Župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je v oddaji Soboški ekran na osrednji pomurski televiziji TV IDEA po Slovenski in Kroški napoveduje še prenove Slomškove ulice ter ulic Arhitekta Novaka in Staneta Rozmana.

Aleksander Jevšek je v uvodu pogovora izpostavil aktualni razpis za štiri stanovanja, ki jih je občina v sodelovanju s stanovanjskim skladom zgradila v sklopu bivalne enote Ivanocijevo naselje. “Naš stanovanjski sklad išče takšne stanovanjske hiše, nakup in nato tudi prenovo in preureditev v večstanovanjske enote,” je povedal Jevšek in ob tem omenil še na novo urejeno zavetišče za brezdomce na Tomšičevi ulici, ki bo v kratkem tudi opremljeno in pripravljeno na sprejem novih stanovalcev.

Nova drevesa že kupili, zasaditve oktobra

Jevšek se je dotaknil tudi gradbenih del na Slovenski ulici, ki po njegovih besedah potekajo po načrtu in hkrati spomnil, da bo končna podoba središča vendarle bolj zelena, kot se kaže med samim potekom del. 

“Več kot 90 dreves je že kupljenih in čakajo na zasaditev v sprehajalni del, ki bo predvidoma oktobra in takrat bo ulica dobila svojo pravo podobo.”

dr. Aleksander Jevšek, župan MO Murska Sobota

Zaključek del na Slovenski ulici je predviden konec novembra in od takrat bo promet potekal enosmerno iz smeri sodišča proti gostišču Zvezda.

Letos obnova Kroške ulice, prihodnja leta tudi Slomškova, Arhitekta Novaka in Staneta Rozmana

V začetku prihodnjega tedna pa se bodo pričela obnovitvena dela na Kroški ulici, ki predstavlja eno pomembnejših vpadnic v mesto. Ob kolesarski stezi in pločniku za pešce bodo prenovili tudi omrežja pod cesto in jo ob koncu tudi preplastili v celotni razdalji od Cankarjeve ulice do obvoznice. 

“V naslednjih dveh letih pa bomo v celoti prenovili še Slomškovo ulico, ulico Arhitekta Novaka in ulico Staneta Rozmana, že to jesen pa že prenavljamo problematični del Lendavske ulice,” je za TV IDEA napovedal murskosoboški župan.

V SOIC namesto karting steze prostor za nove naložbe

Na območju Severne-obrtne industrijske cone murskosoboška občina ureja komunalno infrastrukturo za nove investitorje. Dva sta pred kratkim že pričela z gradnjo, tretji pa naj bi z deli pričel v avgustu. Po besedah župana je interes za nove naložbe velik. “Zato smo tudi odločili v mestni svet poslati predlog spremembe občinskega prostorskega načrta v tistem delu, kjer je bila prvotno predvidena karting steza. Takrat so bili interesi očitno drugačni, zdaj pa je interes po parcelaciji za gradnjo in zemljišča bodo nato pripravljena za odkup in morebitno gradnjo,” je povedal Jevšek.

Še letos gradbeno dovoljenje za vzhodno obvoznico

V letošnjem letu naj bi direkcija za infrastruktura vendarle oddala vlogo za gradbeno dovoljenje za vzhodno obvoznico, saj je občina Moravske Toplice speljala postopke spremembe prostorske dokumentacije za vodni zadrževalnik na območju Rimske Čarde, kar je predpogoj za nadaljevanje gradnje omrežja obvoznic okoli Murske Sobote.

Mestni svet bo gradnjo Mercator centra obravnaval že septembra

“Mi bomo že na septembrski seji mestnega sveta že obravnavali del gradiva, da omogočimo investitorjem pridobitev gradbenega dovoljenja,” je povedal Jevšek in dodal, da bo ureditev degradiranega zemljišča na območju nekdanjega Potrošnika pomembno prispevala k oživitvi mesta

Kljub omejitvam zaradi širjenja novega koronavirusa Murska Sobota to poletje vendarle ni ostala povsem brez dogodkov in poletne prireditve kot sta Soboško poletje in Skrito dvorišče ob predhodnih dovoljenjih NIJZ potekajo v vsaj približno enaki obliki kot pretekla leta.

“Trudimo se, da bi čim bolj obvladovali navzoče na dogodkih. Vendar se nam pogosto dogaja, da obiskovalci v žaru uživanja na dogodkih nekoliko pozabijo na preprečevanje socialnih stikov in držanje distance,” je izpostavil murskosoboški župan.

Na predvečer v Murski Soboti, na praznik v Ljubljani

Na pobudo Pomurskega društva general Maister bo obeležitev 101. obletnice priključitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom potekala na predvečer praznika, 16. avgusta ob 19.30, pred spomenikom, ki je so ga lani postavili na ulici Štefana Kovača. 

“Moj predlog mestnemu svetu bo, da to postane tradicionalno praznovanje na predvečer praznika in dogodek vsako leto obeležimo, pa čeprav skromno,” je v zaključku pogovora za TV IDEA povedal Aleksander Jevšek in hkrati povabil tudi na uradno otvoritev spomenika na Prekmurskem trgu v Ljubljani, ki bo na dan praznika, 17. avgusta 2020.

Komentarji (29)

Gost715 (ni preverjeno)

Praznovanje praznika priključitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom spada v Beltince in ne pred ta šerifov spomenik!

goostt (ni preverjeno)

Jevšek: Interes novih investitorjev je velik ?
To eno in isto poslušamo desetletja !!

In reply to by Gost715 (ni preverjeno)

ZA gost715 (ni preverjeno)

Si ti siguren da je to pred 101 leti bilo v Beltincih, ker naj bi bilo v Soboti, zgleda da so nam ves čas lagali.

In reply to by Gost715 (ni preverjeno)

Čudo (ni preverjeno)

Tudi Sobota je Prekmurje ne samo Beltinci.

In reply to by Gost715 (ni preverjeno)

KAJ JE ZDAJ TO ? (ni preverjeno)

Kako si lahko dovolite, da enostavno iz Beltinec ki so KRAJ dogajanja pred 101 leti praznovanje enostavno preselite v M. Soboto. Svet ne pozna primera da bi kraj dogodkov iz zgodovine enostavno preselili v drug kraj. TO ZMOREJO EDINO SLOVENSKI KOMUNISTI. Jevšek pa kaj se ti je zmešalo, da si dovoliš tako užaliti in imeti vse prebivalce občine Beltinci za norce ali manj vredne. Že lansko leto ob praznovanju 100 letnice sta si s tvojim oprodom Kučanom marsikaj dovolila in denar po svoje razdelila "svojim". Jevšek zakaj se mešaš na območje druge občine, če za to nimaš absolutno nobene pravice. Upam, da se bo kdo pristojen oglasil iz občine Beltinci, ker do sedaj še nisem zasledil, da bi v Sloveniji praznovanje bilo kake obletnice (tudi partizanske) preselili iz kraja dogodkov. SRAMOTA

Slom (ni preverjeno)

Pa tito se je tudi rodil v Rusiji
pa so mu naši komunajzerji prenesli
kraj rojstva v Kumrovac
Samo da bi zajebali Hrvate
Veste arhivi KGB so odlična stvar

In reply to by KAJ JE ZDAJ TO ? (ni preverjeno)

Konion (ni preverjeno)

tebi se zdi ka Jevšek nema pravice?
Hahaha...porini si prst v rot ,pa fejst fudaj....pomaga 100%,hitro bos gor priso,ka ti nimaš pravice...

In reply to by KAJ JE ZDAJ TO ? (ni preverjeno)

Čudo (ni preverjeno)

Če soboška občina proslavi praznik v Soboti je to problem? Murska Sobota je prav tako pripadla Sloveniji. Ne vidim pa razloga, da bi soboška občina organizirala svojo občinsko proslavo v Beltincih.
Ker so Beltinci svoja občina.

In reply to by KAJ JE ZDAJ TO ? (ni preverjeno)

OBČAN BELTINCI (ni preverjeno)

KAJ SO MOGOČE OBČINO BELTINCI PRIKLJUČILI K OBČINI M. SOBOTA ALI PA JE JEVŠEK POSTAL TUDI ŽUPAN V OBČINI BELTINCI ????? KAJ TO DOGAJA ???

pomurc (ni preverjeno)

Vprašaj svojega župana. 100 letnica je bila seveda okrogla in pompozna, država jo je tudi kar lepo finančno podprla. Vse naslednje seveda ne bodo več takšne, država za 101. obletnico prispeva točno 0 evrov, zaradi česar občine (očitno tudi beltinska) nimajo interesa prevzeti organizacijo proslave, ker bi jo očitno morale same financirati.

In reply to by OBČAN BELTINCI (ni preverjeno)

SPREMEMBA ZGODOVINE (ni preverjeno)

JEVŠEK JE NA POBUDO POMURSKEGA DRUŠTVA GENERAL MAISTER SPREMENIL ZGODOVINO. Po novem pred 101 leti praznovanje in zborovanje priključitve Prekmurja k Sloveniji NI BILO V BELTINCIH AMPAK V SOBOTI. Samo v vednost da ne boste presenečeni.

Vipko
Truplo

Nisi ti HUDO zašel? Kje je izjavil, da je bilo pred 101 letom razglašena priključitev v Soboti? Na pobudo Prekmurskega društva generala Maistra je dal samo predlog, da bo proslava te obletnice letos v Soboti. Tudi ni nikjer rečeno, da ne bi mogla biti vsako leto drugje. Saj se gre vendar za Prekmurke in Prekmurce!

In reply to by SPREMEMBA ZGODOVINE (ni preverjeno)

Slom (ni preverjeno)

sereš

In reply to by Truplo

maršal (ni preverjeno)

Slom Tebi v goubec

In reply to by Slom (ni preverjeno)

Slovencem čast (ni preverjeno)

SAMO TUMI KOMUNISTI DELAJTE REKLAMO. ZNAMO KAMA SPADATE SOBOTAŠINFO.

Komunjara Janša (ni preverjeno)

Nigi ne vidin ka bi delali reklamo komunjari Janši pa ostalin komuniston iz SDS. Nej si se tij malo zmejšo mogouče?

In reply to by Slovencem čast (ni preverjeno)

Gostitelj123 (ni preverjeno)

Od kda je janša komunist? Nej je kučan predsednik komunistov? Kučan pa janša pa je nej eno pa isto

In reply to by Komunjara Janša (ni preverjeno)

feri11 (ni preverjeno)

Budala... Ka pa nujno potrebne kolesarske tan ge ji nega????? Je Titova (slovenska) bijla nujno potrejbna tak megalomanska kak je???? Nej, vsaj dvej kolesarski sta pa NUJNO potrejbnivi zavolo VARNOSTI! Ali miličar ma rajši spomenijk kak pa varnost.

Gosti223 (ni preverjeno)

Ge so te kolesarkse steze med vasmi ka so obečale prejšnji mandat?

In reply to by feri11 (ni preverjeno)

Gost30 (ni preverjeno)

Ulice prenavla, a ceste ka vodijo v soboto pa katastrofa, noršinska hüjše kak če bi makadam bil. Pa nejso Kroško pred kakšnin leton prenavlali? Tam nevem koga motijo drevesa, kolesarska pa je že zdaj. Da pa posel dobi firma z enim zaposlenim, je pa višek vsega.

In reply to by feri11 (ni preverjeno)

endspano (ni preverjeno)

Interes je tak velki kak za Expano, te pa nisce nej scel prek vzeti, pa zdaj ze iscejo nove ljudi...

čarni vrag (ni preverjeno)

Šteri turistični objekt pa je po toj korona norosti nej v krizi.

In reply to by endspano (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Pred 101 letom se je Državi SHS, priključilo celotno Prekmurje, nej pa samo beltinska občina. Zato si tudi proslavo toga dogodka nemrete prisvojiti.

endspano (ni preverjeno)

Malo se v Moravce pelaj, ali v Markisavce, ali v Lendavo...

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Gost30 (ni preverjeno)

Merkator center de dönok ožijvo mesto, v nedelo po meši časi v sosednjo zgradbo - nakupovalni center, po krüj, mlejko, čevape, te pa na kavico v kafič. Urbana urejenost sobote v nulo.

nič ne vem (ni preverjeno)

Ha ,ha interes investitorjev je velik .In to je takšni odziv ,da že leta in leta nišče nič v Murski ne investira ,ker nima interesa saj jih je preveč tistih,ki bi radi imeli kaj od pogače .Tisti ,ki pa šerifa podpirate in obožujete njegove laži pa le strumno še naprej ližite rit

bossmann (ni preverjeno)

Namesto ka naložijo na kamion , pa vse enkrat odpelajo, se oni raje jajcajo z helikopteron - vreča po vreči. Tipično policajsko razmišljanje

KermitCorona (ni preverjeno)

Bravo

fonzekk (ni preverjeno)

SOBOČANCI, NE DAJMO SE. vrtnarijo do pozijdali. Tou je velki interes nekoga na občini in Komunali, ge nan politiko vodijo prišleki. Vodarno naj denejo na črpališče v Krougi ali Črnski mejaj, samo te de se mogo gorički gospoud ta voziti. Tüdi na Komunali bi lejko za tou mesto napravili. ZOTK-a je lejko ge koli, če že v parki nej dobro. Mesta je v Soboti zadosta. Prazna ekonomska šoula, prazen šoping, , bijvši Central na pou prazen...Na vrtnarijo oz. v tisti del Sobote pa spadajo rekreativne in športne vsebine. Tou do pozijdali, te do pa pa načrte s podiranjon Fazanarije naprej prnesli. SOBOČANCI, NE DAJMO SE. DO 20. AVGUSTA JE RAZGRNITEV. ITE PROTESTEJRAT.

Starejše novice