V oddaji Soboški ekran na TV IDEA je gostoval župan Aleksander Jevšek, ki se je dotaknil aktualnih tem, ki se tičejo mestne občine Murska Sobota.

V luči koronavirusa je župan najprej seveda govoril tudi o tem, kako je epidemija vplivala na delovanje občine in sprejemanje potrebnih ukrepov. V tem času je soboška občina dobila tudi novega poveljnika Civilne zaščite, župan pa se je dotaknil tudi pripravljanja obrokov za učenke in učence.

"Občina se preko šol, katerih ustanoviteljica je, ukvarja tudi z zelo pomembnim področjem, to je oskrba s hrano za tiste učenke in učence, ki nimajo možnosti imeti druge oblike prehrane, oziroma imajo hrano tudi sicer subvencionirano. Tako naše osnovne šole trenutno pripravljajo 250 toplih obrokov vsak dan. Moram pohvaliti šole, ravnateljice, tudi vse tehnično osebje in zaposlene v kuhinjah, da so se dobro organizirali".

Sejmov ne bo, prav tako ne silvestrovanja na prostem

Letos bo december nekoliko drugačen, veselega rajanja ne bo, prav tako ne bo silvestrovanja na prostem.

"Kot vsepovsod po Evropi, tudi v našem mestu ni nič drugače. Mi smo praktično vse prireditve že od poletja naprej odpovedovali, sedaj je že bolj ali manj jasno, da decembrskih sejmov ne bo. Prav ne bo praznovanja novega leta, bojim se, da tudi drsališča ne bo. Letos tudi ne bo ognjemeta, da ne onesnažujemo okolja in da ne strašimo naših štirinožnih prijateljev".

Več pa v priloženem videoposnetku.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice