Pošta Slovenije bo preselila celotno dostavo iz središča Murske Sobote, saj na Bakovski ulici gradi nov logistični center.

Ob nakupu Intereurope postaja Pošta Slovenije eno največjih logističnih podjetij v državi, z jasno željo, da postanejo vodilni ponudnik celovitih logističnih rešitev v širši regiji. Kot je dejal generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak za STA, so njihovi ključni projekti usmerjeni v širjenje prostorskih in transportnih kapacitet za paketno-logistično dejavnost, informatizacijo poslovanja, prenovo storitvenga portfelja, avtomatizacijo in digitalizacijo poslovanja. 

Ravno zasledovanje tovrstnih ciljev pa družba v večinski lasti države uresničuje z novim projektom, ki so ga pričeli izvajati v Murski Soboti. Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je namreč na nedavnem gostovanju v oddaji Soboški ekran na TV Idea razkril, da se je na Bakovski ulici v bližini Avtobusnega prometa Murska Sobota pričel graditi logistični center.

Aleksander Jevšek

"Gradi se poštni logistični center in tukaj je občina skupaj s Pošto Slovenija veliko delala na prostorski umestitvi, kar nekaj problemov smo reševali na tem delu. To bo za samo mesto pomenilo, da se na Kocljevi ulici ne bodo večkrat dnevno pojavljali veliki tovornjaki s pošto in paketi, saj tam ne bo več logističnega centra" je pojasnil Jevšek in dodal, da bo to razbremenilo promet in rešilo precej logističnih problemov za Pošto Slovenije. 

Gradbišče novega logističnega centra

Prostorske težave in dostopnost obstoječe lokacije na Kocljevi

Pošta 9101 Murska Sobota, ki se nahaja v centru mesta, se že nekaj časa sooča s prostorskimi težavami, saj so prostori premajhni za izvajanje dostave, prav tako pa težave povzroča tudi dostopnost, priznavajo na Pošti Slovenije.

"Zaradi tega ter dejstva, da smo v Pošti Slovenije priča visokemu porastu paketnih in logističnih storitev, za katere je potreben bistveno večji prostor, smo se odločili za izgradnjo sodobne logistične pošte na obrobju Murske Sobote, v katero bomo preselili celotno dostavo iz centra mesta," so povedali za Sobotainfo.

Kocljeva ulica

Okenc ne bo

Logistična pošta bo poleg izvajanja logističnih storitev za  pomursko regijo izvajala tudi dostavo pisemskih in paketnih pošiljk za Mursko Soboto in bližnjo okolico, ne bo pa imela okenc za neposredno delo z uporabniki poštnih storitev, ta bodo uporabnikom še vedno na voljo na pošti 9101 Murska Sobota.

Nov logistični center bo precej velik objekt, saj bo njegova površina 1.327 kvadratnih metrov, vrednost investicije pa znaša kar 2,5 milijona evra

Vir: Pošta Slovenije
Pošta 9101 Murska Sobota

Odmik od tradicionalne vloge državnega poštnega operaterja

Izvajalec del je Pomgrad, odprtje pa je predvideno za drugo četrtletje 2021, torej lahko pričakujemo otvoritev nove pošte ravno v takšnem obdobju naslednje leto. Novih zaposlitev zaenkrat sicer ne pričakujejo, saj bodo v novo stavbo prerazporedili celotni oddelek dostave iz pošte 9101 Murska Sobota, ampak bo dodaten kader potreben predvsem iz poslovnih razlogov. "Glede na rast storitev se bo v prihodnje povečevalo tudi število zaposlenih," so nam še povedali na Pošti Slovenije.  

Njihov nadaljnji razvoj namreč opredeljuje strateški razvojni program, po katerem se usmerjajo predvsem v paketne in logistične storitve. Medtem ko se vse bolj odmikajo od vloge tradicionalnega nacionalnega poštnega operaterja, vstopajo na globalne trge z močno konkurenco v logistični panogi, ki predstavlja hrbtenico svetovnega gospodarstva.

Poslovno poročilo za lansko leto sicer še ni na voljo, zato za zdaj natančnega podatka o lanskem ustvarjenem čistem dobičku še ni, je pa ta bil pod načrtom, predvsem zaradi sklenjenega dogovora s sindikati. 

Letos so na ravni skupine načrtovali 14,6 milijona evrov dobička in 450 milijonov evrov prihodkov. Kar 71-odstotna načrtovana rast prihodkov je posledica prevzema Intereurope. Na Pošti Slovenije so ob tem letos načrtovali za dodatnih 42 milijonov evrov investicij, so poročali na STA.

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost30 (nepreverjen)

In ka ma tu šerif poleg ka si pripisuje zasluge? Čist nič.

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Gost30 Da se nika ne dela te van je župan krijf zdaj pa ka se dela pa tupite ka župan nema nika sten. Glavno ka zašinfate. Pa ka se tijče šerifi so v Ameriki g, Jevšek je za tebej g,župan, telko malo za kulturo.

In reply to by Gost30 (nepreverjen)

morfij (nepreverjen)

AAAAAAAAA............... Alo tu ni Amerika in nišče ne omenja Amerike razen tebe .In ,kakšne zasluge pri tej gradnji pripisuješ šerifu ? Ta prostor je od pošte že sigurno 20 let , če ne še več in ni last občine .Malo se pozanimaj

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

Bravo Jevšek! Vem pa, da ne moreš vse popravit po 10-ih letih popolne abstinence pod Štihcem! Naslednje volitve 80% plus! Tak se dela!

˘˘˘˘4˘˘ (nepreverjen)

Slom .............. Ob sredah na MOMS imajo odprto do 17 ure .Pri varnostniku se lahko vpišeš v čakalno vrsto za lizanje riti Jevšeki .

In reply to by Slom (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

Maš vse drek okoli gaobca od generala čelavoga. Ge San samo realen in tao je dejstvo, občina se razvija kar prej v 10ih letih ni bil običaj! Dežurni SDS-ovci pa žal, ne boste zmanjšali dejstva in rezultatov volitev. Sam glede župana nikoli ne izbiram strankarsko in v štihcevem mandatu sem ga volil in če pogledam nazaj je dejstvo ka je bila to gromozanska napaka, saj je Jevšek že v svojem prvem letu naredil več, kot Štihec v desetih.

In reply to by ˘˘˘˘4˘˘ (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Saj je normalno, da se kaj gradi... Tudi pod Štihecom se je, pa še prej. Občina ima vendarle proračun in denar usmerja tudi v določene investicije. Zdaj kakšne... pa je že druga pesem. Vendar, če si realen, koliko pa smo v Soboti zmanjšali nezaposlenost? Koliko novih podjetij, investitorjev je pripeljala sedanja vodstvena garnitura občine. Bore malo... Ceste po Soboti niso nič boljše, ostala infrastruktura je tudi tako, tako... Da se prekopava Slovenska cesta tudi ni bilo najnujnejše... Drži pa, da ulice ne bo nihče nesel od tu, ostala bo. Ampak, denar se je vrgel verjetno malce po nepotrebnem stran..., prav tako pri "drvarnici". Ni to veliko, ampak skoraj v vsaki vasi nastavlja tiste bicikle, pa se nihče s tem ne vozi, vsaj sam nisem videl še nikogar. Nekaj nepotrebnega tu, malo tam, samo da je všečen, denar pa izpuhteva!
Mi se moramo zavedati, da nismo ravno zanimivi ne za investicije, ne za turizem. Tudi en Jevšek tega dejstva... ne bo spremenil! Za investitorje se je potrebno potruditi na vseh ravneh, tu pa Jevšek ravno nekega uspeha tudi nima, če ga že Štinec ni imel. Zato pa je potrebno vsak dinar trikrat obrniti, predno ga kam investiraš in ravno tu Jevšek pade po celi črti. Moje mnenje, sem ga napisal, ti pa piši, kar hočeš. Saj smo vendarle v demokraciji.

In reply to by Slom (nepreverjen)

invest (nepreverjen)

Tak kak pri Štiheci, tak pri Jevški je večino investicij podprla EU z denarjem za financiranje določenih projektov. To so namenska sredstva in jih za druge stvari ni možno porabiti. Samo se spomnimo tistega kolesarskega mosta prek Ledave keroga je Štihec tak pompozno naredil in odprl. Nigdar se je potem več z niti ene strani do tega mosta i naredila kolesarska pot. Ali sredstva katera je Štihec takrat porabil so bila od EU in so bila namenjena za graditev toga mosta in za nič drugoga. Tako je pri vseh takšnih projektih. Tudi za ureditev Slovenske je večina denarja od EU in je namensko za to pridobljena. Če nebi prenavljali Slovenske tega denarja nebi bilo. Tako, da je brezveze obsojati katerega koli župana glede izvedbe določenih investicij, katere financira ali sofinancira EU, če ne razumete kako te stvari potekajo. Je pa druga stvar pri investicijah, ki jih v celoti financira občina. Aja, pa Expano sta sofincirali EU in država Slovenija prav s tem namenon. Če se nebi to delalo denarja za investicijo itak nebi bilo. Po moje je vse kar se dela s finciranjem EU dobro, ker to kak si Truplo pravilno ugotovil ostane nam in našim zanamcem. In če pri vsaki takšni zadevi dobi službo vsaj en človek in delo vsaj en domači obrtnik je to vedno boljše kak nič. In če naša občina ne pridobi teh sredstev jih bo pa katera druga. Projekti, katere sofincira EU se bodo vedno izvajali neglede na to iz katere politične opcije je župan in tudi financiranja in EU nadzor nad projekti bodo vedno isti. Na višjem nivoju so te stvari jasne, na lokalnem pa se izrabljajo za politična prepucavanja.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Repliciral bi samo toliko: tisti most ni preko Ledave, ampak Puconskega potoka sploh ne rabi kolesarske steze, razen če misliš na afaltno podlago? Z obeh strani vodi do njega poljska cesta in mislim, da je to dovolj. Ko sem s terencem ga velikokrat koristim... Saj si mislil vendra ta most?
Ostalo si napisal, kot da je čisto vse financirano od EU-ja? To z Expanom je bila skrivalnica, saj se je znesek investicije stalno menjaval in močno dvomim, da je EU najprej obljubila npr. 1 evro, potem vsled stalnega povečevanja 2 evra...? Kdo je primaknil razliko? Četudi nič občina, je nekaj zraven financirala, tudi pri glavni ulici... Tu milijon, tam milijon... proračun Sobote ni nekaj milijard? Smo to dvoje tako nujno rabili?
Dobro, če imajo take načrte v bodočnosti in se bo vse obrestovalo... ampak, to je "če"? Dejstvo pa je, da novih investitorjev ravno ni, da ni veliko novih delovnih mest (dva, trije tu in tam, kakor si napisal zame ni ravno nekaj in, čeprav nekaj je...). Vseeno pa mi "kaskamo" skoraj na instem mestu, dočim marsikatera občina (tudi oni koristijo EU razpise oz. sredstva) prehitevajo našo občino tako po levi, kakor desni. Mi rabimo razne tovarnice, pa podjetnike, kateri bodo zaposlovali po petdeset, sto ljudi. Rabimo kakšne Japonce (ujel jih je Semič), kateri bi postavili npr. pri nas tovarno robotov. Mi smo, to je moje mnenje, "ujeli" Expano, s katerim so sami stroški.
V glavnem, jaz delovanje občine in župana ravno ne vidim kot neko veliko pozitivo!

In reply to by invest (nepreverjen)

invest (nepreverjen)

