Namesto Seawaya bo v novozgrajeni hali proizvodnjo zagnal ROTO.

Družba Seaway Yachts je lani dokončala gradnjo nove proizvodne hale v Puconcih, ki pa zaradi stečaja družbe ni nikoli odprla svojih vrat. Namesto Seawayevega razvojnega centra za nove materiale, pogone in tehnologije, naj bi kmalu halo v Puconcih pričelo uporabljati podjetje ROTO, poroča Večer.

Delali bodo rezervoarje za vodo

Direktor skupine ROTO, Štefan Pavlinjek, je povedal, da nameravajo v Puconcih vzpostaviti proizvodnjo rezervoarjev za pitno vodo s kapaciteto prek 20 tisoč litrov. Ti morajo, v skladu z novo evropsko uredbo, v notranjosti imeti gladke stene in ojačano ohišje. ROTO je velike rezervoarje že izdeloval za Natovo vojaško bazo v Bolgariji in kupce v Bruslju. Poleg vodnih rezervoarjev pa nameravajo v novi hali izdelovati tudi manjša plovila. Predvsem kajake in kanuje, ki jih proizvajajo že sedaj.

S proizvodnjo bi pričeli že maja

Kot je povedal Pavlinjek, bodo z opremljanjem hale pričeli že v tem tednu, saj imajo stroje in ostalo proizvodno opremo že nabavljeno. S proizvodnjo, deloma bi jo prenesli iz Černelavcev, deloma pa vzpostavili na novo, želijo začeti že v mesecu maju.

Obetajo se nove zaposlitve

Sprva bo v novi proizvodni hali delalo nekaj deset delavcev. Večinoma že sedanjih zaposlenih, nekaj pa jih bodo zaposlili na novo. Sčasoma načrtujejo tudi dodatno povečevanje števila zaposlenih. Župan občine Puconci Ernest Nemec pozdravlja podpis pogodbe med Pavlinjekom in stečajnim upraviteljem Seawaya ter dodaja, da je za občino najpomembneje, da se bodo ustvarila nova delovna mesta in da bodo v industrijsko cono prišli novi vlagatelji.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zima.bella

Lukavo, lukavo!
Za ceno, nižjo od stroškov za vso papirologijo, bo na 99. dražbi prišel do nove, čisto nove hale. Puconci pa bodo deležni blagodejnih klorovih hlapov.
Če to sešteješ - res sami uspehi!

jože123 (nepreverjen)

Z dežja pod kap.

mesta (nepreverjen)

Delovna mesta bodo samo v kakšnih pogojih se dela pa za koliko denarja .....od dela na črno do pogodb jeveliko lukenj

Starejše novice