V oddaji Iz našega studia na TV IDEA smo tokrat gostili direktorja Saubermacher-Komunala Murska Sobota Draga Dervariča. Beseda je tekla o njihovem poslanstvu, uspešnem poslovnem letu v 2019 ter ciljih na naprej.

Saubermacher-Komunala Murska Sobota že vrsto let skrbi za zdravo okolje, za naravo brez odpadkov na drugi strani pa tudi za zdravo okolje do kupcev, dobaviteljev, lastnikov in nenazadnje do sodelavcev. So namreč podjetje z nazivom družini prijazno podjetje.

Zaposleni imajo možnost koriščenja drsečega delovnega časa,  možnost otroškega časovnega bonusa, poudarek pa dajejo tudi druženju med zaposlenimi, novoletnemu obdarovanju otrok zaposlenih in še marsičemu drugemu. 

Dobri pogoji dela so prispevali tudi k uspešnemu poslovnemu letu 2019.

»Bilo je leto, ki je bilo nehvaležno, kajti rezultati v letu 2018 so bili izjemni. In leto, ki sledi letu z izjemnimi rezultati, ima vedno nehvaležno nalogo te rezultate doseči oziroma preseči,« razlaga direktor podjetja Drago Dervarič. 

V letu 2019 so v podjetju izpolnili plan poslovanja, izvedli načrtovane projekte in postavili dobre temelje za uspešno delo v bodoče. Da je podjetje res uspešno in da sodijo v ozki krog poslovnih subjektov, ki ima res odlično bonitetno odličnost in s katerimi je varno poslovati, je tudi certifikat platinaste bonitete odličnosti. 

Po besedah Draga Dervariča je stopnja ozaveščenosti in informiranosti občanov v regiji na izredno visoki ravni, kljub temu pa še obstajajo rezerve pri tistih, ki imajo manko volje za sodelovanje pri teh aktivnosti. 

Veseli jih, da iz leta v leto zberejo vedno manj mešanih komunalnih odpadkov in da se iz leta v leto povečuje količina ločeno zbranih odpadkov. 

»Skupno smo zbrali lani skoraj 21.000 ton komunalnih odpadkov, kar je 10 odstotkov več kot dve leti več leta 2017.  Kar nas veseli je to, da narašča delež ločeno zbranih odpadkov.«

Celoten pogovor si poglejte na spodnjem posnetku.

OGLASNI PRISPEVEK

Starejše novice