Do sredine junija bodo potekala dela na odsekih pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Turniščem.

Gre za zamenjavo dilatacij na premostitvenih objektih – mostovih, ki v okviru lanske obnove ni bila zaključena zaradi težav pri dobavi materiala iz tujine.

Na avtocesto v Lipovcih

Spomnimo, izvajalec del obnove pomurske avtoceste med Turniščem in Mursko Soboto je bil konzorcij Pomgrad d.d. in VOC Celje d.o.o. Vrednost 120-dnevnih pogodbenih del pa je znašala dobrih 12,5 milijona evra brez davka.

V času tokratnih del je promet na razdalji približno 6 kilometrov urejen po polovici avtoceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. Na priključku Murska Sobota ni možno vključevanje na avtocesto proti Mariboru, obvoz je voden čez priključek Lipovci. Za voznike to pomeni, da se pot proti Mariboru oziroma Ljubljani podaljša za vsaj 15 minut ob upoštevanju omejitev. 

Začasen prehod bo omogočil nemoteno obratovanje in dostop do bencinskega servisa Murska Sobota sever, počivališča Murska Sobota sever (kjer je 220 parkirnih mest za težka vozila) ter izvoza Murska Sobota v smeri Lipovci.
 

Komentarji (10)

Lujgi (ni preverjeno)

Mah vij ste nej normalni. Pou leta nazaj je zaprejto bilou pa zdaj opet. Pa mij smo rejsan takša banana republika ka to katastrofa pa jebemo eno delo nemrete napravte dokraja kak trbej!

smrkci (ni preverjeno)

Naj večji krivci za pomursko avtocesto so zidar ,žerjaf (dvigalo) polanioč in vsi politiki in pomuraki delodajalci in politiki.pa mi ne govorit da niso krivi, banda je bila in banda ostane idioti marš u pizdo materno.

bandit tito (ni preverjeno)

Autobahn je fašistična in nacistična pogruntavščina, zato tou našim partizanom nejde od rok.
Bole pa idejo betonske kocke tam po soboti okrog in okrog stalinovoga spomenika.

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

gostj (ni preverjeno)

vsa dela v lanski večmilijonski obnovi niso bila dokončana. Malo je bilo potrebno prišparati za letos, pa pozabil si mađistra za kakovost nemca, ki se seli iz ene državne službe v drugo zaradi neuporabnosti !?

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

EMIL. S. (ni preverjeno)

Ide se samo za to ka Polanič - Pomgrad ma delo, pa jebenti avtocesta bi morala po izgradnji zdržati vsaj 20 let brez vsakih dodatnih del toga rejsanni nikjer na sveti, prekleta mafija.

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Še malo matematike glede na znane podatke !

Lansko leto je obnova stala 12.500.000,00 EUR ali 12,5 milijona.

Delali bi naj 120 dni

12,5 milijona / 120 dni je 104.166,67 EUR !!!!

To pomeni, da je DNEVNO stalo to delo dobrih 100 TISOČ !!!!!!!! EUR !!!!!

Kaj so z zlatom preplastili cesto ?!?!?!

Vsak DAN je davkoplačevalce stal STO TISOČAKOV !!!!!!!

. (ni preverjeno)

Nekši dobri strokovnjaki vodijo ta projekt. Ali pa so vidli ka nešče nuca še pejnaze pa še malo potegnejo. V glavnem to je naša država, zato smo se borili.

???? (ni preverjeno)

A nej mi je še itak jasno zakuj so nej stavni pas delali če so ze širili pa Te Beton postavlali vejpa mesta je zadosta. Bole ka nevejmo kelko je politikan pa šefan od toga v zep šlo. Naj rajši delace plačajo kak trbej banda koruptna lopovska

HojSS PRESS (ni preverjeno)

To sem še pozabil povedati.

Da bi od tega velikega denarja potem še vsaj delavci kaj imeli.

Ne pa neke mizerne mezde. Temu kaj dobijo je težko rečti plača.

Ko zraven toliko dnarja delavec ne dobi niti toliko, da bi spodobno živel on in njegova družina.

Še država mora potem delavcem dati zraven, da si lahko šefi delijo enormne dobičke.

Pravdar (ni preverjeno)

Se že zbira dokumentacija za ovadbo pristojnih.

Starejše novice