Pomurski poslanec je na pobudo občank in občanov občin Križevci pri Ljutomeru in Veržej postavil pisno poslansko vprašanje zaradi zmanjševanja dostopnosti Pošte Slovenije v obeh občinah.

Kot pojasnjuje Židan, je za izvajanje nalog urejanja zagotavljanja, izvajanja in financiranja univerzalne poštne storitve ter uvajanja pogojev za dostopnost do poštnega omrežja pristojno ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in to na podlagi Zakona o poštnih storitvah.

Ob tem Židan poudarja, da gre pri družbi Pošta Slovenije za podjetje, ki je v 100-odstotni lasti Republike Slovenije, zato mora kot taka vsem državljanom zagotavljati univerzalen dostop do poštnih storitev.

V nadaljevanju objavljamo besedilo njegovega poslanskega vprašanja. 

"Zavedam se, da so v skladu z razvojno strategijo in posledično vpeljavo novih storitev, potrebni določeni koraki optimizacije poslovanja in preoblikovanje nekaterih poslovalnic Pošte Slovenije d.o.o.. Kljub temu pa za prebivalke in prebivalce, še posebej manjših občin, spremembe delovnih časov ali celo zaprtje poslovalnic predstavljajo veliko spremembo na področju poštnih storitev in s tem nižanje standardov kakovosti in dostopnosti teh storitev. K temu pritrjujejo zadnji odzivi občank in občanov občin Križevci pri Ljutomeru in Veržej.

Zato vas, spoštovani minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, sprašujem naslednje:

  • Kako boste nadalje zagotavljali izvajanje univerzalnih poštnih storitev ter uveljavljanje najvišjih standardov kakovosti poštnega omrežja v Sloveniji?
  • Ali nameravate uvesti dodatne pogoje za dostopnost do poštnega omrežja, ki bi preprečile centraliziranost poštnih storitev ter predvsem občankam in občanom manjših občin še nadalje zagotavljali univerzalno dostopnost poštnih storitev in enakopravne pogoje poslovanja s Pošto Slovenije d.o.o.?"
     

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cibek (nepreverjen)

Kaj se pa ima koršmit gor prositi glede pošte ? Še pošti misli ka bo SD komandiral ?

Svetlana Maka… (nepreverjen)
ŽIDAN ZGODOVINA (nepreverjen)

Zdaj de se glaso, da so ga vrgli in brsnoli v rit, prej da je bil na položaju pa je bil tiho kot miš. EVO TO JE PRAKTIČEN PRIMER DVOLIČNOSTI KOMUNISTOV.

352 (nepreverjen)

Te tip li se zna...šume zna riktati...pošte zna zriktati...što njemi vorge, je pri vragi

sd-samo denar (nepreverjen)

kda je pri koritu bil,se njemi sviralo za vse nas,zdaj pa se neka zača lejpi delati :-) bljak pa takšen človek

.22 (nepreverjen)

To ima Pošta v zakonu o ustanovitvi zapisano že 30 in več let. Tako da Židan bil si v vladi in bi takrat kaj naredil.

Starejše novice