Premier Robert Golob se danes mudi na delovnem obisku v Mariboru, ob robu obiska Agencije za energijo, kjer se je srečal z mariborskimi predstavniki s področja energetike, pa je Mariborčanom predal prvo sporočilo.

Predsednik vlade Robert Golob je danes v Mariboru na prvem delovnem obisku katerega od slovenskih mest. S tem je izpolnil svojo predvolilno obljubo, da bo kot prvo po nastopu funkcije obiskal prav štajersko prestolnico.

Najprej se je oglasil na Agenciji za energijo, kjer se je srečal z mariborskimi predstavniki s področja energetike. Po obisku je na hitro tudi spregovoril za medije in Mariborčanom poslal sporočilo.

»Maribor je bil v preteklosti že center slovenske elektroenergetike in verjamem, da ima vse potenciale, da to zopet postane. In to je moje prvo sporočilo danes,« je dejal Golob.

Kaj še sporoča Mariboru?

»Drugo sporočilo je, da je zeleni preboj in podnebne spremembe, ki prihajajo, ena od ključnih prioritet te vlade. Resno računam na Mariborčane in Mariborčanke, predvsem zaradi velikega znanja, ki ga imajo na področju obnovljivih virov energije in energetike, da se nam pri tem preboju pridružijo in naredimo skupaj tisto, kar od nas pričakujejo bodoče generacije,« je povedal premier. 

»Verjamem, da ima ravno področje zelenega preboja v Mariboru izjemen potencial in ga bomo znali tudi izkoristiti,« je še zaključil.

Golob naj bi se z Arsenovičem srečal na kosilu

Čeprav v uradnem Golobovem programu današnjega mariborskega obiska, poslanem medijem, župan Saša Arsenovič ni omenjen, pa naj bi se mu ta po informacijah Požareporta pridružil ob 14.00 na kosilu v restavraciji Sedem.

Spomnimo ...

Arsenovič in Golob bi se morala prvič sestati že 20. aprila, vendar je takrat Goloba zadržala bolezen, Arsenoviča pa je na dogodku zamenjal podžupan.

Maribor je takrat obiskala Urška Klakočar Zupančič, podpredsednica Gibanja Svoboda, ki je predstavila kandidatke in kandidate za državni zbor v volilnih okrajih Maribora ter nagovorila Mariborčanke in Mariborčane.

So se pa v Gibanju Svoboda takrat odzvali tudi na incident Arsenoviča, ko naj bi se znesel nad 13-letnim fantom. 

»V stranki obsojamo vsakršno nasilje, psihično ali fizično,« je takrat jasno povedala Klakočar Zupančič.

S tem so postale vse glasnejše tudi govorice, da bi Gibanje Svoboda na lokalnih volitvah lahko podprlo odstavljenega direktorja Energetike Maribor Alana Perca, če bi se ta odločil za kandidaturo za župana Maribora.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Kak (ni preverjeno)

To so sporočila pa pou.... Kreten

komunist fašist (ni preverjeno)

Jes san volo golouba, ka bi on organizejral pasji Kuplaraj za nas svobodne komuniste, fašiste in ostale razbojnike. Ka bi lahko svobodno fukali pse.
Nič drugo.

In reply to by Kak (ni preverjeno)

kanžor

Ta človek si res ne more urediti te grde grive ?In ima za nekoga .

$ (ni preverjeno)

Bravo Golob to pa je sporočilo ZELENI PREBOJ IN ELEKTRO MARIBOR, ko pa jih prosiš za elektrosoglasje za samooskrbno elektrarno pa odgovor NE GRE PRESLABO OMREŽJE.
Ups se opravičujem Golob je to govoril za Maribor ne pa za naše brege.

tanja flaškon (ni preverjeno)

Sončna elektrarna ni zdrava
In bi jo morala zakonodaja prepovedati

In reply to by $ (ni preverjeno)

ena pač (ni preverjeno)

pa kaj Vas toliko moti videz človeka? ni vse v zunanji lepoti, več šteje notranja lepota...na splošno pišem

Smrkci (ni preverjeno)

Kdor dosti govori nič ne stori.

Hi,hi,hi, (ni preverjeno)

grohotom se smijem, o Bog kakšna sporočila, ja itak , da v Mariboru zeleno že prebija, in ko bo zadosti prebilo se bo naredil zeleni preboj, no , če ta razume in ve kaj govori, ha ha ha.

. (ni preverjeno)

ka vidis ka dobis ,ti mislis obratno ?
zgleda golob,,, potem je golob
ce je v grupi eden,,, te je cela grupa

Suad Ibro Al Kohol (ni preverjeno)

Zeleni prehod pomeni da boste ob jesenskih zneskih na položnici postali zeleni v faco.

. (ni preverjeno)

bo zhrihtal posel za svojo firmo, potem je to korupcija
treba lociti svoje interese

Iz Kamnika doma (ni preverjeno)

Sovica pa nisem nikjer videl
Da si ni kaj naredil revež
Sem globoko zaskrbljen

asdasd (ni preverjeno)

Tudi jaz, ga poznam še iz srednješolskih časov, se je vedno zelo trudil, vedno je pridno mahal z partijsko knjižico in nikoli ga niso vrgli iz partije, razen, da je partija propadla.

In reply to by Iz Kamnika doma (ni preverjeno)

ena pač (ni preverjeno)

ni samo on mahal z partijsko knjižico...večji del takratne tako mladine kot odraslih je obrnilo plašče, kot je pihal veter....eni češ kao za stanovanja, eni za.....vsak izgovor je dobrodošel....komunisti vsi bilo kateri bili, ali levi ali desni ali...komunist ostane komunist

In reply to by asdasd (ni preverjeno)

black panter

goloba je nišče nej izvolo,volili ste proti janši,če bi opica kandiderala namesto goloba bi bila izvoljena

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice