vir: Dars
Priključek Lipovci se odpira, zapirata pa se priključek in počivališče Murska Sobota proti Mariboru.

Tisti, ki se boste iz Murske Sobote danes odpravljali na avtocesto proti Mariboru, se boste morali zapeljati do Lipovcev, saj se ob odprtju tamkajšnjega priključka hkrati zapira priključek Murska Sobota in z njim počivališče Murska Sobota - sever, vključno z bencinskim servisom Petrol.

Tudi za tovorna vozila ne bo možno parkiranjem na tamkajšnjem avtocestnem počivališču, takšno stanje pa bo predvidoma do 14. septembra. Občasno bo zaradi zaprtja počivališča prihajalo do pomanjkanja parkirnih mest na počivališčih proti Mariboru in Ljubljani.

Prehod v drugo fazo več kot 12 milijonske prenove

Gre za naslednjo fazo obnove pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem, ki je stekla že v začetku julija in zajema obnovo več kot 11 kilometrov vozišča in objektov na obeh polovicah avtoceste. Dela so sicer vredna 12,59 milijona evrov, izvajalca pa sta družbi Pomgrad in VOC Celje.

Prenova pomurske avtoceste naj bi trajala do 30. oktobra letos. V prvi fazi, ki je sedaj končana, je bila urejena rekonstrukcija srednjega ločilnega pasu med smernima voziščema avtoceste v t. i. nezeleno oziroma asfaltno površino ter tudi službeni prehodi za preusmeritev prometa z ene polovice avtoceste na drugo.

Z ureditvijo sredine v asfaltni izvedbi in postavitvijo obojestranske betonske varovalne ograje med smernima voziščema avtoceste je DARS zagotovil dodatno povozno površino, s katero bo v času morebitne intervencije na razpolago več prostora za prehod intervencijskih služb po sredini vozišča - po umiku vozil na skrajni levi in desni rob.

Brez večjih vplivov na potek prometa

V naslednji fazi sledi obnova druge polovice avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ko bo promet prav tako poldrugi mesec urejen dvosmerno po takrat že obnovljeni polovici avtoceste. Tako bo priključek Lipovci proti Lendavi zaprt predvidoma med 20. septembrom in 10. oktobrom 2020, obvoz bo voden čez priključek Murska Sobota.

V zadnji fazi obnove pa bo priključek Murska Sobota proti Lendavi zaprt predvidoma med 10. in 30. oktobrom 2020, obvoz pa bo voden čez priključek Lipovci. V tem času bo zaprto tudi počivališče Murska Sobota jug (proti Lendavi).

Večjih vplivov na potek prometa v območju izvajanja del in ožji okolici ni pričakovati, saj ne gre za prometno zelo obremenjen avtocestni odsek. Možni so občasni, manjši in kratkotrajni zastoji pred območjem zožitve oziroma prehoda na drugo polovico avtoceste (predvsem v posameznih koničnih urah), so zapisali na Darsu. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bistvo (nepreverjen)

Delajo delajo delajo, najprlej neka asfaltejrajo pa asfaltejrajo, te za 2 dni se pelan pa isti asfalt, ka so ga vlekli pa gor trgajo pa pa gor trgajo, ta not dejvlejo neksne luknje, za dva dni pa vse gor trgajo pa not dejvlejo jaske.... Jaoo neven ne razmin se v to ali vseeno, teh darsov nemo lekar nikdar razmo.

q..oi (nepreverjen)

ni izvajalec dars, ampak pomgrad. Delajo zato da spet imajo delo, vcasih pa kaksnoga z lopato noter pozabijo in potem spet gor trgajo. samo da se ure nabijajo.

In reply to by Bistvo (nepreverjen)

Gost3628 (nepreverjen)

Z valjaron so vse poteptali, naslednji den pa opet odkapali pa not jaške dejvali, ali neven kama tej jaški vodo odvajajo.

In reply to by Bistvo (nepreverjen)

jao mene (nepreverjen)

vsaka ti čast, če ti uspeš še vse to, zraven ko voziš, videti kaj so naredili, kaj rušijo, kaj vrtajo, kaj kopajo. Me pa zanima, a si gradbinec in poznaš tehnologijo in sledenje si del ali spet en tisti, ki piše na pamet in toliko da pošimfa tiste ki delajo(mo). Če si na borzi, imaš velike možnosti za biti tem delavcem sodelavec, pa mogoče tudi tebe pozabijo v luknji z lopato, pa te bodo izkopavali naslednji dan, ko se bo spet en peljal mimo.

In reply to by Bistvo (nepreverjen)

Ulica (nepreverjen)

Hitro so začeli prenavljati glede koliko je koštalo plus tega denar so pokradli ki je bil namenjen za odstavne pase ,ki niso bili nikoli izgrajeni

Sobočanec123 (nepreverjen)

To pa lahko greš k Zidarju, ki je izgradil pomursko avtocesto kakršna pač je in pri tem ukradel denar za odstavni pas od Maribora do Lendave. Pomgrad pri tem ni imel nič. Res pa je da se na veliko pere denar pri obnovi cest v MS kjer je Pomgrad zraven. Če se samo spomnim krožišča pri Petrolu pri Muri kjer so v krožišču neštetokrat položili asfalt in ga odstranili neštetokrat.

In reply to by Ulica (nepreverjen)

jao mene (nepreverjen)

Zidar-ju? Pa kaj mešate jabolka pa hruške! Saj projektov ni delal Zidar oz. SCT, katerega je krmilo Zidar. SCT je bil izvajalec pa še če me spomin ne vara zraven podjetji Primorje (Črnigoj) in Vegrad (Hilda). Kriv je investitor, ko ni upošteval, seveda če so bili takšni projekti tudi narejeni, projekte in njegovi nadzorni. Plus tega pa so predvsem krivi naši pomurski župani, ki so dali k tem projektom (če so seveda bili tako narejeni, da nimamo avtoceste ampak hitre ceste) soglasja. Bi bilo treba vprašati njih, kaj so dobili za kompenzacijo, da je to kar imamo.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

debeli rdeči (nepreverjen)

Še sreča, da ni bilo huje. In dobro, da je imel kabino. Problem so pa tudi nekateri gasilci. Ko se peljejo v gasilski dom letijo skozi mesto z zelo visoko hitrostjo. Med tem nevarnim početjem vklopijo vse 4 čmigavce in trobijo. Prehitevajo v škarje vse povprek. S tem ogrožajo sebe in predvsem vse ostale udeležence v prometu.
Če se bo kakšen zabil v kak tovornjak še ne bo tak hudo. Hujše bo, ko bo povozil pešca, ki bo prečkal cesto.
To, da vklopi vse 4 čmigavce in trobi in seveda dejstvo, da leti v GD mu NE dovoljuje, da se lahko obnaša v prometu, kot bi bil sam in na dirkališču. Pa iti na pomoč gor ali dol. Še dobro, da jim zakon ne omogoča, da bi imeli modre luči in ta prave sirene.
Saj jih še varnostnim službam ne dovolijo, ker se ve, koliko so intelektualno sposobni. Ni samo tiščati gas, vklopiti luči in tuliti. Malo zdrave pameti je tudi treba imeti.
Tudi vsa vozila na nujni vožnjo MORAJO spoštovati CPP in NE smejo ogrožati drugih udeležencev v prometu.

Starejše novice