Evropska ljudska stranka, Zavezništvo socialistov in demokratom ter skupina Združimo Evropo predstavlja svoja stališča in usmeritve.

Evropska ljudska stranka je najmočnejša politična skupina, saj ima 182 sedežev v Evropskem parlamentu, poleg tega pa je ena izmed najstarejših,v Evropskem parlamentu je prisotna že od prvih volitev leta 1997. Tudi Zavezništvo socialistov in demokratov je že tradicionalna skupina, ki je prisotna od prvih volitev in je druga najmočnejša skupina v Evropskem parlamentu. Tretja največja politična skupina pa je Prenovimo Evropo. Gre za sredinsko usmerjeno skupino, ki je naslednica Zavezništva evropskih liberalcev in demokratov (ALDE).

Več o zastopanosti navedenih skupin v Evropskem parlamentu in njihovih političnih prepričanjih, pa si poglejte v videoposnetku.

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Starejše novice