V Termah Vivat sledijo svoji razvojni viziji in nadaljujejo z investicijami. Stavijo na termalni, športni, poslovni, lepotni in zdraviliški turizem.

Potem ko so pred dvema letoma dokončali nadhod s katerim so povezali hotelsko-bazenski kompleks z nastanitveno enoto, so nadaljevali z investicijami. Nekatere od njih so se letos zaključile, nekatere pa začele.

Za investicije letno do milijon evrov

Podjetje Počitek - užitek v lasti družine Grah, ki je največje družinsko turistično podjetje v Sloveniji. Grahovi sledijo začrtani poslovni filozofiji in vsako leto v razvoj vložijo med pol in enim milijonom evrov. Njihove strategije slonijo na petih stebrih, in sicer na termalnem, športnem, poslovnem, lepotnem in zdraviliškem turizmu. 

Dve igrišči ogrevani s termalno vodo

Ravno letos so zaključili investicijo v še drugo nogometno igrišče, ogrevano s termalno vodo, na katerih se lahko pripravljajo vrhunske ekipe. Tako lahko hkrati gostijo dve ekipi, ki imata ločene priprave in se srečata samo, če se želita. Za namene športnega turizma so že zamenjali štiristo postelj, ki so zadosti velike za športnike. Kot pravi Metod Grah, direktor Term Vivat vrhunske nogometne ekipe zahtevajo zasebnost in oni jim to omogočajo. 

»Zato smo zgradili še eno ločeno restavracijo, kar pomeni, da ima lahko vsaka ekipa svoj jedilnik in tudi svojega kuharja,« pojasni Grah.

Še letos nogomeni paviljon

Nadgradnja na področju športnega turizma bo nogometni paviljon med obema igriščema, ki bo ekipam nudil celotno infrastrukturo. Grah pravi, da bodo ekipe imele v paviljonu vso opremo, tam bodo tudi masažni bazeni in razgledna ploščad, »igralci bodo morali prinesti samo žogo, to bo zgodba, kjer bodo vrhunske ekipe zadovoljne.« Nogometni paviljon naj bi bi končan v sredini junija. 

O pokritem olimpijskem bazenu pa v Termah Vivat po besedah Graha ne razmišljajo, saj jim ne bi prinesel dodane vrednosti, saj že imajo zunanji olimpijski bazen. 

Bazenski kompleks za razvajanje

V kratkem bodo začeli tudi z izgradnjo še ene restavracije, saj ima zaradi širitve notranjih bazenov zdajšnja premajhno kapaciteto. Hkrati bodo začeli tudi gradnjo še enega bazenskega kompleksa, ki bo stal na območju zdajšnjega igrišča za odbojko na mivki. 

»Šlo za vrhunski kompleks z vodometi, otočki, kjer se bodo gostje lahko razvajali na vodnih posteljah in masažah. Bazen bo dal višjo dodano vrednost našim gostom,« pojasni Grah.

Edinstvena športna dvorana v Pomurju

Ena največjih investicij v Termah Vivat pa bo zagotovo gradnja športne dvorane, ki bo po besedah Graha edina v Pomurju, ki bo ustrezala vsem olimpijskim merilom. Še pred začetkom gradnje športne dvorane bodo naslednje leto dozidali tudi osemindvajset novih sob, ki bodo primerne predvsem za športnike. 
Novi bazenski kompleks želijo odpreti spomladi prihodnje leto, med tem, ko bo športna dvorana predvidoma končana leta 2021.

Ciljajo na ljudi, ki želijo nekaj več

Sicer pa v Termah Vivat z različnimi strategijami nagovarjajo 450 milijonski evropski trg

»Ciljamo na ljudi, ki želijo nekaj več, zato nikoli ne bomo imeli toboganov,« pravi Grah.

Polovico gostov predstavljajo domači gostje, največ tujih gostov pa prihaja iz nemško govorečih držav, odpirajo se tudi za italijanski trg, na katerem vidijo veliko priložnost. Precejšen del gostov pa predstavljajo tudi turisti iz Rusije. 

Sicer si pa Grah v prihodnje želi, da Moravske Toplice postanejo destinacija, ki že ob vstopu obiskovalcem, da vedeti, da so prišli v pravi turistični kraj. 

 

FOTO: Jan Vitez

Komentarji (12)

Im (ni preverjeno)

Samo z razvojem ponudbe lahko napreduješ. Vsaka čast, da konstantno delajo nekaj novega. Sava na drugi strani pa bolj kot ne le koristi postavljeno pred več 10 leti...

Moravcar (ni preverjeno)

To je prava strategija za naprej!Staviti tudi na športni turizem in privabiti močne športne klube,da pridejo k nam!Pri takšnih klubih se vodilni ne sprašujejo koliko bo to stalo ampak pošteno plačajo!Seveda pa rabiš infrastrukturo za to!Za razliko od term 3000 kjer futrajo v hotele na veliko samo busarje in vsak mali šoferček,ki jih pripelje nato po hotelu igra pomembneža in zahteva neke popuste,da potem njemu čimveč ostane...Prekmurje ni za masovni turizem....In nekateri so to dojeli že pred leti...Sava pač vztraja...Zato bo pa zadeva enkrat samo crknila....

Vipko
Truplo

Se popolnoma strinjam z gornjim komentarjem! Že leta in leta trdim, da se za tak kompleks turistične ponudbe potrebuje solidno športno dvorano, saj šport ni samo nogomet! Ko bo dvorana, se lahko tu pripravljajo vrhunske ekipe v dvoranskih športih (pa seveda v zimskem času tudi nogometne ekipe), sama dvorana se lahko oddaja za lepe denarje, če bo res zgrajena po normativih in imela tudi tribune, se lahko organizirajo večje tekme, razne razstave... samo dobrega športnega upravljalca dvorane moraš imeti. Tak lep primer je Laško, kjer ima moj kolesarski kolega kot upravljalec dvorane le-to zasedeno več ali manj celo leto. Vse mogoče... spravi vanjo, samo, da se zasluži, obiskovalci, domačini pa imajo tudi kaj videti. Od invalidskega športa, do razstav, do večjih tekem... Lani so med drugim imeli mislim da invalidsko svetovno v namiznem tenisu, nekaj sto tekmovalcev je bilo, vsaj toliko spremljevalcev, ti napolnijo hotele, potrošijo denar... dobre vtise nesejo domov... in morda? Tako se dela, ne pa da eno zdravilišče tipa Terme3000 vse stavi na golf. Letno pride sem igrat, sto, dvesto tujcev... (če toliko), ostalo pa zapolnijo, kolikor zapolnijo termine domači igralci... tu si pač nobel, če igraš golf!

Po drugi strani pa Terme 3000 res spijo, vlagajo več ali manj v obrobne zadeve, kot so prehodi med bazeni in druge malenkosti. Pa tudi močno dvomim, da je gro zaslužka v golfu? In tudi... da je lastnik drugje... njegovo "srce" ni v prekmurskih ravnicah!

In reply to by Moravcar (ni preverjeno)

en (ni preverjeno)

Majster ti si pa stvarno pameten kak plava farbica. Ziher si bi velki uspešen podjetnik, ka maš vse tak v malon prsti geli bar? Zato pa maš zaj telko časa srati po sobotainfo.
Povej mi, kelko krat si bil na golfi v Moravcaj ka tak obvladaš številke?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Joj... oprosti. Velikokrat grem, se peljem mimo, vrste so neskončne tam pri vadbališču, po samem igrišču se igralci in igralke zaletavajo eni v druge... Sama gostinska ponudba je tako bogata, da še parkirišč zmanjkuje, stol v gostilni pa si itak moraš rezervirati mesec in deset dni prej!

Še razlika med tem igriščem in igriščem pri Klochu: tu imaš "dixi" za srati in scati, tam pa je vse na nivoju. Toliko, da ne boš preveč... pametoval, kako je ta ponudba v Termah3000 res nekaj nad! Neki igralec, kateri ima veliko pod palcem in predvsem take hočejo privabiti si to o stanišču seveda razlaga po svoje! In vprašanje je, če zaradi tega še kdaj pride?

In reply to by en (ni preverjeno)

Olosh (ni preverjeno)

Bravo Terme Vivat, nikoli ne zaspite....Škoda ka je Sava turizem tako zelo izčrpala Terme 3000 in vse vlaga v Bled in osrednjo Slovenijo, kar je za mene ena majhna sramota, glede na to, da takšne termalne vode ni nikjer drugje. Kda se iden kopat se iden raje kopat v Vivat kak k sosidon. Kapo dol!

lauraas (ni preverjeno)

"Tako se to radi."

simon j. (ni preverjeno)

Bravo.

inženir (ni preverjeno)

Evo. To je to. Vse ka van je falijlo je bil še en velki zunanji bazen, v tun so vas terme 3000 mele. Poleti san raje šau v terme 3000, v zijmi absolutno samo v Vivat. Z odprtjon še enega zunanjega bazena pa me terme 3000 več nikole ne vidijo.

Mo vidle ka de zaj še familija Karba napravila z banovcame pa do pomurske terme opet zaživele. Ker tak kak že eni pravijo sava turizem v prekmurje gemlej pa davle v ljubljano.

Brisaca (ni preverjeno)

bravo bravo bravo! Svaka vam cast! Evo taksne novice pa stvari nucamo.

moravčan (ni preverjeno)

ha ha ha ha

Prihodnost (ni preverjeno)

Tak se to dela in upam,da se tudi v Radencih nekdo najde in vloži v športno infrastrukturo!

Starejše novice