FOTO: Jan Vitez
Kopališča v Moravskih Toplicah in Radencih najboljša v vsej državi.

Na letošnjem, že 28. izboru Naj kopališče, v katerem so ocenjevalci izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča, je slavilo Pomurje. Zmaga v kategorijah velikih, srednjih in malih termalnih kopališč je namreč pripadla Termam 3000, Termam Vivat in Zdravilišču Radenci

Akcija, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro Slovenija in lokalnimi radijskimi postajami, je letos znova zajela kar 84 kopališč z območja celotne Slovenije.

Glasove smo lahko oddali na dva načina, bodisi smo glasovali prek spleta bodisi smo glasovnico oddali na samem kopališču. Organizatorji izbora so letos sicer opazili precejšen porast slednjih in upad spletnih glasov – tudi zaradi zahtev uredbe o varovanju osebnih podatkov.

Najboljša slovenska kopališča so v Pomurju

  • V kategoriji velikih termalnih kopališč so Terme 3000 prehitele kopališče Aqualuna v Termah Olimia in Terme Ptuj. 
  • Med srednje velikimi termalnimi kopališči so se Terme Vivat znašle pred kopališčem Bioterme v Mali Nedelji in termalnim centrom Thermana v Laškem. 
  • Med malimi termami pa so Zdravilišču Radenci sledile Terme Paradiso in Terme Snovik.

Kot piše STA, so sicer podelili še nagrade v kategorijah naravno, letno in pokrito kopališče, kjer so slavili javna plaža ob Velenjskem jezeru, celjsko letno kopališče in ljubljansko Vodno mesto Atlantis.

Z bližajočo se zimsko sezono pa se navdušeni ocenjevalci zdaj lahko veselijo še izbora najboljših smučišč.

*Naslovna fotografija je simbolična.

Starejše novice