Truplo, ne verjamem, da si tako neumen človek, da nebi razumel kako te stvari funkcionirajo. In te stvari potekajo vedno isto neglede na to katera politična opcija vlada ali iz katere stranke je župan. Velika večina javnih investij se že od vstopa Slovenije v EU financira z evropskim denarjem ali pa vsaj delno financira. Pa glede tistega mostu, seveda vodi poljska pot iz obeh strani, samo kolikor se spomnim je bil most samo prva faza urejanja te kolesarske povezave. Kaj se je zgodilo z drugo fazo? Ne mislim obtoževati nobenega župana, ker se vsi grejo politične igrice. Težava je v tem, da se obsoja vsaka investicija v javno dobro. Nobena občina nas ne prehiteva, ker če nebi na stvari gledali iz politične perspektive bi videli, da se MS zadnjih 15 let razvija tako kot se nikoli prej ni. In občina ni dolžna, še manj pa vlada, ustanavljati podjetij in delovnih mest. To se je delalo v socializmu. Občini je glavna dejavnost sedaj, da ustvari občino prijazno investitorjem ali pa vsaj že obstoječim zaposlovalcem, da ne odidejo drugam. SIOC je bila dobra priložnost ampka je na žalost župan Štihec ubral napačno pot. SIOC je bila zgrajena skoraj v celoti z EU sredstvi in bi po vzoru drugih občin lahko potencialnim investitorjem prodali zemljišča po simbolični ceni in sedaj nebi bila polovica zemljišč praznih, namesto da se je vse prodajalo po tržni vrednosti. Tudi pogodbe se niso spoštovale glede rokov gradnje. Nobeden ni pritisnil na kupce zemljišč ali raveljavil pogodb zaradi kršitev. Tudi Jevšek ni še nič naredil na tem področju. Pa še dobro, da Japoncev nismo dobili mi, ker bi potem spet bil vik in krik zakaj se zaposlujejo tujci in prišleki. Že v Semiču imajo resne težave z zagotavljanjem ustreznega profila zaposlenih. Prekmurje nima bazena ljudi izobraženih za visoko tehnološka dela. Že kakšen boljši majster ima težave s pridobivanjem kvalitetnega kadra. Eni pa še vedno sanjate o nekih velikih tovarnah v Prekmurju. Za nas so edino razni Chartagoji in Woldorfi, ki zaposlujejo nizko ali neizobražen kader, ki jim dela na minimalcu. To je realnost Murske Sobote in celotnega Prekmurja. Čez 20-30 let bo Prekmurje območje upokojencev, mogoče v MS in v Lendavi bo še kaj maldine zaradi raznih uradov in IT ter storitvenih podjetij, ostalo bo pa vikendaštvo. Že sedaj se pojavlja trend, da namesto Angležev hiše po Goričkem kupujejo upokojenci iz drugih delov države, ker jim je življenje v Prekmurju cenejše.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Dobro, če sem neumen, sem pač neumen! Samo mi vseeno dokaži o nekem "bomba" razvoju soboške občine naspram drugim mestnim občinam, oz. vsaj srednje velikim po Sloveniji (pustimo za primerjavo tudi Šalovce ali Kobilje... pa še katero?). Nikjer tudi nisem napisal, da mora občina zagotoviti delovna mesta. Drži to, kar si napisal: omogočeni pogoji so važni. Zdaj, kaj je Štihec naredil narobe... tega je že desetletje in s tem se več ne mučim. Tisto je zgodovina. Vidim pa, da tudi sedanji župan glede tega praktično ni nič storil, dal pobudo... kako ga naj potem hvalim? Da kopa ulice, gradi "drvarnice" in s tem delo dobi pet, šest ljudi, občina pa v najboljšem primeru primakne kakšen milijonček... je ekonomsko gledano "čisti promašaj". Ker Expano ne prinaša nekega dobička, to enostavno ni mogoče glede na obisk.
Glede šolanega kadra tudi nimaš vse prav, vendar: v tovarni robotov verjetno ne bi delali Japonci oz. nekaj posameznikov? Kam grejo delat naši številni diplomanti, ko itak vemo, da že deca od največjega kmeta v vasi študirajo, namesto da bi se pripravljali na delo na kmetiji? Če pa že mi nimamo kadra... da bi proizvodnja tekla bi se tak kader sigurno našel drugje po Sloveniji. Bi se "gospoda" lepo vozila sem... marsikdo od naših se vozi tudi v Ljubljano. Pa ne mi, da noben Ljubljančan ne bi tu delal. Če bi delo bilo, če bi bilo dobro plačano in bi imel izbiro... zavod ali neko delo, bi se marsikateri, ne pravim da vsi, odločil za delo. Če pa imaš prav, da je naša prihodnost edino v kopanju jarkov enostavno rečeno... potem nam Bog pomagaj! Toliko od mene!

P.s.: to dopišem: kar se tiče kolesarske steze pri tistem mostu, je obljuba o gradnji čisto sprenevedanje po mojem mnenju. Kdo je to počel mi je čisto vseeno. Zakaj bi bila tam steza? Iz Polane proti gozdu vodi cesta mimo polj, igrišča... pa tudi proti markišavski cesti ni nič drugače. Traktoristi, kolesarji, pešci... vsi imajo glede na promet več kakor dovolj prostora. Le kdo je obljubil, da se bo zaradi tega uničevalo polja... pa saj cesta obstaja. Še slep to vidi! Razen, če so obljubili specialkarjem asfalt... samo, da svoj živi dan še nisem videl asfaltirane kolesarske steze, zraven pa makadamsko, poljsko cesto

In reply to by invest (nepreverjen)

invest (nepreverjen)

Napisal sem, da ne verjamem, da si neumen zato prosim ne sprevračaj mojih besed. Tudi o bomba razvoju nisem pisal, ampak o postopnem razvoju Murske Sobote zadnjih 15 let, od takrat ko je Štihec prevzel vodenje občine. Prej se ni v MS nič vlagalo v razvoj in je MS večinoma stagnirala od osamosvojitve do nastopa Štiheca kot župana. Na ostalo pa več ne mislim odgovarjati, ker vidim da pišeš politično obremenjen in v bistvu dosti stvari ne razumeš. Razvoj nekega mesta in njegova umestitev na lestvico uspešnih in razvitih mest določa mnogo več postavk od tistih katere ti poznaš in misliš, da jih Murska Sobota ne premore. Enostavno nisi sposoben gledati širše slike problema.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ja, napisal si, da če ne razumem "tvojih obrazlag" sem pač neumen! To prvo! O politiki tu nisem niti z besedo? Kot tretje... če ti živiš v oblakih misleč, kako je vse v redu v tej naši Soboti, tudi v redu. Pa lepo bodi!

