Takšne navdihujoče zgodbe danes pišemo s kohezijskimi sredstvi.

Kljub temu, da projekti podprti v okviru evropske kohezijske politike predstavljajo enega izmed bolj oprijemljiv dokazov vpliva Evropske unije na vsakdanje življenje državljank in državljanov, pa se očitno tega, vsaj glede na raziskave, zaveda relativno malo Evropejcev. 

Namreč le dobra tretjina evropskih državljanov pozna projekte, ki so bili v njihovi regiji sofinancirani s strani različnih skladov v okviru evropske kohezijske politike. Tisti, ki pa te projekte poznajo, pa imajo do njih v veliki večini pozitiven odnos. 

Konzorcij medijev TV IDEA, Sobotainfo.com, Mariborinfo.com in Ptujinfo.com izvaja projekt »Kohezijske zgodbe«, v okviru katerega predstavljamo zgodbe ljudi, ki jim je evropska kohezijska politika spremenila življenje. 

Za vas smo pripravili pregled vseh filmov, ki so nastali v okviru projekta. V tretjem delu serije objav vam predstavljamo navdihujoče zgodbe o novi polnilni liniji vinogradnikov, superračunalniku Maister, satelitu Skylabs, Vitapeku, Rokodelski akademiji, Muzeju Pangea, Parku prostoživečih živali in Kozmetiki BeeNatural.

Komentarji (3)

občannnn (ni preverjeno)

Če je možnost in priložnost da dobiš EU sredstva je to odlična priložnost za razvoj podjetja. Vse čestitke.

vaščan11 (ni preverjeno)

No no, me vsi ne cenijo evropskih sredstev. Kako so se lahko na Tišini se jim odpovedali? Neumnosti brez primere občine.

občannn (ni preverjeno)

Ni se jim odpovedala občina - župan ali občinska uprava. 9 pametnih svetnikom se je odpovedalo EU sredstvom. Bravo petanjski pamernjakovič.

Starejše novice