Fotografija je simbolična.
Delavcem, ki se vozijo na delo iz Slovenije, priporočajo, da lahko v avtomobilu sedita največ dva - šofer in sopotnik.

Magna Steyr bo po informacijah Sobotainfo v tovarni v avstrijskem Gradcu jutri, 14. aprila, začela z vnovičnim zagonom serijske proizvodnje. Ta zaradi izbruha novega koronavirusa miruje od 17. marca. V polni zmogljivosti naj bi spet proizvajali 20. aprila.

Za vse zaposlene veljajo strogi zaščitni ukrepi

Zaposleni v graški Magni vsak dan dobijo dve zaščitni maski za enkratno uporabo. Vsi zaposleni morajo ves delovni čas nositi zaščitne maske, zaposleni v logistiki pa tudi rokavice za enkratno uporabo.  

Po informacijah Sobotainfo delavcem, ki se vozijo na delo iz Slovenije, priporočajo, da lahko v avtomobilu sedita največ dva - šofer in sopotnik desno zadaj, oba morata nositi zaščitne maske.

Spomnimo, pri naših severnih sosedih je minuli teden prišlo do zmede, ko so štiri delavce, ki so si delili avto, oglobili za 2800 evrov. Po zadnjih podatkih, so skupinske vožnje so še vedno dovoljene, kljub napačnim podatkom, ki se širijo. A so interpretacije določil na terenu, kot kaže, različne.

Zaradi koronavirusa je zastala tudi proizvodnja v lakirnici v Hočah, ali bodo z delom kmalu nadaljevali tudi oni, še ni znano.

Zaposleni so na čakanju doma, v podjetju so prisotni le tisti, ki zagotavljajo nekatere najnujnejše službe.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Torca (nepreverjen)

Že pa delate nepotrebno paniko,pa zavajate ljudi. Nas se vozi pet saksi den v Graz pa so nas že parkrat stavili policaji pa niti malo nej bilo problema,tak kak tudi na meji idemo normalno prek. Vcasih man obcutek ka novinarcki komaj cakate ka napihujete dolocene stvari...

borcan (nepreverjen)

sploh rezimski mediji, ko jim zapres pipo proracuna.

In reply to by Torca (nepreverjen)

...po (nepreverjen)

to priporocajo delavcem. nehajte piti alkohola.

...migterr (nepreverjen)

vsak delavec ki dela v drugi obcini je kao po vasem migrant. v bistvu je pa samo delavec. najhujsi je ilegalni migrant, ki ne dela.

Neodgovorno, o… (nepreverjen)

Sploh ne bi smeli delati, ker nevarnost kovid-virusa se ne sme zanemariti.

Debil mmm (nepreverjen)

Neuradno smo izvedeli, da se mora zadaj desno sedeti vinjeni/razkuzeni, voznik pa dobi porcijo na parkingu.
Debil presse mmm.
#idemovrit
#ostanimotam

Micki (nepreverjen)

Mislin ka lejko prave novinare na prste obej rok prestes, drugo vse so prepisovalci, delali mo pac dokec šteri ne zaodi toga betega, te do pa kumaj zacali tej inspektori po fabriki oditi, oni so varnost obesili na delodajalca, vej pa sak od njih gleda ge bi ka prisparal pa cimvec mafno, ge so zaj tisti varnostni inzenirji? Ka ga mora meti vsaka fabrika, oni bi morali biti odgovorni, te bi vse inacig bilo, na konci mo pa tak delavci sami krivi ce zbolimo, ne odijo zabadav v velke sole vsi ti odgovorni,

12 (nepreverjen)

RES JE. Vecina portalov samo prepisuje.Novinarjev prakticno ni vec..Pa je kaj za raziskovat

In reply to by Micki (nepreverjen)

Ggsl (nepreverjen)

ce lahko san par zadev komentiran, stere so nej pomembne za te prepisovalce, tak po svojem opazanju. Ta virus ni nevaren za delavce, se noben ni zbolel, zakljucek—— ne gre na znoj. Varnost je pomembna edino ko snemajo kamere, zakljucek—— ti snemalci so lahko potencialni prenasalci. Zaposleni po domovih niso dovolj” usposobljeni” . Ocitno niso hodili v iste medicinske sole kot tisti v bolnisnicah. Zakljucek—- koliko vem tam dela medicinsko usposobljen kader, zato je vprasanje ali so imeli na voljo zascitno opremo in prava navodila. Pa se kaj bi se naslo kar bi lahko pravi novinarji raziskali, ne pa prepisovali.

Starejše novice