In reply to by invest (nepreverjen)

˘˘˘˘4˘˘ (nepreverjen)

Truplo .............. Točno tak .Obrobje mesta je katastrofa

In reply to by Truplo

˘˘˘˘4˘˘ (nepreverjen)

Slom .......... Ne mejšaj vse skupaj .Poserem se na vse stranke ,če pa želiš pa najbole na stranko SD .Tvoj glas pa ja ni nič pomogel Štihecu . Dela se lahko če občina pride do denarja .To kar je v Soboti beton pri občini to je drek vredno .Pred nekaj leti se je prenavljala Sovenska ulica in letos spet .Malo idi po Soboti in po obrobju Sobote boš videl kakšni so pločniki in ulice .Pazite Jevšekovi ,ka vas drek ne razčesne .

In reply to by Slom (nepreverjen)

Gosti223 (nepreverjen)

Če te seveda opet prirejale volitve

In reply to by Slom (nepreverjen)

sd-samo denar (nepreverjen)

Zanimivo ;-) kda so njegovi bili na vladi je država nej nika napravila na tem projektu,pa kak je fajn gučo J....k ka naj njega volimo ka ma on veze v vladi ;-) Zdaj pa sds na vladi pa se začalo neka premikati ;-)

Mojvaraš (nepreverjen)

Jaja idemo prouti bakovcan🙏🥴volitve so svoje napravile >>>celo nekateri zaradi bojazni prikaz resnice drugih rajši odbežali iz krajevnih skupnostih in primorali prestole prepustit💩😂kot je Bakovci,in eno leto nazaj Rakičan...LESI SE VRAČA

Slom (nepreverjen)

Šanji car!

zakrpane ulice (nepreverjen)

Slom @@@ Car na šankrejti to je res in ti z njim vred

In reply to by Slom (nepreverjen)

E MOJ JEVŠEK (nepreverjen)

Jevšek pometaj pred svojim pragom, lastna hvala en drek velja, še je kaj takih sobočancev, ki te niso prečitali in tvoje finte. Tvoj pohlep je neizmeren iz Beltinec si tudi v Soboto na silo pohablal proslavo ob 101 obletnici priključitve Prekmurja k Sloveniji. Predlagamo ti da tudi iz Dražgoš prestaviš proslavo v M. Soboto, pa vi komunisti imate neizmerno fatazijo niti zgodovina vam ni sveta.

maršal (nepreverjen)

Kje pa te bil razpis za gradnjo kdo je sodeloval na razpisu ? Vsa dela dobi Polanič ni to čudno

turčin (nepreverjen)

Lekar bi tij biu bole srečen, če bi posle v Soboti dobivala ljubljanska, primorska, italijanska ali celo turška podjetja. Te bi od svoje nevošljivosti pa zarukanosti verjetno lepše spao. Gelibar?

In reply to by maršal (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Okolica, primestno naselje Satahovci je pozabljeno od občine, nemamo pločnikov, gasilski dom je zapuščen in neorejen kot tudi ceste so katastrofa. V slovensko ulico se vlagajo miljoni, da bi par tisoč evrov namenili temu neselju. So evropski razpisi za razvoj podeželja, a nič od tega smo premali in nezanimivi za volitve.

turčin (nepreverjen)

Vij v Satahovcaj nemate odbora krajevne skupnosti? Ali pa mate not same nesposobneže keri ne vejo nič zrihtati.

In reply to by Munt (nepreverjen)

Gd (nepreverjen)

Gasilski dom je super urejeni! Gasilci so uničili košarkarsko igrišče, lansko leto odstranili plot, letos razrezali asfalt in odstranili koše. Upam, da uredijo asfalt povsem na novo, namestijo nazaj ograjo in čimprej koše, ne pa da prvo ustvarijo škodo, potem pa zahtevajo od občine da se uredi.

priporočeno (nepreverjen)

Pošta ima ,dobiček pismonoše pa morajo štrajkati ,da dobijo nekaj € višje plače .Ob štrajku pa jim ,dajo največ laži .Ene gospodične na pošti si ne zaslužijo 500 € plače izvzete so tiste na šalterjih ki res delajo .Priporočeno pošto so okence zaprli in sedaj dvigujemo pošto na okencih ,kjer plačujemo položnice

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice