VIR: Občina Lendava
V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so odobrili evropska sredstva še za en projekt poslovne cone v Pomurju. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za projekt »Razširitev industrijsko poslovne cone Lendava« prispeval 193 tisočakov.

Po Turnišču in Šalovcih, so na vrsto za evropska sredstva prišli še v Lendavi. Kot so navedli v vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, bo lendavska občina razširila in posodobila industrijsko poslovno cono, s čimer želi spodbuditi ekonomsko aktivnost na demografsko ogroženem območju z najvišjo stopnjo brezposelnosti v Sloveniji.

Cilj projekta je zagotoviti nove površine v industrijsko poslovni coni Lendava. Naložba obsega izgradnjo ceste s pripadajočo komunalno in prometno infrastrukturo. Projekt je težak 318 tisoč evrov, od tega bo šlo iz evropskega sklada 193 tisoč evrov.

Vse je 'ready to go'

Kot pravi župan Janez Magyar, so zelo veseli odobritve, da lahko sedaj tudi takoj pričnejo z deli. "Mi smo že izbrali izvajalca, smo pa v proračunu predvideli sofinancerska sredstva in dokler ni bilo te potrditve, nismo mogli začeti z izvedbo," pravi in dodaja, da je vse 'ready to go', pa tudi čas je primeren za tovrstna dela.

V Lendavi so namreč že lanskega novembra na javnem naročilu izbrali podjetje Gradbeništvo Pavčnik za izvedbo del, a so se pri Legartisu pritožili na državno revizijsko komisijo in tudi uspeli.

Ob ponovnem preverjanju prejetih ponudb, prijave so poslali tudi pri Pomgradu in soboški Komunali, je bilo izbrano podjetje Legartis s ponudbo v višini dobrih 238 tisočakov z davkom

Lendavski župan napoveduje že nove projekte, za poslovno cono pa da že imajo interesente.

"Že v naslednjem tednu bomo razpisali razpis za prodajo nepremičnin v tej poslovni coni, lahko pa rečem, da že imamo interesente," pravi Magyar. Gre sicer za območje, ki je veliko okoli 2 hektarja.

Lendavski župan napoveduje tudi nove projekte, med drugim širitev industrijske cone v smeri proti Trimlinov in dela med železniško progo in mejnim prehodom. Najprej morajo sicer sprejeti spremembe prostorskih aktov.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pika na i (nepreverjen)

Super. Kot sem že večkrat napisal uničujemo rodovitno zemljo na drugi strani nam pa že degradirana območja propada. Nafta, Mura, Pomurka, itd. Ne vem kdaj bo enkrat nekdo začel logično razmišljat.

ii.. (nepreverjen)

zupani? kdo bosi obcino. svetniki pa vse potrdijo.

In reply to by Pika na i (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Večina ljudi več ni sposobna trezno razmišljati ampak mislijo samo na to kako bodo še kje pokradli kakšen euro. Tako daleč smo prišli, pa samo še tonemo, celotno človeštvo tone in se utaplja v gnevu, ki ga je samo produciralo.

In reply to by Pika na i (nepreverjen)

qaq (nepreverjen)

pod to vlado se pa nekaj velik premika na gospodarstvu in investicijah.

NI RES (nepreverjen)

Ta sredstva so bila odobrena že pred enim letom še pod šarčevo vlado, pa so zaradi epidemije zamaknili realizacijo na letos !

In reply to by qaq (nepreverjen)

Hej hoj (nepreverjen)

V Pomurju bi rabili en resen razvojni center / inkubator, kjer bi mladi lahko razvijali svoje ideje v produkte (startup podjetja). To imajo vse države, kjer je brezposelnost mladih nizka.

Hej hoj (nepreverjen)

Ali bi Prekmurci rajši vidli proizvodnje ge se dela za minimalca?

In reply to by Hej hoj (nepreverjen)

Lelux (nepreverjen)

Na žalostn nega interesa za to v pomurji, narodnše itak vidi samo kramp pa lopato pa njive pa traktor..

In reply to by Hej hoj (nepreverjen)

Lelux (nepreverjen)

Ščel san odgovoriti na komentar Hej Hoj, pa si je sobotainfo premislo :)

In reply to by Lelux (nepreverjen)

razloze (nepreverjen)

dokler v Lendavi nedo znali gucati slovensko njin nika nebi dal

dferet (nepreverjen)

a u lublan pa govorijo slovensk ?

In reply to by razloze (nepreverjen)

Starejše novice