžarsko, pa naj imajo politiki svojo lekarno.

... povsod har… (nepreverjen)
(nepreverjen)

Dekret je prišo z vrha tu župan nima nič polek , oni samo izvajajo.

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, ka smo se vrnoli v čase socializma-titoizma, ko se delalo z dekreti

In reply to by (nepreverjen)

Osica

Sedaj bo pokazalo ali je Jevšek zmagovalec ali poraženec.

Lekarna (nepreverjen)

Zanijma me kama SD in Jevšek hodi v lekarno ?

? (nepreverjen)

Mogoče bi bilo lažje napraviti stacionarne radare, kot so jih meli v maribori.

čoko -lešnik (nepreverjen)

Moja Gela se več celi tjeden smije, kak Zajc župančeka jebe
Ali to še ni sve
Sem nekje prebral, da je administrator peder
Marička marička meni pa je ves čas govoril, da je kuhar

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice